Asphyx koncert Atlas VoxHall Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Denne billet gælder til lørdag på Royal Metal Fest – partoutbilletter kan købes hér og fredagsbilletter hér.

Foreningen Metal Royale kan for 12. gang præsentere Royal Metal Fest. Mørket sænker sig endnu en gang over smilets by, når den årlige metalfestival afholdes på spillestederne Atlas & VoxHall samt Radar.

… Læs mere

 

Line-up – lørdag:
Asphyx (NL)
Tribulation (SE)
Suffocation (US)
Rotten Sound (FI)
God Dethroned (NL)
Nordjevel (NO)
Implore (DE)
Decline of the I (FR)
Urkraft (DK)
DarkRise (CH)
World War 5 (DK)

Asphyx
Leder man efter tung dødsmetal kommer man ikke uden om Hollandske Asphyx! Døds-doombandet, der blandt andre består af tidligere medlemmer af Pestilence, Hail of Bullets og Sodom, har siden starten i 1987 udgivet ni album samt et hav af demoer og splits. Seneste plade udkom i 2016 under navnet “Incoming Death”. Og det giver god mening, når man lytter til den! Der hersker ingen tvivl om, hvad der er på vej – død, død og atter død! Den hæse vokal skriger én i øregangene som bomber, der falder fra himlen. Guitaren hvæser som kugler om ørerne fra et maskingevær. Trommerne buldrer som kampvogne i gaderne! Vi ser frem til et besøg af denne hollandske krigsmaskine! – Hvem ved, om vi er levende bagefter…

Tribulation
Svenske Tribulation spiller mørk progressiv metal, med et dragende kontrastfyldt musikalsk udtryk. Den raspende black-vocal skærer sig vej igennem de gyngende riffs og til tider storladne soli, mens den tighte rytmesektion sikrer en tung, ustoppelig fremdrift. Det seneste udspil – Down Below – har et mere råt og tørt udtryk end de seneste par stykker, men samtidig sidder man med en følelse af at der på en eller anden måde er skruet lidt op på alle parametre i forhold til tidligere: Mere mørke, mere melodi, mere ondskab, mere storladenhed. Det er tydeligt at Tribulation hverken er bange for at udfordre sig selv eller os der lytter!

Suffocation
Få bands kan tage æren for at skabe en lyd, som utallige efterfølgere verden over har kæmpet for at replikere! Men de legendariske New York’ere Suffocation har gjort netop det, og placeret sig som den standard, hvorved vi dømmer alt ekstremt. Gennem en lang karriere har bandet forfinet og udviklet sammensmeltningen af teknisk groove, komplekse sangstrukturer og ren ufortyndet brutalitet, der altid har været deres signaturlyd. Suffocation lader sig ikke rive med af strømninger og tendenser, men er derimod den brutale bastion, som et væld af de sidste tre årtiers nye ekstremmetalbands er rundet af.

Rotten Sound
Finske Rotten Sound har holdt ekstremmetalfanen højt siden starten af halvfemserne med auditive frontalangreb, der flænser trommehinderne med brutale maskingeværsriffs og gennemryster mellemgulvet med tunge, voldsomme breakdowns. Bandet skaber afvekslende kompositioner med temposkift og stor idérigdom, der ikke lader lytteren få vejret, før pladen (eller koncerten) er slut. Det løbske nord-øst-skandinaviske godstog har pløjet gennem undergrunden i 25 år, og at dømme efter den nyeste skive, “Suffer To Abuse”, ser de ikke ud til at sænke farten lige foreløbig. Hop ombord!

God Dethroned
Hollandske God Dethroned spiller blackened death nænsomt krydret med fede melodiske hooks. Efter et par års pause i start-10’erne vendte de tilbage i 2015 og udgav i 2017 albummet The World Ablaze, det tredje og sidste album i en trilogi omhandlende Første Verdenskrig. God Dethroned har gennem karrieren spillet utallige af de store europæiske metalfestivaler, og været på tour med bands som Marduk, Immortal og Deicide.

Nordjevel
Så er der mere norsk black! Nordjevel blaster derudaf med alt, hvad den kan trække af teatralsk ondskab, corpsepaint og nitter! Det forholdsvist nye skud i det norske tjørnekrat tæller prominente medlemmer med fortid i blandt andet Morbid Angel og Dark Funeral. De rejste sig fra den døde norske muld i 2015, udgav et meget rost debutalbum året efter, og lige inden RMF19 udkommer efterfølgeren Necrogenesis. Nordjevel er musik om det gamle Norge, mørket og naturen!

Implore
Er det grind eller hardcore? Crust eller death? Det er fucking lige meget – det vigtige er, at det gør ondt langt ind i sjælen! Implore blev grundlagt i Hamburg i 2013, men hører ikke for alvor til andre steder end på landevejen mellem venues. Seneste album “Subjugate” har et års tid på bagen og cementerer bandets status som bannerfører for en ny bølge af møgbeskidt smadr-metal, der ikke lader sig begrænse af konventioner.

Decline Of The I
Det mangefacetterede franske post-blackmetalband Decline Of The I fuldendte tidligere i år sin albumtriologi bestående af Inhibition (2012), Rebellion (2015) og Escape (2018), og kan nu for første gang opleves live. Hovedmand bag bandet er multiinstrumentalisten ‘A’, der i mere end 20 år har været en del af den franske metalscene.

Urkraft
Det danske band Urkraft er tilbage efter 10 år med andre musikalske projekter og spiller deres reunion-gig på Royal Metal Fest 2019! Samtidig udgiver de det helt nye album “Our Treacherous Fathers”, som tilfører voksne mænds visdom til unge mænds vanvidsraseri. Urkraft blev dannet i 1995 og stod dengang alene på scenen med et ”gammelt” nyt nordisk udtryk og tekster på dansk om tidens mysterium og slægternes gang. Med udspring i disse rødder udkom debutalbummet “Eternal Cosmic Slaughter” i 2004 og i 2006 kom “The Inhuman Aberration” på det banebrydende britiske selskab Earache Records. Efter indspilningen af hovedværket med den profetiske titel “A Scornful Death” i 2008 var det slut… Men nu er de endelig tilbage, og for SATAN vi glæder os!

DarkRise
Rutinerede schweiziske Darkrise leverer en omgang bundsolid brutal dødsmetal, med enkelte melodiske elementer. Det er hurtigt og hårdt som bare fanden, og holder et eminent højt teknisk niveau.

World War 5
I Djurslands mørke bakkelandskab buldrer det derudaf; World War 5 er på vej! Med rutinerede kræfter der tidligere har spillet i Illdisposed, Barcode og Hell’s Domain er der erklæret krig. Der er varslet et debutalbum som lander i 2019, og der er dømt old school død blandet med bøllekor og thrashmetal!

RMF ’19 bliver præsenteret i samarbejde med Fonden VoxHall, Aarhus Kommune, Statens Kunstfond, Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Promus, Soundforce – Backline Rental, Metal & Hardcore Supporters Aarhus, Soundcenter, Den Rullende Pølsemand, MerchCity samt alle vores fabelagtige frivillige – uden jer, ingen fest!

Links
Metal Royales hjemmeside
Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.