• Suffocation koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Defeated Sanity koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Taake koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • God Dethroned koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Vomitory koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Asphyx koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Tribulation koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Rotten Sound koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Lingua Ignota koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Nordjevel koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • August & Punisher koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Skinned koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Incantation koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Implore koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Impalers koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Decline Of The I koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Darkrise koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Urkraft koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Xenoblight koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Faanefjell koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Tongues koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Alkymist koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Ethereal Kingdoms koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • The Interbeing koncert Atlas VoxHall Aarhus
 • Deadnate koncert Atlas VoxHall Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Denne billet gælder til hele Royal Metal Fest – fredagsbilletter kan købes hér og lørdagsbilletter hér.

Foreningen Metal Royale kan for 12. gang præsentere Royal Metal Fest. Mørket sænker sig endnu en gang over smilets by, når den årlige metalfestival afholdes på spillestederne Atlas & VoxHall samt Radar.

… Læs mere

 

PROGRAM
Fredag
Taake (NO)
Vomitory (SE)
Incantation (US)
Author & Punisher (US)
Defeated Sanity (DE)
Lingua Ignota (US)
Skinned (US)
Impalers (DK)
Xenoblight (DK)
Deadnate (DK)
The Interbeing (DK)
Faanefjell (NO)

Lørdag
Asphyx (NL)
Tribulation (SE)
Suffocation (US)
Rotten Sound (FI)
God Dethroned (NL)
Nordjevel (NO)
Implore (DE)
Decline of the I (FR)
Urkraft (DK)
DarkRise (CH)
World War 5 (DK)
Alkymist (DK)
Tongues (DK)
Ethereal Kingdoms (DK)

Suffocation
Få bands kan tage æren for at skabe en lyd, som utallige efterfølgere verden over har kæmpet for at replikere! Men de legendariske New York’ere Suffocation har gjort netop det, og placeret sig som den standard, hvorved vi dømmer alt ekstremt. Gennem en lang karriere har bandet forfinet og udviklet sammensmeltningen af teknisk groove, komplekse sangstrukturer og ren ufortyndet brutalitet, der altid har været deres signaturlyd. Suffocation lader sig ikke rive med af strømninger og tendenser, men er derimod den brutale bastion, som et væld af de sidste tre årtiers nye ekstremmetalbands er rundet af.

Defeated Sanity
I Tyskland finder vi tech-dødsgutterne fra Defeated Sanity, som finder deres største inspiration i USA. Og man kan sagtens høre, at de har lyttet til deres del af Cannibal Corpse, Immolation, Suffocation og mange andre i den genre.

Taake
Når man snakker om norsk black metal, kan man ikke komme uden om Taake! Bagkataloget tæller syv albums – herunder “Kong Vinter” fra 2017 som den seneste – siden dannelsen i 1993. Mere end to årtier senere holder Taake stadig liv i den originale black metal, omend med et friskt pust uden at det bliver alt for moderne. Frontmanden Hoest er det eneste gennemgående medlem, og på det seneste udspil har han selv indspillet alle instrumenter og vokal. Taake er koldt, så det fryser helt ind i hjertet på én, og ingen er hellige. Det er rendyrket helnorsk svartmetall fra Bergen! Vi ser frem til en kold aften i selskab med Hoest og co.!

God Dethroned
Hollandske God Dethroned spiller blackened death nænsomt krydret med fede melodiske hooks. Efter et par års pause i start-10’erne vendte de tilbage i 2015 og udgav i 2017 albummet The World Ablaze, det tredje og sidste album i en trilogi omhandlende Første Verdenskrig. God Dethroned har gennem karrieren spillet utallige af de store europæiske metalfestivaler, og været på tour med bands som Marduk, Immortal og Deicide.

