• Royal Metal Fest Atlas VoxHall Aarhus

Om koncerten

Bemærk! Der kan vælges endags-billetter til både fredag og lørdag, når man klikker “Vælg billettype” ude til højre. Billetterne koster 305 kroner.

… Læs mere

 

Døre/koncert
Fredag
Atlas
17.00 Døre
VoxHall
17.00 Døre
18.00 Koncertstart

Lørdag
Atlas
14.30 Døre
VoxHall
14.30 Døre
15.00 Koncertstart

Spilleplan
Fredag
18:00 When Water Runs Deep
18:50 Diamond Drive
19:45 The Petulant
20:45 Destruction
22:20 Týr

Lørdag
15:30 Swindler
16:20 Hell’s Domain
17:15 The Walking Dead Orchestra
18:10 Internal Bleeding-Official
19:15 Broken Hope
20:20 Majesty
21:30 Belphegor
23:05 Anaal Nathrakh

Foreningen Metal Royale præsenterer stolt RMF ’15!

For ottende gang skal smilets by runge af tonstung metalmusik, når den årlige festival denne weekend afholdes på Atlas og VoxHall.

Metal Royale præsenterer følgende bands:
Anaal Nathrakh (UK)
Týr (FO)
Destruction (DE)
Belphegor (AT)
Broken Hope (US)
Internal Bleeding (US)
The Walking Dead Orchestra (FR)
The Petulant
When Water Runs Deep
Hell’s Domain
Diamond Drive
Swindler
Majesty (DE)

+ Biergarten, metalmarked med mere.

Whiskysmagning
Grundet sidste års udsolgte succes gentager Royal Metal Fest nu konceptet; den unikke og eksklusive whiskysmagning, som i år bærer temaet ’Skotland rundt i SMWS aftapninger’! På smagningen river SMWS Ambassadør Tonny Nielsen igen deltagerne rundt med hele syv drams fra Scotch Malt Whisky Society, hvor vi kommer hele vejen rundt i de skotske whiskyregioner: Lowland, Highland, Øerne, Campeltown og Islay. Der bliver godt med fede sherry drams, røgbomber og også en lækker Grain whisky – læs mere og se listen over flasker online på metalroyale.dk. Der er kun 25 pladser, så skynd dig at købe billet hvis du vil sikre dig en plads! Vær opmærksom på, at deltagelse kræver partout- eller lørdagsbillet.

Destruction
De tyske thrash-legender Destruction har efterhånden har 32 år på bagen – deres debutalbum “Infernal Overkill” ramte nemlig gaderne i 1985, tre år efter dannelsen i 1982. Siden da har Destruction haft stor indflydelse på metalmusikkens udvikling sammen med våbenbrødrene Kreator. Undervejs har de udgivet 12 studiealbum, hvoraf seneste udspil kom i 2012 under titlen “Spiritual Genocide”.

Broken Hope
Den amerikanske dødsmetal-kvintet Broken Hope er ligeledes fra firserne, men smed deres første fuldlængde-album på gaden i 1991. Efter deres femte udgivelse gik de fra hinanden i 2002. I 2007 gik snakken om en gendannelse, men dette skete altså først i 2012. Med deres seneste udgivelse, “Omen Of Disease” fra 2013 er de nu klar til at indtage Royal Metal Fest 2015!

Internal Bleeding
Vi kan ikke få nok af dødsmetal og er glade for at kunne præsentere amerikanske Internal Bleeding! Med udgivelsen af deres seneste plade “Imperium”, der som den femte i rækken udkom i september 2014, er bandet tilbage på den internationale scene. Gruppen blev dannet i 1991, og den første fuldlængde kom på gaden i 1995 efter udgivelsen af tre demo-optagelser. Der bliver med andre ord gode chancer for at høre både nyt og gammelt New Yorker Slam Death Metal!

Týr
Det er med stor fornøjelse, at vi kan præsentere vikingemetallerne i Týr på dette års Royal Metal Fest! Týr blev dannet i 1998 til en fest i København, hvor skaberen Heri Joensen mødte sin tidligere bandkammerat, Kári Streymoy, og foreslog at de skulle spille noget musik. Efter en tænkepause sagde Streymoy ja tak til tilbuddet, hvilket resulterede i debutalbummet ”How Far To Asgaard”, som ramte hylderne i januar 2002. Med bandets syvende album – “Valkyrja” – fra september 2013, er Týr klar til at fortælle danerne historier om nordisk mytologi, pakket ind i metalmusik stærkt inspireret af traditionel færøsk musik.

Belphegor
Det bliver også til et gensyn med døds/black-metal bandet Belphegor! De er kendte for deres blasfemiske tekster og brutale musik udført med høj præcision. Bandet har i 2014 udgivet deres tiende plade med titlen ”Conjuring the Dead” og er klar til at sprede de hadske budskaber verden over. Selv om musikken er præget af død og ødelæggelse, så bliver man heller ikke snydt for det melodiske, som bandet har benyttet sig af igennem deres 22 år lange eksistens. Belphegor vil berige publikum med et show indhyllet i blod!

When Water Runs Deep
Festivalens fredag åbnes med progressiv polyrytmik, frisk fra den danske metals spirende vækstlag, når Odenses When Water Runs Deep leverer groovy og stemningsmættet djentmetal. Kvintetten blev dannet i sommeren 2013 og udgiver her til foråret deres debut EP med titlen ’Pangeae’. For fans af Lamb Of God, Meshuggah, Mnemic, Modern Day Babylon og Veil Of Maya.

