Røgsignal + I Think You're Awesome koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

På en kold februar-aften sidste år fandt mere end 200 mennesker vej til Atlas. Anledningen var et eksklusivt første musikalsk møde mellem Røgsignal og I Think You’re Awesome. To fremadstormende og visionære navne på den danske instrumentalscene, der begge har rødder i jazzen, men som legende og nysgerrigt gradbøjer, udvikler og udvider genren.

… Læs mere

 

Andreo Mielczarek fra Århus Stiftstidende var tilstede og skrev blandt andet at “… der er noget dragende over både I Think You’re Awesome og Røgsignals hypnotiske indiejazz, som måske ikke gør meget væsen af sig, men prikker og prikker – og til sidst samles de små morsekoder til formfulde beskeder med stor effekt.”

Siden da har hvert band levet sit eget liv med udsolgte koncerter og massiv interesse på landets jazzfestivaler. Men aftenen på Atlas har hele tiden rumsteret i baghovedet, ligesom der er opstået idéer om at videreudvikle det musikalske møde. Det resulterer nu i en ny koncert på Atlas i foråret.

En koncert, hvor Røgsignal og I Think You’re Awesome hver især præsenterer nyt materiale, men hvor bandsene til sidst mødes i én stor indiejazz-fusion om hinandens numre, skitser og idéer. En unik præsentation af to yderst aktuelle bud på jazzen anno 2018 og et helt nyt take på ‘Big Band’-formatet, hvor drømmende stereo-guitarflader og utallige vintage-keyboards møder den højspændte energi fra tre trommeslagere og både el- og kontrabas.

Røgsignal
I et væld af pulserende beats og eksperimenterende lydflader har Aarhus-baserede Røgsignal skabt sit helt eget instrumentale univers. Det er sange inspireret af moderne indierock og hjemve efter øde landeveje i Vestjylland. Ivan Rod fra musikmagasinet Gaffa beskriver, hvordan “der er noget udlængsel og tristesse over hele ind- og udtrykket. Noget drømmende og uforklarligt. Smukt og beroligende.”

Udgivelsen af debutalbummet “Pletter På Solen” medfødte stor opmærksomhed internationalt og herhjemme: Koncerter på de største, danske jazzfestivaler og spillesteder, begejstrede anmeldelser ved blandt andet Berlingske, JazzSpecial, All About Jazz, Gaffa og Jazznyt samt et halvt år i fast rotation på DR P8 Jazz.

“The band’s sound has been described as fusion jazz incorporating different sounds and influences from Denmark and the wider world of music. It works like magic…”
– Nick Davies, All About Jazz. Juni 2017 om “Pletter På Solen”.

Jakob Lauritsen – rhodes & stringer
Nikolaj Bugge – guitar
Henrik Lauritsen – bas
Jonas Møller Andreasen – trommer

I Think You’re Awesome
Under ledelse af bassist og komponist Jens Mikkel Madsen samler I Think You’re Awesome afrikanske rytmer, europæisk improvisation og amerikansk sangskriver-tradition sammen til en blanding, de selv kalder indiejazz.

De har modtaget international og national anerkendelse for deres plader “Løft Mig Op, Så Jeg Kan Nå” fra 2014 og “Books & Books Live” fra 2016. Sidstnævnte høstede en nominering for Årets Særudgivelse ved DMA Jazz i 2016 og Jazznytprisen til bandleder Jens Mikkel Madsen samme år. Samtidig har de spillet udsolgte koncerter i hele landet og senest optrådt i DRs koncertsal ved P8 Jazz Alive.

“Jens Mikkel og I Think You’re Awesome er The Next Big Thing i dansk jazz! “Books & Books Live” er en dobbeltudgivelse der allerede nu tenderer til at blive en af årets helt store udgivelser. I ThinkYou’re Awesome får de største anbefalinger herfra.”
– Jazznyt.com

Jens Mikkel – bas, komposition
Lars Fiil – keys og klaver
Morten Kærup Hjort – banjo og guitar
Alex Jønsson – guitar
Andreas Skamby – trommer
Frej Lesner – perc

Links
Røgsignal på SoundCloud
I Think You’re Awesome på SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.