• Soilwork koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Hate koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Mercenary koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Uada koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Solbrud koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Grift koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Velnias koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Hexis koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Blood Eagle koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Clients koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Lipid koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Wayward Dawn koncert Atlas VoxHall Aarhus

Om koncerten

OBS: Royal Metal Fest 2020 aflyses, desværre. Royal Metal Fest oplyser:

Royal Metal Fest udskydes til foråret 2021.
Det er uvist om forbuddet mod afholdelse af arrangementer med flere end 100 deltagere og lukningen af Danmarks grænser vil være ophævet inden festivalen skulle afholdes 16.-18. april.
Det er desværre ikke muligt blot at flytte festivalen til senere på året, da de bands vi har på plakaten for længst har lagt tourplaner for resten af 2020, og det er helt urealistisk at sammensætte et nyt program på nuværende tidspunkt.
Alle købte billetter refunderes automatisk. Læs mere på metalroyale.dk/this-sucks

Dette er fredagsbilletten – der kan også købes partoutbillet eller billet kun til lørdag. Billet til torsdagens arrangement på Radar kan købes hér.

Foreningen Metal Royale kan for 13. gang præsentere Royal Metal Fest!

… Læs mere

 

17. og 18. april 2020 slår vi portene op til to dage med alt, hvad dit sorte hjerte kan begære af kompromisløs og ekstrem musik, når den årlige metalfestival afholdes på tre af landets fineste spillesteder; VoxHall, Atlas & Radar.

Line-up

Ihsahn (NO) (lørdag)
Soilwork (SE) (fredag)
Hate (PL) (fredag)
Mercenary (DK) (fredag)
Kampfar (NO) (lørdag)
Terrorizer (US) (lørdag)
Cult Leader (US) (lørdag)
Uada (US) (fredag)
Solbrud (DK) (fredag)
Grift (SE) (fredag)
Velnias (US) (fredag)
Dāmim (UK) (lørdag)
Sanctrum (SE) (lørdag)
Hideous Divinity (IT) (lørdag)
Mass Worship (SE) (lørdag)
False (US) (lørdag)
Hatesphere (DK) (lørdag)
Hexis (DK) (fredag)
Blood Eagle (DK) (fredag)
Orm (DK) (lørdag)
Seed Of Heresy (DK) (lørdag)
Katla (DK) (lørdag)
Lipid (DK) (fredag)
Clients (DK) (fredag)
Wayward Dawn (DK) (fredag)

Børn under 12 år kommer gratis ind i følgeskab med en voksen med billet.

RMF’20 bliver præsenteret i samarbejde med Fonden VoxHall, Aarhus Kommune, Statens Kunstfond, Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, PROMUS, Soundforce – Backline Rental, Den Rullende Pølsemand, MerchCity samt alle vores fabelagtige frivillige – uden jer ingen fest!

Ihsahn (NO)

Hvad gør man, når man er ved at sprænges af for mange gode ideer? For enmandshæren Vegard Sverre Tveitan bag Ihsahn er svaret enkelt: Man får dem udført, en efter en.

Fælles for Vegards arbejde er, at versioner af black metal er omdrejningspunktet, hvilket er tydeligt, men det bliver blandet med prog, rock, avantgarde jazz og meget andet. Nogle af lydene på seneste værk, Ámr, er sågar inspireret af dybe baslyde fra hiphop, ligesom analoge synthesizere, som også er blevet brugt i de tidlige Emperor-dage, har været i spil.

Der bliver med andre ord eksperimenteret ekstremt meget med forskellige lydunivers og atmosfærer, hvilket underbygger hans ry som en af black metallens mest kreative kræfter.

Alle Vegards solo-albums har det tilfælles, at fokus er på det samlede udtryk og kompositionerne, fremfor bare at være en samling sange. Der skal være konceptuel sammenhæng.

Ihsahn udgav 13. dec første single fra den kommende EP ‘Telemark’.

