• Rigmor koncert Atlas Aarhus
  • Firs koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Kun få billetter tilbage..!

Vi har fanget Rigmor-bassist Victor Sousa til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

OBS: Denne koncert er udsat fra den 26. marts. Billetter købt til den 26. marts er naturligvis gældende til denne dato. Ønsker billet(ter) refunderet henviser til en mail fra vores billetudbyder Billetten, modtaget den 3. april. I denne findes anvisninger om refundering.

Den står på dansksproget indiepop og ligeledes dansksproget punket krautrock, når Rigmor og Firs denne aften gæster Atlas i Aarhus.

… Læs mere

Rigmor

En idé om at sætte musik til tekster af Michael Strunge blev startskuddet til bandet Rigmors vision om at give ordene vinger. Inspirationen fra Strunge gav en tyngde og melankoli i bandets egne tekster, der emmer af ærlighed og inderlighed. En drøm om at kunne figurere som talerør for en generation, der er blevet tabt på gulvet, får jorden til at brænde under fødderne og musikken til at stikke af.

Rigmor udgav i august 2019 debutsinglen ”Træ”, der fik omtale i blandt andet DR og Gaffa og airplay på P6. Senere i august måned spillede de på Uhørt Festival på Vesterbro, hvor musikbloggen Undertoner udråbte dem til Årets Koncert.

Rigmor befinder sig i et spændingsfelt mellem det blide og det støjende. Musikken har adopteret Strunges maniodepressive sind, og deres insisterende sceneoptræden vil efterlade dig i en potpourri af nervøs og chokeret forløsning.

Den unge aarhusianske gruppe har spillet sammen siden marts 2018 og består af Sarah Wichmann, Oliver Stewart, Victor Sousa og Lasse Lykke.

Interview med Victor Sousa

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“De kan forvente at se og høre et band, der er helt tændte efter at komme ud at spille. Forhåbentlig er energien helt i top.”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Der er både nogle helt nye sange og nogle gamle sange i nye klæder.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har endelig fået trykt vores EP “Rebel” på vinyl – vi håber, at mange vil støtte os ved at købe den.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Vi har et nyt nummer med, der indtil videre bare har titlen “rocksangen”. Når hele bandet kommer ind, føles det bare helt sindssygt.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Det er faktisk gået helt vildt godt med de sidste koncerter, vi har spillet. Vi har været så heldige at have spillet fire koncerter siden juli, og selvom folk sidder ned og har stor afstand til hinanden, er der en stor nærhed i det at kigge publikum i øjnene igen. Det føles helt fantastisk.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“De kan for eksempel kigge på vores musikvideo til “Rebel”, der er blevet lavet i samarbejde med Spot, Promus, Kvindemuseet og Music City Aarhus.”

Firs

Firs er krautet, poetisk og punket, det er euforisk dansabelt og stramt som en spændetrøje, som et virilt ekko af 70’ernes Suicide og 80’ernes CV Jørgensen. Man glider ind og ud af sci-fi-litteratur og bukowski-kynisk kærlighedslyrik – det er intensivt malerisk i deroutens dramaturgi.

Bassen, trommerne og guitaren pumper som en støjende kødmaskine og Mathias Winther Kjeldsens massive vokal insisterer arrogant på at trække os alle ned i en underverden af ængstelighed. En uimodståelig tiltrækning, hvor du ender med at elske det, du foragter.

Og Firs har fart på. De sætter et højt tempo i musikken og de signer med Sorte Plader og Bullet Booking før første udgivelse – før nogen ved, hvem Firs egentlig er. Men snart ved vi, hvad der er undervejs, for de har travlt med at få fortalt deres sange og vist hvem de er – som om de er bange for, at i dag er deres sidste. Man fornemmer en stemning, der bærer præg af, at man aldrig ved, hvornår tiden er brugt op, og den kommer til udtryk i højspændte energiudladninger i musikken og på scenen. Det er velovervejet desperation. Måske fordi det hele omkring os er på vej til at skride – en samtidsstemning så allestedsnærværende, at det snart svimler for dem!

Debut-EPen ‘Det Svimler’ udkom på det svendborgensiske indie-label Sorte Plader i februar.

Links

Rigmor på Facebook
Firs på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.