Tribulation
Svenske Tribulation spiller mørk progressiv metal, med et dragende kontrastfyldt musikalsk udtryk. Den raspende black-vocal skærer sig vej igennem de gyngende riffs og til tider storladne soli, mens den tighte rytmesektion sikrer en tung, ustoppelig fremdrift. Det seneste udspil – Down Below – har et mere råt og tørt udtryk end de seneste par stykker, men samtidig sidder man med en følelse af at der på en eller anden måde er skruet lidt op på alle parametre i forhold til tidligere: Mere mørke, mere melodi, mere ondskab, mere storladenhed. Det er tydeligt at Tribulation hverken er bange for at udfordre sig selv eller os der lytter!

Asphyx
Leder man efter tung dødsmetal kommer man ikke uden om Hollandske Asphyx! Døds-doombandet, der blandt andre består af tidligere medlemmer af Pestilence, Hail of Bullets og Sodom, har siden starten i 1987 udgivet ni album samt et hav af demoer og splits. Seneste plade udkom i 2016 under navnet “Incoming Death”. Og det giver god mening, når man lytter til den! Der hersker ingen tvivl om, hvad der er på vej – død, død og atter død! Den hæse vokal skriger én i øregangene som bomber, der falder fra himlen. Guitaren hvæser som kugler om ørerne fra et maskingevær. Trommerne buldrer som kampvogne i gaderne! Vi ser frem til et besøg af denne hollandske krigsmaskine! – Hvem ved, om vi er levende bagefter…

Vomitory
I 2019 genopstår de svenske dødsmetal-legender Vomitory i anledning af bandets 30 års jubilæum. Med otte albums og mange års intensiv tour-aktivitet trak de stikket i 2013, men nu er de tilbage og klar til at rykke hovederne af os alle sammen igen! Vomitory er klassisk brutal death metal, der hamrer derudaf og efterlader en nedtrampet slagmark af blood, gore og maltrakterede fadølskrus! Svenskernes reunion-tour bringer dem forbi både Inferno i Norge, Maryland Death Fest i USA, Party.San Open Air i Tyskland og naturligvis Royal Metal Fest her i Aarhus!

Incantation
Så er der old school undergrundsdød som Satans mor lavede den! Amerikanske Incantation har eksisteret siden 1990, og har på de snart 30 år udgivet 10 album pakket med brutal klassisk dødsmetal, krydret med passende mængder black, grind og doom og et ofte satanisk og okkult tekstunivers.

Rotten Sound
Finske Rotten Sound har holdt ekstremmetalfanen højt siden starten af halvfemserne med auditive frontalangreb, der flænser trommehinderne med brutale maskingeværsriffs og gennemryster mellemgulvet med tunge, voldsomme breakdowns. Bandet skaber afvekslende kompositioner med temposkift og stor idérigdom, der ikke lader lytteren få vejret, før pladen (eller koncerten) er slut. Det løbske nord-øst-skandinaviske godstog har pløjet gennem undergrunden i 25 år, og at dømme efter den nyeste skive, “Suffer To Abuse”, ser de ikke ud til at sænke farten lige foreløbig. Hop ombord!

Lingua Ignota
Et sted midt imellem noise, black, drone og avantgarde findes Lingua Ignota. Lingua Ignota er den latinske betegnelse for ”ukendt sprog”. Det passer meget godt på enkvindesbandet af samme navn. Kristin Hayter har tidligere været udsat for vold i hjemmet, og al den vrede der er opbygget i hendes krop kommer ud som desperate vredesudbrud der gennemsyres af skrøbelig destruktion og mørk inderlighed. Med baggrund i klassisk vokalarbejde er der både smuk skønsang, men også dybe growls i vente. Det her bliver spændende at opleve!

Nordjevel
Så er der mere norsk black! Nordjevel blaster derudaf med alt, hvad den kan trække af teatralsk ondskab, corpsepaint og nitter! Det forholdsvist nye skud i det norske tjørnekrat tæller prominente medlemmer med fortid i blandt andet Morbid Angel og Dark Funeral. De rejste sig fra den døde norske muld i 2015, udgav et meget rost debutalbum året efter, og lige inden RMF19 udkommer efterfølgeren Necrogenesis. Nordjevel er musik om det gamle Norge, mørket og naturen!

