School of X koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Da School of X’ turné blev aflyst efter udgivelsen af debutalbummet “Armlock” i 2020, brugte manden bag projektet, Rasmus Littauer, tiden på at skabe sit andet album “Dancing Through the Void” (24. sep). Det offentliggøres nu sammen med førstesinglen “Away”, en sang om at blive afklaret med tabt kærlighed.

… Læs mere

 

Tidligt i 2020 så fremtiden lys ud for Rasmus Littauer, manden bag School of X. Den første single fra albummet “Armlock” var ude, han havde lige spillet sin første headlinerturné, og han var klar til at hoppe ombord på et fly for at spille koncerter i London og i USA til SXSW.

Du kender allerede resten af historien: School of X’s debutalbum “Armlock” udkom, mens Littauer var tvunget til at blive hjemme. Men i stedet for at hænge med hovedet tog Rasmus Littauer, der har for vane at isolere sig selv, når han arbejder på sin musik, hjem til sit barndomshjem i Hjortshøj uden for Aarhus.

Nyt materiale under armen

Efter seks uger alene og kort efter udgivelsen af debutalbummet tog Rasmus Littauer tilbage til København med kompositionerne til otte sange til sit andet album “Dancing Through the Void” under armen. Her brugte han resten af året på at finpudse og mikse.

Første single fra “Dancing Through the Void” er “Away”, en sang om blive afklaret med tabt kærlighed efter et forhold, forklarer Littauer.

“For mig er det en smuk kærlighedssang med et meget melankolsk twist. På én måde beskriver den den kærlighed, der var, og på den anden side, den kærlighed, der er forsvundet, og hvor svært det er at savne dén, der plejede at være din bedste ven. Pludselig er denne person ikke en del af dit liv mere og går fra at være alt til ikke at være der. Sangen handler om at opleve det, og håndtere det så godt, man kan.”

Melankolsk følelse

Livet går videre, opdagede Littauer, under indspilningen af “Dancing Through the Void” i sit barndomshjem:

“Sangen er optaget i løbet af en varm, fugtig og regnfuld sommerdag på loftet i mine forældres hus på landet. Når jeg tænker tilbage på denne dag, får jeg denne super melankolske følelse i min mave, som jeg plejede at få, når jeg isolerer mig selv i en periode. Det gør ondt, men det er så smukt. Der er også noget ved at gå tilbage til sin barndom og huske de følelser og dufte de dufte, der gør det ved mig. Det fortæller mig, at livet går videre, og det gør det også for mig.”

Livet går videre, og Rasmus Littauer har besluttet sig for følge med. Et år efter at han skulle have spillet sit debutalbum til SXSW, har School of X netop spillet på SXSW Online for en lille måned siden.

Rasmus Littauer har slået sit navn fast i løbet af det sidste årti som trommeslager for MØ. Siden “Faded. Dream.”, hans debut-EP fra 2017 under kunstnernavnet School of X, har han slået bølger på den danske musikscene og skabt interesse fra udlandet. School of X vendte tilbage i 2019 med EP’en “Destiny” og opfølgeren “Interpretations” i 2020, der inkluderer remixes og fortolkninger af Trentemøller og Spencer Zahn blandt andre. “Armlock”, School of X’s debutalbum, blev udgivet i maj 2020.

Denne aften gæster School of X Atlas i Aarhus.

Anmeldercitater

“He really is crucial to what’s going on in the underground in Copenhagen.” (BBC)

“Littauer’s arty inspirations and aspirations don’t drown out his pop sensibilities.” (NPR Music)

Links

School of X’ hjemmeside
Facebook
Instagram
Twitter
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.