Anaal Nathrakh
Med en blanding af black metal, death metal, grindcore og industrial metal, kommer Anaal Nathrakh rundt om mange aspekter af metalmusikken – på sådan en måde, at man tror dommedag er kommet. Duoen, med rødder i Birmingham, har siden 1998 serveret et kompromisløst og voldsomt lydbillede og har med den seneste udgivelse fra 2014 ”Desideratum” vist, at de fortsætter i det spor. Anaal Nathrakh startede ud som et studieband, som aldrig skulle spille koncerter, men kom på andre tanker efter en studie session ved den legendariske BBC Dj John Peel, og spillede de to første koncerter i 2005.

The Walking Dead Orchestra
The Walking Dead Orchestra kom til verden i 2011, og fik hurtigt status som et lovende band i den franske deathcore verden. Der gik heller ikke længe før de udgav en split-cd med et Ecuadoriansk band, Descomunal. Split-albummet udkom i Ecuador i juli 2012, og i december samme år i Frankrig. Bandet tog på tour i Sydamerika i august 2012, som havde sit højdepunkt med et show på QuitoFest, som gæstes af over 100.000 personer i løbet af tre dage. Franskmændene smed det første fuldlængdealbum, Architects of Destruction, på gaden i september 2013.

The Petulant
I Danmark skete der også noget på metalfronten i 2013. Thrashmetal-bandet The Petulant blev nemlig dannet af brødrene Lukas og Kræn Meier. Begge har en fortid i det hedengangne band Sacrificial, men ville gerne spille sammen igen. De blev hurtigt akkompagneret af musikere fra Crocell, Mordax og Mental Decay. I marts 2014 optog de rutinerede kræfter fra det danske metalmiljø en EP, Anno Domini MMXIII, som skulle repræsentere bandets stil, som har input fra mange metalgenrer, men med thrashmetallen som hovedingrediens. Der er kort sagt tale om et orkester der vil vise hvad de kan, og hvordan det skal gøres, når de kommer til Aarhus!

Hell’s Domain
De lokale thrash-helte i Hell’s Domain er garanti for et fedt show. Det Aarhus-baserede band, som består af tidligere medlemmer fra Hatesphere, Exmortem, Grope, Artillery og Koldborn, blev dannet i 2007, men fik først det endelige line-up på plads i 2011. Der bliver spillet musik som ligeså godt kunne have været lavet i 80’ernes San Fransisco Bay Area. Det er energisk, catchy og der er fart over feltet. Den selvbetitlede debutplade udkom i 2013, og har fået flere gode anmeldelser. Devilution.dk skriver: ”Hell’s Domain siger selv, at de har søgt efter det catchy, og det er lykkedes. Sjældent har en dansk skive haft så mange fængende omkvæd”. Med medlemmernes 300+ koncerter til sammen er der lagt op til et stabilt thrash-show!

Diamond Drive
Endnu et band med aarhusianske rødder har fundet vej til årets festival. Der er tale om Diamond Drive som er synonym med velspillet og udadvendt metal, der giver associationer til DevilDriver, såvel som Alice in Chains. Uden at lade sig begrænse af genrer, har Diamond Drive siden 2007 udgivet 3 anmelderroste EP’er og senest albummet “Temporality” fra 2013, der ligeledes høstede store roser fra diverse danske og udenlandske medier. Bandet kommer i foråret 2015 med en ny udgivelse, hvor den kompromisløse stil videreudvikles.

Swindler
København anno 2014. Fire erfarne musikere ville spille rock. Det begyndte de på, og Swindler blev dannet. Med to nuværende medlemmer i thrashbandet Hatesphere, samt tidligere medlemmer i Rock Hard Power Spray og Surfact, er der tale om yderst kompetente kræfter. Stilen er gedigen rock med skrald på guitarerne, bund i bassen, smæk på trommerne og rasp på vokalen. Sangskrivningen er i top, og der lægges tydelig vægt på det fede riff og det fængende omkvæd. Rytmegruppen svinger bundsolidt, og de overlegne soli er kronen på rockværket. Dette jernfirkløver kan nemt blive en magtfaktor på den danske rockscene i de kommende år.

Majesty
I Tyskland er de glade for heavy metal, og det kræver kun et enkelt lyt til Majesty, at finde ud af dét. Bandet har siden 1998 spillet nådesløs heavy metal – stærkt inspireret af giganterne i Manowar. Der er da også en gæsteoptræden på den anden udgivelse, af selveste Manowar-guitarist Ross Friedman. Det lyriske univers er storladent og omhandler krig, metalmusik, fantasy og storhed, og afspejles tydeligt på de farverige albumcovers. Majesty udgiver deres syvende album ”Generation Steel” d. 20. marts og gæster således Royal Metal Fest med spritnyt materiale. Det læderklædte band lægger op til en fest, så slå endelig håret ud, find din indre helt og syng med.

Udover de frivillige i foreningen Metal Royale præsenteres Royal Metal Fest i samarbejde med Fonden VoxHall, Aarhus Kommune, Royal Unibrew, Soundforce, DMF, Dansk Artist Forbund, Promus, ROSA, Superbrugsen i Mårslet og Den Tunge Time – uden jer, ingen fest!

… Fordi vi elsker hegn.

Links
Metale Royale på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.