Røgsignal + I Think You're Awesome koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

5. april: Vi har fanget Nikolaj Bugge fra Røgsignal og Jens Mikkel fra I Think You’re Awesome til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

På en kold februar-aften sidste år fandt mere end 200 mennesker vej til Atlas. Anledningen var et eksklusivt første musikalsk møde mellem Røgsignal og I Think You’re Awesome. To fremadstormende og visionære navne på den danske instrumentalscene, der begge har rødder i jazzen, men som legende og nysgerrigt gradbøjer, udvikler og udvider genren.

… Læs mere

 

Andreo Mielczarek fra Århus Stiftstidende var tilstede og skrev blandt andet at “… der er noget dragende over både I Think You’re Awesome og Røgsignals hypnotiske indiejazz, som måske ikke gør meget væsen af sig, men prikker og prikker – og til sidst samles de små morsekoder til formfulde beskeder med stor effekt.”

Siden da har hvert band levet sit eget liv med udsolgte koncerter og massiv interesse på landets jazzfestivaler. Men aftenen på Atlas har hele tiden rumsteret i baghovedet, ligesom der er opstået idéer om at videreudvikle det musikalske møde. Det resulterer nu i en ny koncert på Atlas i foråret.

En koncert, hvor Røgsignal og I Think You’re Awesome hver især præsenterer nyt materiale, men hvor bandsene til sidst mødes i én stor indiejazz-fusion om hinandens numre, skitser og idéer. En unik præsentation af to yderst aktuelle bud på jazzen anno 2018 og et helt nyt take på ‘Big Band’-formatet, hvor drømmende stereo-guitarflader og utallige vintage-keyboards møder den højspændte energi fra tre trommeslagere og både el- og kontrabas.

Røgsignal
I et væld af pulserende beats og eksperimenterende lydflader har Aarhus-baserede Røgsignal skabt sit helt eget instrumentale univers. Det er sange inspireret af moderne indierock og hjemve efter øde landeveje i Vestjylland. Ivan Rod fra musikmagasinet Gaffa beskriver, hvordan “der er noget udlængsel og tristesse over hele ind- og udtrykket. Noget drømmende og uforklarligt. Smukt og beroligende.”

Udgivelsen af debutalbummet “Pletter På Solen” medfødte stor opmærksomhed internationalt og herhjemme: Koncerter på de største, danske jazzfestivaler og spillesteder, begejstrede anmeldelser ved blandt andet Berlingske, JazzSpecial, All About Jazz, Gaffa og Jazznyt samt et halvt år i fast rotation på DR P8 Jazz.

“The band’s sound has been described as fusion jazz incorporating different sounds and influences from Denmark and the wider world of music. It works like magic…”
– Nick Davies, All About Jazz. Juni 2017 om “Pletter På Solen”.

Jakob Lauritsen – rhodes & stringer
Nikolaj Bugge – guitar
Henrik Lauritsen – bas
Jonas Møller Andreasen – trommer

I Think You’re Awesome
Under ledelse af bassist og komponist Jens Mikkel Madsen samler I Think You’re Awesome afrikanske rytmer, europæisk improvisation og amerikansk sangskriver-tradition sammen til en blanding, de selv kalder indiejazz.

De har modtaget international og national anerkendelse for deres plader “Løft Mig Op, Så Jeg Kan Nå” fra 2014 og “Books & Books Live” fra 2016. Sidstnævnte høstede en nominering for Årets Særudgivelse ved DMA Jazz i 2016 og Jazznytprisen til bandleder Jens Mikkel Madsen samme år. Samtidig har de spillet udsolgte koncerter i hele landet og senest optrådt i DRs koncertsal ved P8 Jazz Alive.

