Reptile Youth & Abby Portner koncert Bora Bora Aarhus

Om koncerten

8. september: Vi har fanget Mads Damsgaard Kristiansen fra Reptile Youth til en kort snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Reptile Youth giver en unik koncert med scenografi og visuals af den amerikanske kunstner Abby Portner, som igennem mange år har arbejdet tæt med Animal Collective.

… Læs mere

 

Mads Damsgaard Kristiansen fortsætter sit samarbejde med Abby Portner, der indtil videre har udmøntet sig i en koncert ved CPH:DOX i efteråret 2014 og på SPOT Festival 2015. Denne koncert er en fortsættelse og en videreudvikling af samarbejdet. Til forskel fra de to førnævnte koncerter, der kun bestod af klaver og sang, vil der til de kommende tre koncerter være et fuldt live-setup, og bandet vil spille sangene fra ep’en “Away” plus ældre materiale. Abby Portner bygger til koncerterne et helt unikt scenedesign med tilhørende video.

Om samarbejdet med Reptile Youth fortæller Abby Portner:

“Hver gang jeg skal lave nyt indhold eller videoer til et band eller individuelle kunstnere, forsøger jeg at kombinere min æstetik med bandets personlighed og stil. Det er altid en god udfordring. Til de her koncerter tror jeg, at de ekstreme forskelle mellem klimaerne og de steder, hvor vi begge bor, er et godt sted at starte. Varmen, vandet, stranden og ørkenen i LA kombineret med de mere blå-grønne, kolde farver og den jordnære ‘vibe’ i Danmark er meget interessant for mig. Bandmedlemmernes varme og deres måde at arbejde på har også indflydelse på mig.”

Abigail Portner er billedkunstner, filmmager, stop-motion animator, set designer og kostumemager. Hun er vel nok mest kendt for sit samarbejde med Animal Collective, som hun har arbejdet sammen med siden hendes bror, David Portner var med til at starte bandet i deres teenage-år. Derudover har hun designet skateboards for Alien Workshop og dukker for Jim Henson Studios, og så har hun lige lavet en performance med John Cale på Whitney Museum i New York. Hun har med andre ord bevæget sig i flere forskellige spektre, siden hun blev uddannet fra Parsons School of Designs i New York.

Reptile Youth har netop udgivet singlen “Away” fra ep’en af samme navn, der udkommer den 8. juni. Til koncerten vil man kunne opleve alle de nye numre samt gamle Reptile Youth-numre.

Interview med Mads Damsgaard Kristiansen
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“De kan forvente en meget ambitiøs opsætning. Der er blevet lagt utroligt meget energi og kærlighed i den koncert. Hvis alting går, som jeg håber på, så bliver det en virkelig særlig aften. Det er vigtigt at blive ved med at udfordre sig selv og den måde, man gør tingene på, og det er det, vi gør med disse tre koncerter med Abby. Jeg vil ikke sige alt for meget om det. Det føles lidt hemmeligt.”

Hvad er det bedste ved at turnere?
“For mig er noget af det bedste ved at turnere følelsen af at forlade samfundet. Det er som om, man lever i en parallelverden, hvor man ikke behøves at forholde sig til den rigtige verden på samme måde. Man laver en rytme, der holder de andre rytmer væk. Det kan være virkelig rart. Men derudover er det tiden på scenen, der er det særlige. Det er de minutter, man står på den, som det hele handler om. Jeg kan godt lide at være der. Og sidst, men ikke mindst så er det dejligt at være sammen med sine venner. Man kommer altid ind under huden på hinanden, når man hele tiden bare er på vej og hele tiden sidder helt tæt.”

Hvad er det bedste ved at komme hjem fra en turné?
“Roen. Og naturen. Den får man ikke altid set så meget af på turné. Og så kærligheden. Mest kærligheden.”

Links
Reptile Youths hjemmeside
Reptile Youth på Facebook
Reptile Youth på SoundCloud
Reptile Youth på Instagram
Reptile Youth på Twitter
Abby Portners hjemmeside
Abby Portner på Tumblr
Abby Portner på Twitter
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.