• Taake koncert Atlas VoxHall Aarhus
  • Vomitory koncert Atlas VoxHall Aarhus
  • Tribulation koncert Atlas VoxHall Aarhus
  • Rotten Sound koncert Atlas VoxHall Aarhus
  • Implore koncert Atlas VoxHall Aarhus
  • Xenoblight koncert Atlas VoxHall Aarhus

Om koncerten

Foreningen Metal Royale kan for 12. gang præsentere Royal Metal Fest. Mørket sænker sig endnu en gang over smilets by, når den årlige metalfestival afholdes på spillestederne Atlas & VoxHall samt Radar.

… Læs mere

 

Line-up:
Taake (NO)
Vomitory (SE)
Tribulation (SE)
Rotten Sound (FI)
Implore (DE)
Xenoblight (DK)

Taake
Når man snakker om norsk black metal, kan man ikke komme uden om Taake! Bagkataloget tæller syv albums – herunder “Kong Vinter” fra 2017 som den seneste – siden dannelsen i 1993. Mere end to årtier senere holder Taake stadig liv i den originale black metal, omend med et friskt pust uden at det bliver alt for moderne. Frontmanden Hoest er det eneste gennemgående medlem, og på det seneste udspil har han selv indspillet alle instrumenter og vokal. Taake er koldt, så det fryser helt ind i hjertet på én, og ingen er hellige. Det er rendyrket helnorsk svartmetall fra Bergen! Vi ser frem til en kold aften i selskab med Hoest og co.!

Vomitory
I 2019 genopstår de svenske dødsmetal-legender Vomitory i anledning af bandets 30 års jubilæum. Med otte albums og mange års intensiv tour-aktivitet trak de stikket i 2013, men nu er de tilbage og klar til at rykke hovederne af os alle sammen igen! Vomitory er klassisk brutal death metal, der hamrer derudaf og efterlader en nedtrampet slagmark af blood, gore og maltrakterede fadølskrus! Svenskernes reunion-tour bringer dem forbi både Inferno i Norge, Maryland Death Fest i USA, Party.San Open Air i Tyskland og naturligvis Royal Metal Fest her i Aarhus!

Tribulation
Svenske Tribulation spiller mørk progressiv metal, med et dragende kontrastfyldt musikalsk udtryk. Den raspende black-vocal skærer sig vej igennem de gyngende riffs og til tider storladne soli, mens den tighte rytmesektion sikrer en tung, ustoppelig fremdrift. Det seneste udspil – Down Below – har et mere råt og tørt udtryk end de seneste par stykker, men samtidig sidder man med en følelse af at der på en eller anden måde er skruet lidt op på alle parametre i forhold til tidligere: Mere mørke, mere melodi, mere ondskab, mere storladenhed. Det er tydeligt at Tribulation hverken er bange for at udfordre sig selv eller os der lytter!

Rotten Sound
Finske Rotten Sound har holdt ekstremmetalfanen højt siden starten af halvfemserne med auditive frontalangreb, der flænser trommehinderne med brutale maskingeværsriffs og gennemryster mellemgulvet med tunge, voldsomme breakdowns. Bandet skaber afvekslende kompositioner med temposkift og stor idérigdom, der ikke lader lytteren få vejret, før pladen (eller koncerten) er slut. Det løbske nord-øst-skandinaviske godstog har pløjet gennem undergrunden i 25 år, og at dømme efter den nyeste skive, “Suffer To Abuse”, ser de ikke ud til at sænke farten lige foreløbig. Hop ombord!

Implore
Er det grind eller hardcore? Crust eller death? Det er fucking lige meget – det vigtige er, at det gør ondt langt ind i sjælen! Implore blev grundlagt i Hamburg i 2013, men hører ikke for alvor til andre steder end på landevejen mellem venues. Seneste album “Subjugate” har et års tid på bagen og cementerer bandets status som bannerfører for en ny bølge af møgbeskidt smadr-metal, der ikke lader sig begrænse af konventioner.

Xenoblight
Xenoblight er et nyt dansk ekstremmetal band fra Silkeborg, karakteriseret af en intens og knusende atmosfære, der duellerer med et apatisk og melankolsk lyrisk univers. De thrash’ede passager er som en pansret mejetærsker, der lige når at pløje gennem sæsonafslutningen på The Walking Dead, inden udtrykket slår om i noget der nærmere lyder af doom eller black. Debutpladen Procreation udkom 8. februar 2018, og året igennem har bandet for alvor fået testet materialet med både utallige danske jobs, og ikke mindst et smut sydpå til finalen i Wacken Metal Battle, hvor det blev til en fjerdeplads.

RMF ’19 bliver præsenteret i samarbejde med Fonden VoxHall, Aarhus Kommune, Statens Kunstfond, Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Promus, Soundforce – Backline Rental, Metal & Hardcore Supporters Aarhus, Soundcenter, Den Rullende Pølsemand, MerchCity samt alle vores fabelagtige frivillige – uden jer, ingen fest!

Links
Metal Royales hjemmeside
Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.