Den produktive nordmand har været med i utallige projekter. På fuld tid i blandt andet Emperor, Zyklon-B, Pecatum og Thou Shalt Suffer. Som gæstemusiker i blandt andet Darkthrone, Satyricon og Ulver.

Soilwork (SE)

De blev dannet i 1995 under navnet Inferior Breed – nu er de bedre kendt som Soilwork, som de har heddet i over 20 år. De spiller moderne melodisk dødsmetal – et lydbillede, der blander Gøteborg-lyden med melankolske melodier. Det har altid været tydeligt at høre, at Soilwork kommer fra svensker-døds-land, selvom de til tider har kunnet bevæge sig ud i en metalcore’sk lyd.

I 2016 forlod Dirk Verbeuren trommestolen, som hurtigt blev overtaget af danske Bastian Thusgaard, der også folder sig ud i Dawn of Demise og The Arcane Order. Soilwork har 11 albums under bæltet – seneste udspil er “Verkligheten”, der høstede meget fine anmeldelser internationalt såvel som herhjemme. Heavymetal.dk skriver blandt andet: “Produktionen er knivskarp, sangene er fængende, og variationen er stor. Soilwork befinder sig på et virkeligt højt niveau, og det er marginaler, der adskiller denne udgivelse fra de suveræne forgængere”.

Hate (PL)

Hate er stabilt blackened death, som tonser imod dig på allervredeste vis. De rutinerede polske fortvivlelsesforkyndere alt andet end sparer på symbolisme, slavisk mystik og sublim scenografi, såvel som soniske lydmure og solide sekvenser.

Både den fængslende udstråling og intensiteten i melodierne holdes hele vejen igennem – med eksplosioner, der flækker kraniet på dig undervejs. Fra at have lavet mere ordinær død, er den nye stil med atmosfæriske tilnærmelser. Dynamisk og organisk og fyldt med fabler om kampfaldne krigere, som bliver hængende i vores verden og dominerer øde landskaber.

Mercenary (DK)

Som nedfrosne jætter, der bryder ud af deres årelange dvale, rejser den melodiske metals giganter Mercenary sig atter fra den nordjyske muld. Bandet afbryder deres årelange slummer og vender tilbage med deres hårdtslående metalhymner og særegne form for nordisk melankoli og melodi.

Mercenary har siden de debuterede internationalt med pladen “Everblack” i 2002 turneret Europa tyndt med supportturnéer for bands som Megadeth, Dark Tranquility og Nevermore samt optrådt på en lang række festivaler som Wacken Open Air, Roskilde Festival og Progpower USA, og bandet har gennem deres energiske og velspillede livefremførelser af deres let genkendelige genreblanding af melodi, melankoli, metallisk smadder, atmosfæriske keyboardflader og himmelstræbende guitarsoloer i verdensklasse tilkæmpet sig et globalt og loyalt følge.

Siden bandet udgav deres syvende plade “Through Our Darkest Days” i 2013, har Mercenary kun turneret sparsomt med blandt andet en turné som hovednavn rundt på Europas klubscener og en række koncerter som hovednavn i Japan, hvorefter bandet har afsondret sig i Nordjyllands mørkeste afkrog for at destillere det danske efterårs særlige melankoli og kombineret det med et vredt og tungt udtryk, som vil være at finde på det kommende album, der vil blive indspillet i 2020.

Til Royal Metal Fest 2020 præsenterer bandet både et opdateret lineup med ny trommeslager og en lang række klassiske metalkompostioner, samt eksklusiv smagsprøve på nyt materiale fra det kommende album.

Kampfar (NO)

Der er kul på Kampfar og knald på både hastighed og hidsighed. Det er black, men mere manisk henad ekstremmetal eller death og med alt fra rockede til proggede elementer – samtidig med, at der indimellem gøres plads til folklore, hvilket drager fornemmelserne over mod decideret vikingemetal.

