Reverse koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Læs interview med Terkel Nørgaard fra Reverse nederst.

Reverse, der to gange tidligere har optrådt på Atlas sammen med Jørgen Leth, vender nu tilbage – denne gang uden Leth – for at præsentere deres debutalbum, “Awakening”.

Reverse blev dannet i august 2011 af trommeslager og komponist Terkel Nørgaard på baggrund af en studiesession med Søren Gemmer (klaver) og Jesper Thorn (kontrabas). For Terkel Nørgaard var valget af de to musikere åbenlyst. Der blev spillet med en stor følsomhed, åbenhed og præcision, og dette blev kernen for al den musik og alle de projekter, Reverse efterhånden har indgået i.

Langt de fleste kompositioner står Terkel Nørgaard for, men både Søren Gemmer og Jesper Thorn bidrager også med hver deres musik. Musikken centrerer om den klare og stærke melodi, den rytmiske kompleksitet, den åbne tilgang, der går ud på, at alt kan ske, og at en komposition aldrig spilles på samme måde to gange.

Siden 2011 er det blevet til en lang række koncerter landet over – heraf også et par stykker her på Atlas. De fleste af disse koncerter er blevet spillet som trio, men også som kvartet i selskab med digteren, filmmanden og journalisten Jørgen Leth, med hvem Reverse har haft et tilbagevendende og gensidigt inspirerende samarbejde siden foråret 2012.

Reverse udgav den 4. november 2014 debutalbummet “Awakening” på pladeselskabet Blackout Music – et værk, der opsummerer fire års arbejde på scenen, i øvelokalet og i studiet.

Links
Reverse på Facebook
Reverse på SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

Interview (29.01.15)
Hvad kan publikum forvente af koncerten på Atlas?

– At høre en trio, der arbejder på et nærmest telepatisk niveau, hvor musikken igennem dyb improvisation danner de rum, hvori samtalerne imellem Søren, Jesper og jeg foregår. Vores materiale til koncerten vil både være fra vores debutalbum “Awakening” samt nogle nye kompostioner særligt til denne lejlighed.

Hvordan bliver det at vende tilbage uden Jørgen Leth?

– Det er lidt pudsigt, fordi vi jo har haft nogle fantastiske oplevelser sammen med Jørgen på netop denne scene. Vi vil alle tre skænke ham en kær tanke, når vi skal på scenen. Men det er klart, at vi også altid har hungret efter på et tidspunkt at besøge Atlas som trio. For vi har meget musik, vi gerne vil spille, mange historier, vi gerne vi fortælle, og så er vi for tiden aktuelle med vores album “Awakening”, der er kommet ud på Blackout Music. Et album, vi er meget stolte af, og som dokumenterer trioens første fire år sammen. Dukker man op på Atlas denne aften, kan man både få et indblik i Reverses nutid og fremtid.

Hvordan vil du beskrive dit, Søren og Jespers samarbejde i Reverse?

– Som meget organisk, i perioder intensivt og meget inspirerende. Søren og Jesper er to utrolig dygtige musikere, som jeg føler mig meget privilegeret over at spille sammen med. Jesper og jeg har kendt hinanden og spillet sammen i mere end 12 år, vi har en utrolig klar fornemmelse for hinandens musik, vi kender hinandens udtryk, men bliver gang på gang overrasket over, hvad vi hver især finder på. Selv efter så mange år er der stadig aldrig to numre, som er ens, når vi spiller. Søren er det nyere bekendtskab – vi har kendt hinanden i fem år, og da jeg hørte Søren første gang, vidste jeg med det samme, at hans musikalske væsen ville passe perfekt sammen med mit og Jespers univers. Han (Søren) har en utrolig stor klangforståelse, hans lyd er unik, og hver gang jeg spiller med Søren, opdager jeg ny musik i hans spil. Der er altid en ny måde at spille temaerne, akkorderne, solierne på. Det er meget livsbekræftende.

Hvordan er jeres debutalbum “Awakening” blevet modtaget?

– Albummet er blevet ganske fint modtaget med indtil videre tre flotte anmeldelser. En i Gaffa, en på den danske jazzblog Jazznyt.com og den norske jazzblog Salt Peanuts. Ivan Rod fra Gaffa skrev om vores album: “[…] resultatet (debutalbummet) er blevet meget, meget lytteværdigt, præget af engageret udforskning, teknisk overskud og åbenlys musikglæde. De vil helt simpelthen noget med deres musik, kan man mærke. Det, de spiller, er moderne triojazz, som nok har traditionsrige rødder, men som først og fremmest bruger disse som et springbræt til videre udforskning”. Niels Overgård fra jazznyt.com skrev: “Awakening er et debutalbum med stor mental efterklang. Det glemmes ikke med det samme”. Salt Peanuts’ anmelder Roy Ervin Solstad skrev meget fint “Dette er nemlig solid håndverk, og en veldig flott plate. Det er lekkert spilt av alle tre, enten de spiller soli eller holder akkompagnerer solisten”. Salt Peanuts-redaktøren var dog lidt hurtig på tasterne, da han skulle lægge vores anmeldelse op, så vi fik navnet REVENGE for en kort stund på hjemmesiden.

Hvad er jeres forhold til Aarhus?

– Rigtig godt. Aarhus er en skøn by, og vi elsker at komme dertil. Musikmiljøet er fantastisk med mange gode spillesteder, festivaler og ikke mindst en masse dejlige mennesker, der kan lide at høre musik. Der er sgu ikke noget som at komme til Aarhus, stille op og lave en god lydprøve, gå ud og spise et godt måltid mad og gå tilbage til spillestedet og spille en god koncert. Vi er utrolig glade for, at spillestedet så igen er Atlas – så ved vi, at det kun kan blive godt.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.