Secret Oyster koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

8. marts: Vi har fanget Claus Bøhling og Karsten Vogel fra Secret Oyster til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Secret Oyster var i 70’erne ét af Danmarks mest succesfulde orkestre og skabte sig desuden et navn på den internationale scene for det, der siden fik betegnelsen elektrisk jazz eller fusion, og opnåede megen anerkendelse for både LP-udgivelser og koncerter.

… Læs mere

 

Udover at spille et meget stort antal koncerter i hele Norden, i Tyskland og i Frankrig turnerede de i længere perioder med Captain Beefheart i UK og med Herbie Hancock i England og Tyskland og spillede desuden koncerter med blandt andre Weather Report, Shakti og George Duke.

Gruppens kultagtige status siden opløsningen i 1977 – ikke mindst internationalt – førte til, at det amerikanske pladeselskab Laser’s Edge foretog en amerikansk CD-genudgivelse af alle fire oprindelige Secret Oyster-album.

På denne baggrund blev Secret Oyster i 2007 og -08 inviteret til at deltage i flere festivaler i USA. Denne invitation sagde gruppen, der jo ellers ikke havde spillet sammen i 30 år, ja tak til, og dermed var denne legendariske og stilsættende gruppe gendannet. De meget succesfulde USA-koncerter blev fulgt op af flere turnéer i Danmark.

I 2017 er gruppen således igen aktuel med koncerter her i landet. Ja, det gamle orkester vil stadig og inviterer således landets spillesteder og publikum på en tur i tidsmaskinen. Tag en tur med “Sea Son” og den “Vidunderlige Kælling” “Straight To The Krankenhaus”!

Claus Bøhling, guitar
Karsten Vogel, saxofoner
Ole Streenberg, trommer
Daniel Fridell, keyboards
Assi Roar, bas

Interview med Claus Bøhling og Karsten Vogel
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Publikum kan forvente klassiske Secret Oyster-numre, som vi som sædvanligt behandler med individuelle, spontane improvisationer, og nyere numre, som ikke før er hørt.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har kun fem eksemplarer af den allerførste Secret Oyster-plakat fra 1973: Rød barnetegning på gul bund. 200 kroner stykket”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live?
“Claus’ favoritnummer på scenen er ”Blazing Lace”, idet det er det ældste nummer på repertoiret, og det giver mulighed for forrygende soloer for både bas, trommer og piano. Jeg (Karsten, red.) glæder mig til ”Traffic and Elephant”.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“På de seneste koncerter har vi kunnet glæde os over den stigende interesse for vores musik, og vi har haft stor succes fra Bornholm til Amager Bio – vi glæder os til Jylland.”

Hvordan vil I beskrive jeres bandkolleger?
“Vi er glade for, at Secret Oyster består af musikere, der alle er på usædvanligt højt musikalsk niveau.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit/jeres yndlings – og hvorfor?
“Karstens stadigt aktive favoritband er The Who. Mit (Claus’, red.) live-favoritband er Afro Celt Sound System.”

Hvad er jeres planer for foråret og sommeren?
“Hen over foråret og sommeren spiller vi en serie koncerter i Danmark.”

Links
Secret Oysters hjemmeside
Secret Oyster på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.