• Røgsignal koncert Atlas Aarhus
  • I Think You're Awesome koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

23. januar: Vi har fanget Røgsignal til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

For første gang nogensinde præsenteres to af de mest markante navne på den aarhusianske instrumentalscene på samme aften. DR P8-jazz har haft begge bands i rotation igennem en længere periode og ofte nævnt dem begge når snakken falder på ny, dansk jazz:

… Læs mere

 

”Det er lidt blevet en dille indenfor dansk jazz, eller improvisationsmusik i det hele taget, det der med at lave musikalske cocktails hvor man lidt sidder med en fornemmelse af at lytte til noget instrumental indierock, men samtidig også en spritny, fremadskubbende jazzskive.”
– Om I Think You’re Awesome og Røgsignal, Frederik Korfix, P8-jazz, september 2016

Begge har de afsæt i jazzen, men først og fremmest med begrebets åbne og nysgerrige tilgang til et musikalsk udtryk for øje. Grupperne repræsenterer en stil hvor musikken ikke alene bæres af individuelle improvisationer, men i lige så høj grad af kompositoriske idealer der omfatter alt fra enkle, poppede melodier til åbne, længselsfulde lydflader.

Røgsignal
Som en snørklet togtur igennem musikalske landskaber er Røgsignal en evigt foranderlig rejse hvor enkle melodier, båret af elektrisk guitar og gamle keyboards, mødes med pulserende beats.
I samspillet opstår drømmende, instrumentale sange, hvor et væld af forskellige lyttere kan finde fælles ståsted mellem en insisterende fremdrift og tålmodig, vestjysk ro.
Røgsignal har eksisteret i undergrunden i adskillige år, men siden udgivelsen af debutalbummet “Pletter På Solen” i maj 2016, er opmærksomheden omkring bandet taget til. Det har resulteret i rosende anmeldelser, masser af spilletid i radioen, og koncerter på landets jazzfestivaler og som en del af et eksklusivt line-up til Aarhus festuges store satsning for alternativ musik; ’Ujazz’.

”Alt i alt byder Røgsignal på kompositorisk stil og opfindsomhed, et tæt og fornemt sammenspil, ja, en lyd, der bare er god at være i stue med.”
– Berlingske, juni 2016 om “Pletter På Solen” – 5/6

Jakob Lauritsen – Rhodes & Stringer
Nikolaj Bugge – Guitar
Henrik Lauritsen – Bas
Jonas Møller Andreasen – Trommer

I Think You’re Awesome
Pladeaktuelle med cd’erne “Books” og “Books Live” fortæller I Think You’re Awesome instrumentale historier om glæde, sorg, fodbold og bøger. Det er jazz og en hel masse andet, der er svært at sætte fingeren præcis på. Det er en flok unge musikere, der hver især taler med en eftertænksom tyngde på deres instrumenter om samarbejde, at blive ældre, at elske og at tabe sig selv i farten ind i mellem.
ITYA har i høj grad modtaget anerkendelse for deres arbejde i de seneste år. Senest i form af JazzNyt-prisen (tilegnet komponist og bandleder Jens Mikkel) og ved en ‘Danish Music Award Jazz’-nominering for ‘Årets Særudgivelse 2016’.

”The opening track, “Be Kind To Your Neurosis,” unfolds as a rich canvas of colors the earthy banjo fretting of Kærup and the breezy, serpentine guitar lines of Jønsson, both riding on the infectious, tight rhythm section of Madsen and Skamby, spiced with vintage, fusion-tinged keyboard washes of Staub. …Beautiful and highly emotional debut”
– Eyal Hareuveni, www.allaboutjazz.com, om debutpladen “Løft Mig Op Så Jeg Kan Nå”.

Jens Mikkel – bas, komposition
Lars Fiil – keys og klaver
Morten Kærup Hjort – banjo og guitar
Alex Jønsson – guitar
Andreas Skamby – trommer
Frej Lesner – trommer

Interview med Røgsignal
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
Jakob: “To bands på hjemmebane og i topform! I al beskedenhed…”

Jonas: “En solid blanding af nogle gamle sager, numre fra “Pletter På Solen” og et par helt nye ting!”