Og den nordiske mytologi vægtes højt hos både vokalisten Dolk og de øvrige musikere i Kampfar, selvom titlen på den anmelderroste nyudgivelse “Ofidians Manifest” har rod i det gamle Grækenland. Tematikken på albummet kredser om Ophidia, slangen, og dens egenskaber og ligesindede: Tvetydighed, krybdyr og insekter.

Titelnummeret herfra er på engelsk, men ellers holder bandet efter 25 aktive år og en heroisk genkomst efter personlige kriser hos flere af bandmedlemmerne forrige år sig stadig mest til modersmålet. Akkurat ligesom de endnu, og nok nærmere mere end nogensinde, fokuserer på at gøre tingene efter eget hoved og ikke mindst lave et helvedes godt show, når de spiller live.

Terrorizer (US)

De amerikanske grind-pionerer i Terrorizer er klar til at save Royal Metal Fest midtover! En af grindcore-klassikerne der har inspireret utallige andre grindcore og death metal-bands. Bandet blev dannet i 1986, men gik i opløsning kort efter udgivelsen af første album World Downfall i 1989. Medlemmerne lagde herefter deres kunstneriske kræfter i bl.a. Morbid Angel (David Vincent, Pete Sandoval) og Napalm Death (Jesse Pintado) – hvilket ikke siger så lidt! Terrorizer blev gendannet i perioden 2005-2006, og igen i 2009. Bandet udgav i 2018 sit fjerde album Caustic Attack.

Cult Leader (US)

Monstrøst tungt grind-piskende hardcore-kaos tilsat dystre stemninger med rene vokaler. Sådan beskrev Roskilde Festival amerikanske Cult Leader, der indhyldede Gloria-scenen i et bestialsk mørke sidste sommer. Cult Leader veksler mellem ekstremmetalliske hardcore-eksplosioner og atmosfæriske passager hvor mørket og depressionen får lov at sive ind og langsomt fylde rummet. Her er lige dele Converge og Chelsea Wolfe.

Bandet har udgivet to albums, Lightless Walk (2015) og A Patient Man (2018), og er signed på Converge-sanger Jacob Bannons Deathwish Inc.-label.

Uada (US)

Amerikanske Uada lyder på een gang friskt og pilråddent. Atmosfæriske melodier smyger sig mellem brutale blastbeats, mens Jake Superchi’s vanvittige dommedagsvokal nænsom tager dig i hånden, flår armen af dig og tæver dig med den.

Bandet er et af de absolut ypperste beviser på hvordan de klassiske norske dyder kan opdateres og moderniseres, og deres koncert på Copenhell 2019 betegnes af mange som en af årets bedste. I anmeldelsen skrev Devilution blandt andet: “Som rabiesramte ulve fastlåste i kæder fortsatte de fire skikkelser med deres magtdemonstration i resten af den time festivalen tillod dem at spille. Uada beviste at man ikke behøver gammeldags remedier for at være et ægte Black metal band. Næh nej, det hele handler om attitude, dybde og at mene musikken – og det gør Uada fandeme!”

Solbrud (DK)

Solbrud har efterhånden ti år på bagen (det første år under navnet Gargoyle), og raser fortsat derudaf med stormfulde kompositioner, der skifter behageligt brat fra fuld dobbeltpedalsk desperation over til kontrolleret blæst formet i perfekt afmålte doser rytmisk melankoli. Hvirvelvindene efterlader et uvejr i sindet på den enkelte og i rummet individerne imellem.

Ole Luk og co. sparer aldrig på kræfterne, når de leverer noget af det fineste black, der er kommet ud af Danmark; Nærmere bestemt Københavns Nordvestkvarter. Musikken formuleres forvitrende og forvandler alle tilhørere til overlevende skibbrudne, tomme for ord og læsset med helt nye erkendelser.

Forvent opblændinger af de lækreste detaljer samtidig med et atmosfærisk tæppebombardement båret af præcision og indlevelse.

