Rasmus Matthiesen koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

18. oktober: Vi har fanget Rasmus Matthiesen til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Den traditionsrige danske rockpoesi tilbage!

Rasmus Matthiesens debutalbum “Alt Godt” udkom i efteråret 2017 og indeholdt balladerne “Som Kærester Gør” og “Frie Valg”, som modtog opmærksomhed fra danske radiokanaler som P4. Siden udgivelsen har han spillet koncerter over det meste af landet og på flere af de større danske festivaller. Blandt andet en meget velanmeldt koncert på sidste års Smukfest.

… Læs mere

 

Med den nye single “Casablanca Hotel” bevæger Matthiesen sig nu væk fra den akustiske danske folkemusik og over i en tobaksduftende countryrock, der gynger som en sammenbidt og nutidig hybrid af Kevin Morby og C.V. Jørgensen.

“Til oktober udkommer opfølgeren til min debutplade, som præsenterer en mere moden og rocket lyd end tidligere. Mit band og jeg glæder os til at komme på landevejen igen og spille vores nye sange for jer. Vi lover det bliver mørkere, tungere og mere tobaksduftende.” – Rasmus

Interview med Rasmus Matthiesen
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“De kan forvente et tændt band, som har glædet sig helt vildt til at komme ud og spille igen! Som et fodboldhold med en alt for lang vinterpause glæder vi os til at komme på græs igen. Vi har ikke spillet bandkoncerter siden november sidste år. I mellemtiden har vi blandt andet turneret i trioformat som opvarmning for Peter Sommer og brugt tiden på at indspille vores nye plade “Nye Idealer”, som udkommer dagen før koncerten på Atlas. Vi kommer derfor til at spille mange nye sange, men også en håndfuld fra den første plade, “Alt Godt”. Vi lover, at det bliver et lidt mørkere og mere rocket udtryk end tidligere, og vi håber at få Atlas op på kogepunktet! Efter koncerten vil vi desuden invitere til efterfest et sted i Aarhus, og vi håber, at I har lyst til at fejre vores nye plade sammen med os.”

Hvordan vil du beskrive dit backingband?
“Det er det samme band, som jeg spillet med de sidste fire år og dét band, som har været med til at arrangere og indspille den nye plade. Den tæller Anders Ahle på guitar, Julius Holst Hvarregaard på bas og August Korsgaard Feldballe på orgel, würlitzer og klaver. Siden sidst har vi desuden fået Casper Simonsen med på trommer og Anders Rothmann på guitar. Det bliver tungt, venner.”

Hvad har du med af merch?
“Vi har vores nye plade “Nye Idealer” med på vinyl. Og de sidste muleposer fra “Alt Godt” turen.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Jeg glæder mig altid til at spille de rockede “Casablanca Hotel” og “Hvad Elskende Kan Gøre Ved Hinanden”. Men jeg ser også frem til at spille “I Tidens Løb”, som er vores afsluttende ballade på “Nye Idealer”.”

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
“Vores sidste bandkoncert var helt tilbage i november sidste år. Og der er sket meget med mine sange og vores lyd siden da. Men publikum tog meget godt imod vores nye sange, da vi var med som support for Peter Sommer i foråret. Nu glæder vi os til at komme ud og spille sangene som band – flere af dem for første gang på Atlas. Det bliver stort!”

Rigmor
Rigmor skriver musik og danske tekster baseret på Michael Strunges underfundige, maniodepressive tekstunivers. Den overbevisende kvindelige vokal og de melodiøse kompositioner understøttes af et råt udtryk fra bandet. Rigmor betegner musikken som melankolsk indiepop, der trækker tråde til 60’ernes pompøse rockgenre og ikke mindst den forbilledlige Annisette. I aftenens anledning optræder Rigmor ikke i deres sædvanlige fire-mands konstellation, men i duoform bestående af guitar og vokal.

Links
Rasmus Matthiesen på Facebook
Instagram
YouTube
Rigmor på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.