Samba Touré koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Malinesiske Samba Touré leverer en sprudlende omgang ørkenblues, der stilsikkert blander lokal songhai-kultur med vestlige genrer.

… Læs mere

 

Samba Touré er kendt for at cruise rundt i sin bil i Malis hovedstad Bamako og lytte til et assorteret udvalg af CD’er med musik fra hele verden. Han henter inspiration i alt fra Serge Gainsbourg til funk og Bo Diddley, men er særlig berømt for at videreføre blues-arven fra legendariske Ali Farka Touré. I tråd med traditionel malinesisk sangskrivning kommenterer Touré i sine tekster på det aktuelle samfund og præsenterer moralske fortællinger om familielivets betydning, dovenskab og forurening.

Hvor albummet “Albala” (2013) præsenterede et dystert billede af Mali i lyset af konflikten i den nordlige del af landet, var der mere håb for fremtiden at spore på pladen “Gandadiko” (2014). Dog ikke uden at spændingerne stadig lurede i baggrunden i mange af sangene. “Gandadiko” fik en fremragende modtagelse af anmelderne. Musikmagasinet fRoots gav eksempelvis topkarakter og kaldte pladen “Spektakulært opfindsom, afmålt og stærk”. Anmelderen hos det britiske dagblad The Guardian var også begejstret og skrev: “The music is mature and confident, with Touré’s quietly commanding voice matched against insistent bass riffs and guitar work (…) Impressive.” Samba Tourés seneste album, “Wande”, udkom sidste år.

Beslægtede navne
Ali Farka Touré
Boubacar Traoré
Toumani Diabaté
Bombino
Vieux Farka Touré
Bassekou Kouyate

Links
Samba Tourés hjemmeside
Facebook
Twitter
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.