Royal Metal Fest koncert Atlas VoxHall Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Find partoutbilletter hér og fredags-billetter hér.

Foreningen Metal Royale præsenterer stolt Royal Metal Fest 2018! Oplev blandt andre Ensiferum, Bloodbath og Origin.

… Læs mere

 

For 11. gang runger smilets by af tonstung metalmusik, når Metal Royale afholder årets fest på byens fineste spillesteder, Atlas & VoxHall den 6.-7. april.

2018-udgaven af festivalen vil igen bestå af to scener med live-musik, som buldrer derudaf med en masse lækker metal – samt øl, pølser og fest!

Line-up:
Bloodbath (SE)
Ensiferum (FI)
Origin (US)
Shining (SE)
Lebenssucht (BE/DE/AT)
Rings Of Saturn (US)
Allegaeon (US)
Hideous Divinity (IT)
Deadflesh (DK)
Ne Obliviscaris (AU)
Ex Deo (CA)
Crocell (DK)
(0) (DK)
– Flere bands vil blive tilføjet løbende!

Fredag
Bloodbath
Origin
Shining
Rings Of Saturn
Hideous Divinity
(0)

Lørdag
Ensiferum
Lebenssucht
Allegaeon
Deadflesh
Ne Obliviscaris
Ex Deo
Crocell

Kaotisk, voldsomt og inderligt: Shinings progressive black metal er et vindue til Niklas Kvarforths indre dæmoner. Den her musik er ikke let at lytte til, men det er bestemt heller ikke meningen… Den overrasker og overvælder, og efterlader lytteren i en tilstand af katarsis. Det er stor kunst og røvfed metal! Shining har stået øverst på festivalens ønskeseddel i mange år, og nu er det lykkedes! Fuck yeah!

Danske (0) er eksperimenterende black-doom-død-mm… Kompositionerne kommer vidt omkring, og ideerne er mange, men bandet formår at skabe sammenhæng og helhed. Som Devilution har skrevet om bandet: “Deres åbenlyse musikforståelse giver dem plads og mulighed for at eksperimentere inden for rammer, andre bands kun lader sig begrænse af.” (0) er utvivlsomt et af de mest spændende på den danske metalscene lige nu, og vi ser meget frem til at præsentere dem på årets festival!

Mægtige Bloodbath headliner årets metalbrag i Aarhus! Det svenske dødsmetalband, der i første omgang blev dannet som et sideprojekt af folk fra blandt andre Opeth og Katatonia i 1998, har været en sjælden live-gæst i Danmark: Eneste gang, de hidtil har betrådt en dansk scene, var på Copenhell i 2015. Når de spiller til Royal Metal Fest, er der derfor en helt anderledes intim og lige-i-fjæset-oplevelse i vente end før på disse breddegrader. Det stjernespækkede bands første vokalist var Mikael Åkerfeldt (Opeth), som besad posten indtil 2014 – kun midlertidigt erstattet af Peter Tägtgren fra 2004 til 2005. Det gav derfor anledning til en del spænding, da hans velvoksne fodtøj skulle fyldes ud af en ny sanger. Da bandet i forbindelse med udgivelsen af albummet “Grand Morbid Funeral” kunne afsløre, at ingen ringere end Nick Holmes (Paradise Lost) overtog pladsen forrest på scenen, var det om muligt en yderligere cementering af bandets status som supergruppe. Bandet går efter sigende i studiet i løbet af de kommende uger og spiller derefter en håndfuld udvalgte shows i Europa og USA.

Finske Ensiferum har med det nye album “Two Paths” cementeret sin plads blandt de vigtigste folkmetal-bands i verden. Musikken er melodisk og storladen med en organisk nerve skabt af mange års intensiv tour-aktivitet. Med Netta Skog på harmonika som nyt fast medlem siden 2016 har både nyt og gammelt materiale fået nyt liv. Netta Skog blev i 2015 kåret som verdens bedste på sit instrument.