Author & Punisher
Manden bag Author & Punisher – Tristan Stone – er uddannet elektroingeniør, og det kommer klart til udtryk igennem musikken. Stort set samtlige ”instrumenter” er bygget af ham selv, og det kommer der tung, hypnotiserende industriel doom-metal ud af! Tristan som en cyborg på scenen, når han er omgivet af sine utallige hjemmebyggede instrumenter!

Skinned
Amerikanske Skinned har spillet dødsmetal i nærmest hele verden. Til april ruller dødsmaskinen forbi Aarhus, og det er med garanti for blastbeats, slams og tunge med fængende guitarriffs!

Implore
Er det grind eller hardcore? Crust eller death? Det er fucking lige meget – det vigtige er, at det gør ondt langt ind i sjælen! Implore blev grundlagt i Hamburg i 2013, men hører ikke for alvor til andre steder end på landevejen mellem venues. Seneste album “Subjugate” har et års tid på bagen og cementerer bandets status som bannerfører for en ny bølge af møgbeskidt smadr-metal, der ikke lader sig begrænse af konventioner.

Impalers
Danske Impalers har i over 10 år spredt deres thrashmetal over det europæiske kontinent, og har cementeret sig blandt toppen af dansk thrash. De har turneret land – og udland – tyndt med over 100 koncerter på CV’et, samt udgivet tre kritikerroste albums og to EP’er, og supportet nogle af genrens største navne. Bandet har dog nu fundet ud af, at det er tid til at lægge projektet i graven for nu, så dette er måske sidste chance for at opleve dem live!

Decline Of The I
Det mangefacetterede franske post-blackmetalband Decline Of The I fuldendte tidligere i år sin albumtriologi bestående af Inhibition (2012), Rebellion (2015) og Escape (2018), og kan nu for første gang opleves live. Hovedmand bag bandet er multiinstrumentalisten ‘A’, der i mere end 20 år har været en del af den franske metalscene.

Darkrise
Rutinerede schweiziske Darkrise leverer en omgang bundsolid brutal dødsmetal, med enkelte melodiske elementer. Det er hurtigt og hårdt som bare fanden, og holder et eminent højt teknisk niveau.

Urkraft
Det danske band Urkraft er tilbage efter 10 år med andre musikalske projekter og spiller deres reunion-gig på Royal Metal Fest 2019! Samtidig udgiver de det helt nye album “Our Treacherous Fathers”, som tilfører voksne mænds visdom til unge mænds vanvidsraseri. Urkraft blev dannet i 1995 og stod dengang alene på scenen med et ”gammelt” nyt nordisk udtryk og tekster på dansk om tidens mysterium og slægternes gang. Med udspring i disse rødder udkom debutalbummet “Eternal Cosmic Slaughter” i 2004 og i 2006 kom “The Inhuman Aberration” på det banebrydende britiske selskab Earache Records. Efter indspilningen af hovedværket med den profetiske titel “A Scornful Death” i 2008 var det slut… Men nu er de endelig tilbage, og for SATAN vi glæder os!

Xenoblight
Xenoblight er et nyt dansk ekstremmetal band fra Silkeborg, karakteriseret af en intens og knusende atmosfære, der duellerer med et apatisk og melankolsk lyrisk univers. De thrash’ede passager er som en pansret mejetærsker, der lige når at pløje gennem sæsonafslutningen på The Walking Dead, inden udtrykket slår om i noget der nærmere lyder af doom eller black. Debutpladen Procreation udkom 8. februar 2018, og året igennem har bandet for alvor fået testet materialet med både utallige danske jobs, og ikke mindst et smut sydpå til finalen i Wacken Metal Battle, hvor det blev til en fjerdeplads.

