• Savage Machine koncert Atlas Aarhus
  • Beneath The Silence koncert Atlas Aarhus
  • Flush The Fashion koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

31. maj: Vi har fanget Savage Machine-sanger Troels Rasmussen til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Savage Machine fra Aarhus hylder en stolt kongerække af heavy metal-legender med sit eget moderne særpræg.

… Læs mere

 

Bandet blev dannet i 2010 af Jacob Bruun (leadguitar) og Martin Helbo (trommer). I den lokale bowlinghals depotrum skrev drengene numrene, som skulle vise sig at blive deres bud på 80’ernes gyldne metal-æra – hidtil håndhævet af Helloween, Maiden, Accept og Priest. I sin jagt på ligesindede blev de akkompagneret af Benjamin Andreassen (bas), Simon Poulsen (rytmeguitar) og Troels Rasmussen (vokal), hvorefter bandet stod klar til at indtage Danmark med klassisk heavy metal.

Gruppen har holdt sammen siden og har vokset både som sangskrivere og musikere, indtil Savage Machine endelig fik sit internationale gennembrud på Wacken Open Air i 2015. Dette blev startskuddet til en fantastisk periode med utallige koncerter, international turné, blandt andre sammen med spanske Lords Of Black, samt indspilningen af en ambitiøs fuldlængde skive sammen med Tommy Hansen, som har indspillet flere af bandets allerstørste idoler. “Abandon Earth”, som albummet er tituleret, tager udgangspunkt i et post-apokalyptisk univers, hvor menneskehedens kamp mod maskinen bliver fortalt i alt fra storslåede ballader til hårdtslående og episke kampråb.

Savage Machine står nu med en fed ny skive og ser frem til at minde verden om, at klassisk heavy langt fra er døende.

Interview med Troels Rasmussen
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Publikum kan forvente smæk på fra start til slut. Savage Machine har eksisteret siden 2011, turneret Europa samt spillet en ordentlig røvfuld koncerter i ind- og udland, så der er masser erfaring under hjelmen. Desuden bliver settet et af de længste til dato, så vi glæder os til at præsentere noget at det nye samt en masse af de gamle numre.”

Hvad har I med af merch?
“I merch-boden har vi både CD’er, t-shirts (vi har næsten lige modtaget splinternye “Abandon Earth”-t-shirts) samt patches til heavy-vesten. Der skulle være noget for enhver smag.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Den er svær. “Savior” er et super fedt nummer at fremføre live, men det korte eksplosive nummer “Event Horizon” er også én af mine klare favoritter. Knald på fra start til slut – ikke så meget pis der!”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Godt, altid godt. Vi har været lidt begravet i udgivelse og promovering, så vi har holdt den lidt i ro, hvad koncerter angår. Vores sidste koncert var på Atlas med Theory og Prevail, og der var super gang i folk – mere af det tak!”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“De gør, hvad de kan for at følge med deres overdrevne forsanger, og når alt kommer til alt, gør de et ganske godt stykke arbejde – haha. De er nogle skide kompetente gutter med styr på deres instrumenter og, så ser de godt ud. I’m a lucky guy!”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Mit absolutte ynglings-livenavn må og skal være Iron Maiden. Det er det band, jeg har oplevet flest gange live – hvis man selvfølgelig ser bort fra Red Warszawa, som alle teenagere i Danmark har set minimum 18 gange. De leverer ganske enkelt hver gang og besidder en energi samt teknisk kunnen, som kun meget få kan leve op til. Når det så er sagt, sidder Primordial og Kreators respektive koncerter på Copenhell vanvittigt fedt i min hukommelse. Efter den 23. juni håber jeg i øvrigt at kunne adde Helloween til listen også.”

Hvordan vil du beskrive jeres seneste album, “Abandon Earth”?
“”Abandon Earth” er en melodisk lækker konceptplade om menneskets flugt fra jorden. Det er oldschool heavy metal med moderne elementer. Sønderrivende soloer, buldrende rytmesektioner samt en vokal så episk, at den vil få dig til at stampe hårdt i gulvet og råbe “hold kæft hvor er det episk”!!! – Så har jeg vist ikke lovet for meget.”

Hvad er jeres planer for sommeren og efteråret?
“Ikke så mange planer for sommeren. Vi er i øjeblikket i fuld gang med at skrive ny plade, så der er en del, der skal finpudses. Til efteråret skal vi ud og spille en masse – forhåbentlig. Vi er ved at få de sidste detaljer på plads – meget mere kan jeg ikke sige.”

Beneath The Silence
Beneath The Silence er en sjældenhed på den danske scene og bryder genrens generiske tilgang med en stærk kvindelig vokal i front. Samarbejdet mellem vægtige, groovy riffs og vital, melodiøs vokal skaber en opsigtsvækkende blanding af modernitet og tradition af melodisk metal.

Bandet har rødder i Aarhus, men musikken er bestemt ikke forbeholdt den danske grænse. Mens musikken bedst sammenlignes med den nye bølge af djent- og metalcore-bands såsom Polaris, Betraying The Martyrs med flere, leger vokalen mere med paralleller som Evanescence.

Beneath The Silence har siden 2015 udgivet deres første EP “Meant For The Clouds” og turneret størstedelen af Danmark og fik særligt ros for deres live-optræden til Viborg Metal Festival i 2017. Med kun få år bag sig har bandet alligevel formået at blive en velkendt niche på den danske metalscene, og siden udgivelsen af deres første EP har bandet arbejdet hårdt på at lave en endnu stærkere indsats der uden større besvær burde nå ud over landets grænser.

Beneath the Silence er nu klar med deres nye EP ”Phoenix”, der er indspillet i Sonne Studios, og som udkom den 11. maj 2018.

Flush The Fashion
Flush The Fashion blev dannet i København i 2017 og udgav i starten af 2018 debutalbummet “Failure Is Totally An Option”. Bandet har en svaghed for hardrock, heavy metal, rock ‘n’ roll og masser af guitarsoloer – masser!

Links
Savage Machines hjemmeside
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
Beneath The Silence på Facebook
Flush The Fashion på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.