Henrik: “Ja! Vi har været meget i øveren på det sidste og endelig haft god tid til at arbejde på en masse nye sange. Det bliver spændende at få det luftet…”

Hvad har I med af merch?
Nikolaj: “Vores merch-udvalg består i al sin enkelthed af vores 12” vinyl “Pletter På Solen”. Den er til gengæld også ret flot.”

Jakob: “Måske vi snart skulle få lavet et par t-shirts eller nogle fancy kopper…”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live?
Henrik: “”Den Halve Pyramide”. En gammel swinger…”

Jonas: “”Safari”!”

Nikolaj: “Enig! Det bliver lidt højere og vildere live. Det klæder den godt.”

Jakob: “Jeg får altid en rimelig god chiller på, når vi spiller “Mens Træerne Stryger Forbi”.”

Nikolaj: “Ja da! Selvfølgelig. Der er jo guitarsolo!”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
Jonas: “Rigtig godt! Igen – i al beskedenhed…”

Henrik: “Der har været mange fede oplevelser, siden vi udgav “Pletter På Solen”. En proppet gårdhave på Huset i Magstræde under Copenhagen Jazz Festival er et af højdepunkterne for mig.”

Jakob: “For ikke at glemme Ujazz i september. Det var stort!”

Nikolaj: “Ja. Det er længe siden, jeg sådan for alvor har været nervøs inden en koncert, men der synes jeg godt nok lige, at jeg skulle tage en ekstra indånding, før vi gik på…”

Hvordan vil I beskrive jeres nye album, “Pletter på Solen”?
Jonas: “Det er et forsøg på at koge en blanding af drømmende, længselsfuldt håb og knugende melankoli ind til 42 minutters musik.”

Jakob: “Og det er sværere, end det lyder. Men vi er sindsygt glade for resultatet.”

Nikolaj: “Vi var enige om at prøve at gå rimelig gennemkomponeret og produceret til værks. Det synes jeg også, der er kommet noget virkelig godt ud af.”

Henrik: “Samtidig med at der er stadig plads til soloer og åbne stykker.”

Hvad er jeres forhold til aftenens andet band, I Think You’re Awesome?
Nikolaj: “De er nogle af de helt store pionerer i udforskningen af instrumentalmusik anno 2017 og har en vildt inspirerende tilgang til blanding af alle mulige genrer, lyde og instrumenter.”

Jonas: “Vi deler mange af de samme referencer og musikalske idealer, så det er aldrig andet end en fornøjelse at høre dem. Jeg er fan!”

Jakob: “Og så er det jo simpelthen også bare nogle søde gutter…”

Hvad er jeres planer for foråret og sommeren?
Henrik: “Vi har ret mange bolde i luften for tiden. Vi lægger i skrivende stund sidste hånd på vores første musikvideo og har lige godkendt udkastet (og budgettet – yikes!) til nummer to. Vi kan ikke afsløre så meget, men tør godt love, at den bliver sej!”

Jakob: “Og så har vi en del koncerter i kalenderen. Vi spiller også i København i forbindelse med Vinterjazz, og så har vi en række spillesteder booket i april/maj.”

Jonas: “Til sommer regner vi med at spille jazzfestivalerne i Aarhus og København, men ikke mere end det. Vi har i stedet booket en del tid til vores årlige øvelejr, fordi der er rigtig mange ting, der skal forberedes til et spændende efterår…”

Om Vinterjazz 2017
Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og rummer cirka 500 koncerter fordelt på mere end 100 spillesteder og arrangører fra København til Aalborg. Den 17. udgave af Vinterjazz finder sted den 3.-26. februar 2017. Info: www.jazz.dk

Links
Røgsignals hjemmeside
Røgsignal på SoundCloud
I Think You’re Awesomes hjemmeside
I Think You’re Awesome på SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.