Grift (SE)

Grift er et enmandsprojekt af Erik Gärdefors, som med sine skandinaviske klange og klagende overgangsstemme blander black metal med forhistoriske naturbeskrivelser og folkede fornemmelser.

Geografisk tilhører Grift Göteborgs yderste opland ved søen Vänern, og lokalpatriotismen er stor: Både musisk såvel som i scenekunsten befinder vi os der, hvor grantræerne vokser helt ud over klipperne ved vandet, eller langt inde i den sydvestsvenske skov med kæmpemæssige nedlagte stammer og de øverste grene fortvivlede filtret ind i hinanden.

Grift er et gammelkristent svensk ord for grav, og lyrikken fokuserer på glemslen og dens modstander: bitter erindring. Live tager Erik Gärdefors sit band med, og formentlig også sit psalmodikon – et strengeinstrument fra 1800-tallet, brugt i kirker uden orgel.

Velnias (US)

Smeltet i en digel ved foden af Rocky Mountains, tæt ved den lille universitetsby Boulder i Colorado, kommer her en storladen blanding med doom og menneskehad som baseingrediens.

Det amerikanske band trækker både på folk, black og heavy, og fyrer op under historiefortællingen med urgamle sagn, hvilket navnet understreger: Velnias er de baltiske landes svar på Odin, en enøjet gud med hang til tricks, og som ifølge mytologien kan se ind i fremtiden.

Mens de tunge beats kører, kan en klassisk heavy guitarsound og growl i taleregistret pludselig tage over i flere minutter, inden alt igen bliver båret helt ned i både tempo og nodesystem, og fremmaler stilheden på toppen af de sneklædte bjergsider, som skærmer hjemegnen mod de allerhårdeste vestenvinde – og outroen kan lige så vel bestå af helt enkle folkemusiske toner som en langvarige udfadende distortionoverstemmer på guitaren. Et velorganiseret mix med dybe gys fra fjeldene på den anden side af Atlanten!

Dāmim (UK)

Blackened thrash straight outta London!

Det er ikke alt, der kommer fra London, der er efterfulgt af høflighedsfraser og pæn opførsel: For Dāmim er en omgang ordentlig’ fuld smadder med rasende growl, eksperimenterende guitarskingerheder og monstrøse trommer.

Men kontrollen tabes aldrig. Der er fokus på det tekniske med flere komplekse kompositioner, akkurat som hos Akercocke, hvor forsanger Nathanael Underwood en overgang huserede samtidig med Dāmimprojektet.

Dāmim hed tidligere bare Dām, et mellemøstligt ord for blod – og Dāmim er blodsudgydelse – og på det seneste, hvor blodet er begyndt at flyde i stride strømme, er verden så småt begyndt at få øjnene op for de britiske, buldrende beats.

Sanctrum (SE)

Uppsalabaserede Sanctrum er for alvor ved at vinde solidt fodfæste i både hjemlandet Sverige og på Balkan, hvor forsanger Irfan Cancar har sine rødder. Med kompromisløs screamo, primært på engelsk, men med bosniske gloser iblandt, og et lækkert, tykt lag af melodiske og ind i mellem groovy riffs, vælter Sanctrum publikum omkuld med deres thrashede dødsmetal.

Der kredses om angst, død og krig, mens det growlende supportkor lægger dybere toner på de smertefulde herligheder, og det er elegant og brutalt på samme tid – og der er ikke tid til at stå stille!

Hideous Divinity (IT)

Knusende kræfter og ødelæggende dimensioner præsenteres ved hjælp af døøiijh med døøijh på, når Rom-baserede Hideous Divinity slippes løs for at knuse ethvert håb. I mellem den brutalt kogende dødspragt spræller guitarsoloer med klassiske vibes, blot for så at igen blive en del af den beherskede vildskab. ”Jeg vil have publikum til at se det spøgelse, der hjemsøger os,” siger Enrico Schettino. Det bliver mørkt og magtfuldt!