World War 5
I Djurslands mørke bakkelandskab buldrer det derudaf; World War 5 er på vej! Med rutinerede kræfter der tidligere har spillet i Illdisposed, Barcode og Hell’s Domain er der erklæret krig. Der er varslet et debutalbum som lander i 2019, og der er dømt old school død blandet med bøllekor og thrashmetal!

Faanefjell
I de dybe norske skove tonser Faanefjell afsted og jager troldene væk! Det lyriske univers er ganske eventyrligt, men tag ikke fejl – der er ingen tilfangetagne prinsesser her! Det her er black metal med inspiration fra folk og death metal. Der er rig mulighed for at headbange, men samtidig falde hen i melodierne!

Tongues
Grumme og ildevarslende lydlandskaber, der varierer mellem mørke meditative rytmikker, dissonante melodier og pludselige brutale udbrud, som alt sammen er bundet sammen af en grundlæggende apokalyptisk, mystisk og mørk aura. Århusianske Tongues melder klar til RMF’19!

Alkymist
Alkymist er en ny kraft i doom metal – en kraft, der på sin egen vis søger at bringe forandringens håb ind i en kaotisk tid. Bandet blev dannet i 2016 med intentionen om at skabe den tungest mulige musik i et progressivt og atmosfærisk univers. Alkymist udpensler ikke al mening og intention bag deres musikalske kreationer. Musikken dikterer således ikke, hvad lytteren skal føle og tænke, men der skabes derimod et fortolkningsrum, hvor lytteren får plads til at danne sine egne billeder, stemninger og forestillinger.

Ethereal Kingdoms
Uforudsigelig skønhed. Uventet brutalitet. Ethereal Kingdoms byder dig indenfor i en unik teatralsk symfonisk metaloplevelse. Som optakt til udgivelsen af bandets debutalbum i foråret 2019 (Mighty Music), præsenteres på Royal Metal Fest et fuldkomment unikt show! Med kor, aktører og special-effects, skabes en eksklusiv forpremiere på nogle af de helt nye lyde fra Ethereal Kingdoms univers, hvor spøgelseshistorier, skæbnefortællinger og musikalsk teater smelter sammen.

The Interbeing
Siden begyndelsen i 2007 har The Interbeing mestret den tekniske, melodiske og industrielle metal. Med flere priser i bagagen udgav de debutalbummet ”Edge of the Obscure” i 2011. Albummet blev udråbt til årets metal album af Gaffa, og fik topkarakterer og massiv pressedækning i nogle af verdens mest indflydelsesrige metalmagasiner. Den episke dystopi på bandets andet album “Among the Amorphous” fra 2017 viser en sjældent set overlegen storytelling og sangskrivning indenfor den tekniske metal. The Interbeing fejrede albumudgivelsen med en rost koncert på Copenhells store Hades scene. The Interbeing er aktuelle med singlen ”Depressor” fra deres kommende 3. album.

Deadnate
På trods af, at fredericianske Deadnate først lige har udgivet deres første EP, “Concrete Flood”, er de allerede et navn der vækker genklang rundtomkring i metalmiljøet. Med deres bombastiske og progressive lyd samt skæve rytmer, ved man aldrig helt, hvad man kan forvente af et Deadnate nummer. Musikken spænder fra sludget død, over Gojira-esque tech, til noget der måske bedst betegnes som progressiv grunge. Deadnate blev udråbt til ‘Årets Danske Håb 2018’ af heavymetal.dk, og debut-ep’en fik store roser med på vejen, da den blev sluppet sidste år.

RMF ’19 bliver præsenteret i samarbejde med Fonden VoxHall, Aarhus Kommune, Statens Kunstfond, Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Promus, Soundforce – Backline Rental, Metal & Hardcore Supporters Aarhus, Soundcenter, Den Rullende Pølsemand, MerchCity samt alle vores fabelagtige frivillige – uden jer, ingen fest!

Links
Metal Royales hjemmeside
Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.