I over 20 år har amerikanske Origin spillet teknisk dødsmetal med elementer af grindcore og masser af groove. Bandet er en uomgængelig sværvægter på ekstremmetalscenen, der med det nye album “Unparalleled Universe” tilfører signaturlyden endnu mere dynamik og dybde.

Fra Belgien/Tyskland/Østrig har vi fundet det forholdsvist nye black metal-band Lebenssucht, der sidste år udgav en EP med den poetiske titel “Fucking My Knife”. Den voldsomme lyd, den desperate vokal og de store støjflader gør bandet til en spændende eksponent for den nye bølge indenfor black metal. Nå ja, og så er det faktisk en kvindelig forsanger, selv om det ikke lige er til at høre.

Sidste tilføjelse i denne omgang er danske Deadflesh, der har eksisteret siden 1994. I den tid er det blevet til tre albums i henholdsvis 1998, 2008 og 2017. Bandet spiller old school dødsmetal, der måske ikke revolutionerer genren, men til gengæld er leveret råt og knusende tungt.

Progressivt, ekstremt, melodisk: Australske Ne Obliviscaris’ tager de helt store armbevægelser i brug. Bandet skaber storladne og avancerede kompositioner, hvor signatur-violinen får lov at smyge sig i mellem byger af dobbelt-pedal, flamenco-inspireret guitar og både growls og clean vocal, alt imens musikken tager dig med på en episk rejse gennem skønhed og ondskab. Ne Obliviscaris på Royal Metal Fest 2018 præsenteres i samarbejde med Metal & Hardcore Supporters Aarhus.

Canadiske Ex Deo leverer den historietime om det gamle Rom, som vi alle sammen – mere eller mindre ubevidst – har gået og manglet! Melodisk dødsmetal med masser symfoniske stryger- arrangementer, brandtaler fra heroiske gladiatorer og generel galoppering ud over middelhavets stepper. Ex Deo er et sideprojekt fra Kataklysm’s Maurizio Iacono, med 3 albums på samvittigheden siden starten i 2008.

Sidst men ikke mindst i denne omgang: Crocell. De lokale død-black-helte bliver bare bedre og bedre med årene, og behøver vel nærmest ingen introduktion… (men det får I nu alligevel) I 2017 har Crocell bl.a. fejret sit 10 års jubilæum ved at indspille det femte studiealbum, der udkommer på LongLife Records i begyndelsen af 2018. Efterhånden som medlemmerne i den aarhusianske dødsmetal-maskine bliver ældre, træder systemkritikken og verdensleden tydeligere frem i lyrikken og musikken, der vrænger skarpere og skarpere ad en verden i frit fald. Crocells death metal er ikke for sjov. Det er en lige højre til en verden, hvis potentiale ødelægges af magtelitens inkompetence!

På forunderlig vis leder kombinationen af mega tight, hurtigt trommespil, legesygt guitarlir og utallige temposkift, sine steder tankerne hen imod et 8-bit-soundtrack fra Helvede. Termen ‘Nintendo-metal’ er mere end en gang blevet nævnt om Californiske Rings of Saturn. Andre ville kalde det progressiv teknisk deathcore, eller aliencore med henvisning til tekstuniverset, der kredser om ekstraterrestielle invasioner og deslige.

Hideous Divinity er italiensk lige-i-fjæset-dødsmetal. Bandets første album fra 2012 var et konceptalbum baseret på John Carpenters legendariske film They Live, og de koncentrerer sig meget om at lave konceptalbums omhandlende horror film. Udover den hidsige musik, så har der da også været eksperimenteret i filmens verden.

Hvis man ikke vidste bedre, så kunne dette band lige så godt være fra Sverige. Amerikanske Allegaeon har lært alt der er værd at lære om skandinavisk melo-død, og de mestrer det til perfektion! Hvis du synes kunstig intelligens er spændende, så er teksterne på seneste plade bestemt værd at lytte ordentligt efter, da albummet bevæger sig igennem fødslen af et computerprogram til menneskehedens endeligt!

Links
Metal Royales hjemmeside
Facebook
Festivalens Facebook-event
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.