Mass Worship (SE)

Læn dig op ad den tunge og grynede lyd, og nyd det formørkede groove metal med en snert af hardcore, når Mass Worship fra Stockholm – med danske Søren Bomand på guitar – sammentrækker genrer og tider til ét hele. Fusionen fuldendes et sted mellem mangfoldighed og enkelthed, via old school svensk, men med tidssvarende klinisk udført raseri ind over. Med subtile bølgende melodier, skaber svenskerne en parallel virkelighed i de rene, råtunge rituallignende riffs. Mass Worship har kun eksisteret et par år, men medlemmerne har stor showerfaring. Og de har momentum! Og plads til flere i nydyrkningen af den metalliserede punk, crust.

False (US)

Med en ubarmhjertig og tænderskærende vildskab hamrer False igennem, med intens moderne blackmetal.

Lyden emmer af smerte og tab, og med sidste års album Portent har bandet skabt et monumentalt værk, der med rette fandt vej til årslister hos No Clean Singing, Decibel Magazine, Metal Injection og mange flere. False er på en kort og eksklusiv europatour, der blandt andet omfatter Roadburn Festival og Royal Metal Fest!

Hatesphere (DK)

Med hjemmebanefordel, årevis af international erfaring og den der lyd, der får dig til bare at ha’ det rigtig rart indeni: Verdens bedste gode gamle ’Dukes of Thrash and Death’, Aarhus’ helt egen Hatesphere, melder klar til at vælte RMF 2020 med deres medrivende dødsthrash og en træfsikker serie af feststarterhits!

Hatesphere er altid god for en seriøs omgang gennemarbejdet og topprofessionel velkomponeret musikalsk underholdning, og for at sætte så meget smæk på, at det nok ikke kan undgås, at der kommer et par walls of death – eller ti.

Hexis (DK)

Et år efter at det evigt verdensturnerende band sidst var i Aarhus, flyver Hexis ind med deres kulsorte hardcoreinfanteri, og serverer det allermest sindssyge strobelysshow tilsat uendelige mængder musikalsk peber. Hvis nogen kan give dig følelsen af at blive lammet helt ind i knoglerne, er det forhekselsen fra hovedstaden med italiensk helvedesbas, der får det til at skælve i undergrunden. Så tag en dyb indånding, lad galskaben vælte ind over dig og forvent fuld destruktion!

Blood Eagle (DK)

De ribbensudhivende blodørne i Blood Eagle er tilbage på Royal Metal Fest, og siden de var forbi sidst, har groovedødsmetalbandet formet ikke mindre end tre vanvittige EP-lækkerbiskener med hver deres særpræg: grindfornemmelser, traditionel død og moderne teknisk touch.

Superbandet, med tidligere medlemmer fra Illdisposed, Hatesphere, Volbeat, Mnemic, Raunchy, og The Psyke Project, byder på giftige brandtrommer og dundrende riffs, som rammer dig med et overvældende energiniveau. Med kraftfuld og rullende fart kører de dig midt over, og lover, at dette kun er begyndelsen.

Orm (DK)

På de fire år, det bornholmske band har eksisteret, har de snoet sig ind i de sorteste metalhjerter med nordisk historie som omdrejningspunkt.

Elementerne, der støtter op om tematikken, kan være alt fra en enkelt supporttrompet for de dybe strenge på en sjælden hørt, men helt afgørende lavtempoguitar, til flydende vikingetidselektro i baggrunden af den hidsige dobbeltpedal.

På nyudgivelsen “Ir”, understreger de to vokalister, at menneskets evige hjertekvaler, når de søges forklaret i naturen eller religiøst, bør tolkes som noget, der er større end den enkelte selv.

Orm bygger på resterne af det hedengangne dødsmetalband By The Patient, men med skiftet til black metal når bandet op på et niveau, som både anmeldere og koncertgængere med den største fornøjelse applauderer.

Seed Of Heresy (DK)

Seed of Heresy spiller ekstremmetal. Blottet for mening, trends og tricks. Kaos, larm og mangel på kontrol er det der står tilbage. Intet håb og intet had. Et apokalyptisk ridt uden lige. Brutal lydterapi uden andet formål end momentalt eksistensophør.