“Jens Mikkel og I Think You’re Awesome er The Next Big Thing i dansk jazz! “Books & Books Live” er en dobbeltudgivelse der allerede nu tenderer til at blive en af årets helt store udgivelser. I ThinkYou’re Awesome får de største anbefalinger herfra.”
– Jazznyt.com

Jens Mikkel – bas, komposition
Lars Fiil – keys og klaver
Morten Kærup Hjort – banjo og guitar
Alex Jønsson – guitar
Andreas Skamby – trommer
Frej Lesner – perc

Interview med Nikolaj Bugge (Røgsignal) og Jens Mikkel (I Think You’re Awesome)
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
NB: “I vores afdeling kan man først og fremmest forvente en masse nyt materiale! Vi er dybt begravede i arbejdet med vores næste plade, så det bliver en masse af de numre, vi også kommer til at præsentere på aftenen. Og så kan man jo forvente et episk mash-up mellem os og ITYA. Vi ved ikke præcist, hvad der kommer til at ske, men det skal nok blive vildt med 10 mand på scenen til sidst!”

JM: “Vi fejrer udgivelsen af vores nye plade “Kiss Your Darlings”, så vi har en del med fra den skive. Blandt andet lidt numre med vokal. Ellers skal man forvente seks unge mænd, der holder af hinanden og elsker at spille sammen… Og nårh ja, make that 10 unge mænd, der holder af hinanden, når de to orkestre mødes til sidst.”

Hvad er dit forhold til aftenens andet band?
NB: “De er nogle makkere! Vi spillede sammen for første gang for cirka et år siden (også på Atlas) og var alle enige om, at det var noget, vi skulle gøre mere ved! Siden er det både blevet til flere koncerter, men også en livesession, som vi udgav i januar.”

JM: “De er sgu nice. Go’ musik, go’e gutter.”

Hvad har I med af merch?
NB: “Vi har selvfølgelig vores 12” debut-vinyl, “Pletter På Solen”, med. Og som noget helst særligt og overdrevet eksklusivt medbringer vi ét unikt Røgsignal-kaffekrus. Det er herre-dyrt, men virkelig flot. Og eksklusivt, fik vi sagt det?”

JM: “Vi har hele vores diskografi med, som man kan købe samlet ganske billigt. Den nye plade (og for den sags skyld de andre plader også) kan selvfølgelig også købes seperat. Mon ikke vores kære pladeselskab Jaeger Community kommer og stiller en lille bod op også, så man kan købe sig fattig i go’ aarhusiansk jazz.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
NB: “Vi udgav en ny single, “1977”, i slutningen af marts. Det er en noget anderledes produktion end den, vi arbejdede med på “Pletter På Solen”, og det er vi tossede med. Selvom det er liiidt svært at genskabe live, er der altid en frisk energi over det track.”

JM: “Det er som om, at nummeret “Be Kind To Your Neurosis” altid får publikum med sig. “Bill”, som er et relativt nyt nummer, er også enormt sjovt at spille. I det hele taget nyder vi alle numrene… Der sker noget nyt hver gang jo.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
NB: “Vi blev påkørt på vej til Vinterjazz i København. Ingen personskader, men en ordentlig bule på bilen. Udover det, er det gået forrygende!”

JM: “Vi spillede for et udsolgt Jazzhus Montmartre, da vi fejrede albumrelease i København. Der var pænt svedigt.”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
NB: “Homies! Og en homie, det er en homeboy.”

JM: “Familie.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
NB: “Der er mange! Men et godt bud kunne være SVIN, som altid rykker den i sjette gear fra første sekund.”

JM: “Ja, der er virkelig mange. Den vildeste koncert i år var The House Festival Winter Edition, hvor en strygersekstet fremførte et nyskrevet værk af vores gode ven Christian Balvig. Det var omtrent det hippeste, der er sket nord for Berlin i år.”

Hvad er jeres planer for foråret og sommeren?
NB: “Udover lidt koncerter og vores nye single kommer det meste af tiden til at gå med det næste album. Vi begynder optagelserne i starten af april og regner med at udgive i efteråret!”

JM: “Tre ud af seks bandmedlemmer skal giftes til sommer (ik’ med hinanden). Det bliver rimelig summer-of-love!”

Links
Røgsignal på SoundCloud
I Think You’re Awesome på SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.