Taake koncert Atlas VoxHall Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Denne billet gælder til fredag på Royal Metal Fest – partoutbilletter kan købes hér og lørdagsbilletter hér.

Foreningen Metal Royale kan for 12. gang præsentere Royal Metal Fest. Mørket sænker sig endnu en gang over smilets by, når den årlige metalfestival afholdes på spillestederne Atlas & VoxHall samt Radar.

… Læs mere

 

Line-up – fredag:
Taake (NO)
Vomitory (SE)
Incantation (US)
Author & Punisher (US)
Defeated Sanity (DE)
Lingua Ignota (US)
Skinned (US)
Impalers (DK)
Xenoblight (DK)
Deadnate (DK)
The Interbeing (DK)
Faanefjell (NO)

Taake
Når man snakker om norsk black metal, kan man ikke komme uden om Taake! Bagkataloget tæller syv albums – herunder “Kong Vinter” fra 2017 som den seneste – siden dannelsen i 1993. Mere end to årtier senere holder Taake stadig liv i den originale black metal, omend med et friskt pust uden at det bliver alt for moderne. Frontmanden Hoest er det eneste gennemgående medlem, og på det seneste udspil har han selv indspillet alle instrumenter og vokal. Taake er koldt, så det fryser helt ind i hjertet på én, og ingen er hellige. Det er rendyrket helnorsk svartmetall fra Bergen! Vi ser frem til en kold aften i selskab med Hoest og co.!

Vomitory
I 2019 genopstår de svenske dødsmetal-legender Vomitory i anledning af bandets 30 års jubilæum. Med otte albums og mange års intensiv tour-aktivitet trak de stikket i 2013, men nu er de tilbage og klar til at rykke hovederne af os alle sammen igen! Vomitory er klassisk brutal death metal, der hamrer derudaf og efterlader en nedtrampet slagmark af blood, gore og maltrakterede fadølskrus! Svenskernes reunion-tour bringer dem forbi både Inferno i Norge, Maryland Death Fest i USA, Party.San Open Air i Tyskland og naturligvis Royal Metal Fest her i Aarhus!

Incantation
Så er der old school undergrundsdød som Satans mor lavede den! Amerikanske Incantation har eksisteret siden 1990, og har på de snart 30 år udgivet 10 album pakket med brutal klassisk dødsmetal, krydret med passende mængder black, grind og doom og et ofte satanisk og okkult tekstunivers.

Author & Punisher
Manden bag Author & Punisher – Tristan Stone – er uddannet elektroingeniør, og det kommer klart til udtryk igennem musikken. Stort set samtlige ”instrumenter” er bygget af ham selv, og det kommer der tung, hypnotiserende industriel doom-metal ud af! Tristan som en cyborg på scenen, når han er omgivet af sine utallige hjemmebyggede instrumenter!

Defeated Sanity
I Tyskland finder vi tech-dødsgutterne fra Defeated Sanity, som finder deres største inspiration i USA. Og man kan sagtens høre, at de har lyttet til deres del af Cannibal Corpse, Immolation, Suffocation og mange andre i den genre.

Lingua Ignota
Et sted midt imellem noise, black, drone og avantgarde findes Lingua Ignota. Lingua Ignota er den latinske betegnelse for ”ukendt sprog”. Det passer meget godt på enkvindesbandet af samme navn. Kristin Hayter har tidligere været udsat for vold i hjemmet, og al den vrede der er opbygget i hendes krop kommer ud som desperate vredesudbrud der gennemsyres af skrøbelig destruktion og mørk inderlighed. Med baggrund i klassisk vokalarbejde er der både smuk skønsang, men også dybe growls i vente. Det her bliver spændende at opleve!

Skinned
Amerikanske Skinned har spillet dødsmetal i nærmest hele verden. Til april ruller dødsmaskinen forbi Aarhus, og det er med garanti for blastbeats, slams og tunge med fængende guitarriffs!

Impalers
Danske Impalers har i over 10 år spredt deres thrashmetal over det europæiske kontinent, og har cementeret sig blandt toppen af dansk thrash. De har turneret land – og udland – tyndt med over 100 koncerter på CV’et, samt udgivet tre kritikerroste albums og to EP’er, og supportet nogle af genrens største navne. Bandet har dog nu fundet ud af, at det er tid til at lægge projektet i graven for nu, så dette er måske sidste chance for at opleve dem live!

Xenoblight
Xenoblight er et nyt dansk ekstremmetal band fra Silkeborg, karakteriseret af en intens og knusende atmosfære, der duellerer med et apatisk og melankolsk lyrisk univers. De thrash’ede passager er som en pansret mejetærsker, der lige når at pløje gennem sæsonafslutningen på The Walking Dead, inden udtrykket slår om i noget der nærmere lyder af doom eller black. Debutpladen Procreation udkom 8. februar 2018, og året igennem har bandet for alvor fået testet materialet med både utallige danske jobs, og ikke mindst et smut sydpå til finalen i Wacken Metal Battle, hvor det blev til en fjerdeplads.

Faanefjell
I de dybe norske skove tonser Faanefjell afsted og jager troldene væk! Det lyriske univers er ganske eventyrligt, men tag ikke fejl – der er ingen tilfangetagne prinsesser her! Det her er black metal med inspiration fra folk og death metal. Der er rig mulighed for at headbange, men samtidig falde hen i melodierne!

Tongues
Grumme og ildevarslende lydlandskaber, der varierer mellem mørke meditative rytmikker, dissonante melodier og pludselige brutale udbrud, som alt sammen er bundet sammen af en grundlæggende apokalyptisk, mystisk og mørk aura. Århusianske Tongues melder klar til RMF’19!

Deadnate
På trods af, at fredericianske Deadnate først lige har udgivet deres første EP, “Concrete Flood”, er de allerede et navn der vækker genklang rundtomkring i metalmiljøet. Med deres bombastiske og progressive lyd samt skæve rytmer, ved man aldrig helt, hvad man kan forvente af et Deadnate nummer. Musikken spænder fra sludget død, over Gojira-esque tech, til noget der måske bedst betegnes som progressiv grunge. Deadnate blev udråbt til ‘Årets Danske Håb 2018’ af heavymetal.dk, og debut-ep’en fik store roser med på vejen, da den blev sluppet sidste år.

RMF ’19 bliver præsenteret i samarbejde med Fonden VoxHall, Aarhus Kommune, Statens Kunstfond, Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Promus, Soundforce – Backline Rental, Metal & Hardcore Supporters Aarhus, Soundcenter, Den Rullende Pølsemand, MerchCity samt alle vores fabelagtige frivillige – uden jer, ingen fest!

Links
Metal Royales hjemmeside
Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.