Den aarhusianske trio spiller kompromisløst, ubarmhjertigt og kynisk. Og der ligger mange års erfaring bag – medlemmerne har respektive fortider i Crocell, Panzerchrist, Adversary og Demolition, Inc.! De har taget det bedste med videre, og kan ruske ethvert publikum igennem med deres smittende smadder, smækfyldt af apati.

Katla (DK)

Dragen Katla er nok mest kendt som terrorbæstet fra Brødrene Løvehjerte, der døde i Karmanjakabjergene. Uhyret er nu genopstanden som en Doom Metal- trio fra den Københavnske undergrund!

Katla består af en syngende trommeslager og bassist og en guitarist. På et enkelt år stormede Katla frem og retfærdiggjorde deres bandnavn, ved at sprede frygt blandt folket. Den sataniskhedenske gruppe spillede på Wacken Open Air i sommers, som del af den verdensomspændende talentkonkurrence; W:O:A Metal Battle, efter deres sejr i den nationale udgave.

Katla spiller tung og voldsom doom uden nåde. Knusende riffs, black- metalliske vokaler og brutale passager er kendetegnet for de tre mænd. Med headbangs der rammer gulvet og trommer der ikke ser morgendagens lys, inviterer Katla til en tur i helvede, med bajere, kærlighed og masser af satan.

Lipid (DK)

Lipid mestrer konstant at fortsætte årtiers lange fejring af brutal thrash, og vildskaben fra Vejle er altid klar med hensynsløs ondskab og dramatiske sange, der løsner tarmene på enhver, der lytter.

Festlighederne flankeres af fyrig og farlig aura, og til kraftfulde tramp fra publikum lader Lipid sjældent muligheden for at starte en pit gå fra sig. Som skorpen af en virkeligt ildelugtende ost, tager Lipid det mest uhumske og ildevarslende og gør det til en delikatesse. Kom med og smag!

Clients (DK)

Clients spiller blackened death, men trækker også på blandt andet grind og ambient. De fem københavnske herrer har et par koncerter på programmet i løbet af foråret, så når de rammer Aarhus, er de garanteret i den perfekte blanding af at være varmet godt op og have rettet lidt til fra de første shows – og samtidig stadig være fuldstændigt klar på at køre publikum over!

Det spritnye metalband, der så dagens lys og nattens mørke for første gang sidste år, har haft stor succes med sine første udgivelser. Således fik det første nummer, Moth, i september kæmpestore rosende ord med fra både Sort Søndag og Den Tunge Time, og A Thousand Punctured Veins fra december blev spillet 10.000 gange på Spotify på kun tre uger.

De allerede offentliggjorte tracks er i øvrigt singler fra hele albummet A Callous Heart Rejects, som kommer til marts, en måneds tid inden Royal Metal Fest.

Wayward Dawn (DK)

Wayward Dawn har base i Skanderborgs jyske muld og spiller intens og hensynsløs dødsmetal. Bandet trækker lytteren ind i en verden af ond nihilisme og monstrøse lydbilleder med tordnende dobbeltpedaler, pulveriserende basstykker og nedstemte guitarer spillet gennem klassiske Marshall-forstærkere. Med inspiration fra både klassisk og moderne dødsmetal leverer Wayward Dawn en kombination af hurtig tremolo-picking og blastbeats, langsomme og knusende tunge passager samt episke omkvæd. Giftige ord om menneskelig og samfundsmæssig forfald fuldender billedet med dyriske brøl, afgrundsdybe growls og bundrådne skrig.

Wayward Dawn udgav deres anmelderroste debutalbum ”Soil Organic Matter” den 31. august 2018. Albummet var indspillet og produceret af Jacob Bredahl i Dead Rat Studio og mastered af Brad Boatright.

Links

Metal Royales hjemmeside
Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.