• Rest In Beats koncert Atlas Aarhus
  • Eugenia koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

1. maj: Vi har fanget Rest In Beats-sanger Rezwan Farmi til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Rest In Beats er snørklet dansk poesi, der hviler ovenpå levende, tektoniske triphop-beats. Duoen består af to legesyge sjæle, som er kendt for deres intense synergi på scenen, og samspillet mellem de to har vakt begejstring på spillesteder og venues over det meste af Danmark.

… Læs mere

 

Forsanger Rezwan Farmis ekspressive vokal og dragende, poetiske tekstunivers skaber sammen med Sebastians leg med samplere, synthesizere og pladespillere en intens og nærværende lyd, der til tider fører tankerne hen på triphop-legender som Portishead eller danske Under Byen.

I december 2014 udgav Rest In Beats deres roste debut-EP “Stadig Med, Stadigvæk” gennem Machine Drops Productions. Efterfølgende udgav gruppen sangen “Fugle Kan Dø”, der stadig bliver flittigt spillet på P6, og nummeret er kåret af den elektroniske musikblog Regnsky som et af de bedste numre i 2016. I 2017 blev de kåret som én af Årets Vindere af DRs talentudviklingsprogram Karrierekanonen, hvis tidligere vindere blandt andre tæller Ida Gard (2008) og Katinka (2015). I øjeblikket arbejder de på deres næste EP, der er sat til udgivelse i start-april 2018.

Interview med Rezwan Farmi
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Publikum kan forvente en energisk og nærværende koncert med en blanding af sange fra vores første EP og vores kommende, som udkommer lige om lidt – den 18. Maj. Vi spillede faktisk på Atlas for næsten præcist et år siden under Spot Festival. Der havde vi en fuldstændig fantastisk oplevelse og følte helt, at vi var et lokalt band med den opbakning. Kan huske, at folk sang med på sangene. Vi har altid haft virkelig gode oplevelser i Aarhus.”

Hvad er jeres forhold til aftenens andet band, Eugenia?
“Vi mødte Eugenia første gang for cirka et år siden, da vi begge spillede på Ideal Bar, hvor vi blev forelskede i deres musik. Eugenia er et kærestepar ligesom os, og på det tidspunkt var den kvindelige halvdel, Camilla, højgravid og sat til at føde en uge senere! Vi havde lige fundet ud af, at jeg var gravid, så det var et lidt sjovt sammentræf. Jeg havde faktisk ekstrem kvalme den dag og var lige ved at kaste op, inden vi gik på scenen, så vi havde en brækspand lige bag ved scenetæppet under hele koncerten. Jeg holdt heldigvis, og det blev en virkelig god koncert!”

Hvad har I med af merch?
“Det eneste merch, vi har med, er vores første EP på CD… Vi ved, at Eugenia har vinyler med deres nye EP med også.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Det er nok vores sang “Din Stemme”, der er med på vores kommende EP. Den er meget fræk og forførende, og jeg synger en blanding af sang og rap, og beatet er virkelig dynamisk og bombastisk.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“De er gået sindsygt godt! Årets første var P6 Rocker DR’s koncerthus. Det var for vild en oplevelse! Derefter havde vi en fantastisk koncert på Loppen, som var helt proppet. Og sidst har vi været i Thisted og Sønderborg, som begge var rigtig gode oplevelser.”

Hvordan vil du beskrive din bandkollega?
“Sebastian er mega dygtig. Han har sin helt egen lyd, og det er fedt, at han er så intuitiv, når han laver beats. Han er også en kæmpe nørd. Både med at scratche, producere og programmere sine egne små musikprogrammer. Han er meget tålmodig og ydmyg og virker ikke til, at han ved, hvor dygtig, han er.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Kentaur er virkelige fantastiske live. De skaber en kollektiv trance – både internt på scenen og sammen med publikum. Man bliver virkelig suget ind i deres univers.”

Hvordan vil du beskrive jeres seneste single, “Synge Igen”?
“Som en smuk kærlighedsrejse. Ikke kun fordi musikvideoen er optagelser fra vores rejse rundt i Asien, men også fordi, at sangen ændrer sig lidt hele tiden, og når man er færdig, føler man virkelig, at man har været på en lang rejse og oplevet en masse forskellige ting.”

Hvad er jeres planer for sommeren og efteråret?
“Vi tager det lidt stille og roligt henover sommeren. Vi er jo (næsten) lige blevet forældre og har brug for lidt ordentlig barsel, hvor der ikke hele tiden er en koncert eller udgivelse lige rundt om hjørnet. Vi skal dog spille til Smukfest og et par andre sommerfestivaler, som vi glæder os rigtig meget til. Og så kommer vi stærkt igen til efteråret, hvor vi er igang med at planlægge en tour.”

Anmeldercitater
“Through an interdimensional gate in the deepest expanses of Dark Space comes the highly addictive rhythm n’ flow of Copenhagen-based Rest in Beats” (Vice)

“Sammenspillet mellem Rezwans forførende vokal og ydmyge fremtoning og Sebastians velsmurte beats kastede sammen med de velskrevne dansksprogede sange tryllestøv over publikummet, forbløffede dem og efterlod dem forpustede tilbage” (Gaffa)

Eugenia
Eugenia er en dansksproget duo, som spiller alternativ pop, hvor smukt dragende vokaler bakkes op af tunge energiske beats og en nordisk instrumentering. Duoen udgøres af Camilla Lily Pape og Johan Ask Pape.

Links
Rest In Beats på Facebook
YouTube
Eugenia på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.