• Shy Shy Shy koncert Atlas Aarhus
  • Phosphor Kid koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

23. september: Vi har fanget Shy Shy Shy til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

12. september: Koncerten bliver en afskedskoncert! Således skriver Shy Shy Shy i dag følgende på deres Facebook-side: “We would like to say thank you to all you beautiful people who have been listening to our music, coming to our shows and singing along these last five years. We have had an absolute blast!!! Lately though, we have been busy doing our separate thing, so we are sad to tell you that this coming tour will be our last. We hope that you will come out for one last Shy shy shy celebration so we can go out with a bang.”

Efter fem år på musikscenen og med en EP- og en albumudgivelse i bagagen er den charmerende danske duo Shy Shy Shy aktuel med en ny anmelderrost EP. “Gloss” er titlen på EP’en, der får følgeskab af en smuk musikvideo til nummeret “Neon”. Herudover er duoen, der består af Astrid Cordes og Simon Kjeldgaard, på en større turné rundt i hele Danmark. Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

De, der har fulgt med i den populære og prisvindende TV-serie “Doggystyle”, vil formentligt også vide, hvem Shy Shy Shy er. Det er nemlig duoen, der står bag titelnummeret “Doggystyle (Pretty Please)”, ligesom de yderligere har skrevet to sange til serien. Serien løb over skærmen på DR3 henover vinteren 2018.

Genkendte sig selv

Shy Shy Shys EP “Gloss” indeholder de tre sange fra serien og yderligere to helt nye – “Neon” og “Feels Like Home”. De to nye sange er ligesom de andre inspireret af serien, men skrevet efterfølgende, mens Kjeldgaard og Cordes, fulgte med i “Doggystyle” pa TV. Om processen udtaler Shy Shy Shy:

”Først var det bare meningen, at vi skulle skrive titelmelodien til serien, men da vi først var kommet i gang, kunne vi nærmest ikke stoppe igen. Anna Emma Haudal (manuskriptforfatteren og instruktøren bag “Doggystyle”) er exceptionelt dygtig til at portrættere det moderne, selvoptagede og søgende menneske, og det var næsten for nemt at kende os selv i historien.”

Når glansen falmer

Temaet for sangene på “Gloss” er at blive ”slået tilbage til start”, fordi livet falder fra hinanden og fortæller om alle de konfrontationer og refleksioner, det medfører. De handler om dét, vi står tilbage med, når glansen falmer, hvilket har inspireret til titlen.

I forbindelse med udgivelsen af “Gloss” er Shy Shy Shy på en større Danmarksturné med flere udsolgte koncerter. Gaffa anmeldte turnéstarten i Aarhus med fem stjerner og overskriften ”Shy Shy Shy bøjer deres talent og overskud i neon”. Live bliver duoen bakket op af Asker Bjørk på trommer, Símun Lindholm Mohr på bas og Christian Balvig på keys. Sammen har bandet spillet på klubber og festivaler i både ind- og udland såsom Roskilde Festival, Spot og MS Dockville.

Interview med Shy Shy Shy

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Eftersom vi har besluttet at lægge Shy Shy Shy på hylden efter denne tour, bliver det den sidste koncert i Aarhus. Det er jo ret specielt – ikke mindst fordi idéen til projektet faktisk blev til i byen. Det er vigtigt for os at give vores fortælling en god slutning og gå fra det med kærlighed, så vi har tænkt os at give alt, hvad vi har i os, her til de sidste shows.”

Hvad kan I afsløre om sætlisten?
“På denne vores sidste tour har det været vigtigt for os at få prøvet alle de ting af, vi ikke har nået endnu. Vi har leget meget med, hvordan sangene skal lyde, så der kommer til at være nogle nye udgaver i sættet, og så er der også nogle gamle sange, som vi ikke har spillet længe, der har fundet vej ind i sættet igen.”

Hvad har I med af merch?
Astrid: “Vi har to vinyler med. “Love Songs”, som var den første EP, vi lavede tilbage i 2015. Den har faktisk en lille, sjov overraskelse på sig, som de fleste ikke kender til. Der er nemlig to forskellige versioner af “Anymore” på den – én hvor Simon synger, og én hvor jeg gør. De ligger samtidig på pladen, og det er tilfældigt, hvilken man hører af dem, når man afspiller pladen. De to versioner findes kun på vinylen. Den anden plade er “Make Up”, som vi udgav i 2018, og som er vores eneste fuldlængde LP. Udover vinylerne har vi også en ordentlig bunke t-shirts med.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
Astrid: “Det skifter meget for mig, men jeg har altid været glad for “Joyride”. Den udvikler sig så meget. Den starter helt nøgent, hvor jeg virkelig får lov at krænge min sjæl ud, og så vokser den støt, indtil den slutter i et kæmpe kaos, hvor vores pianist, Christian Balvig, maxer helt ud og spiller de vildeste soloer. Jeg bliver altid rørt over, hvor fantastisk han spiller.”

Simon: “Det skifter fra koncert til koncert. Nogle gange er det “Soft & Hard”, andre gange er det “Sober”. Og så kommer jeg ikke udenom, at vi har haft nogle ret magiske liveoplevelser med “Do Not Ask”.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Fantastisk. Vi har været godt rundt i landet i 2019, og salene har været fuldt af skønne mennesker, der helt tydeligt har et forhold til vores musik. Det er en stor oplevelse, at se hvordan fremmede har taget vores sange til sig og gjort dem til deres egne. Vi har jo skrevet sangene for at udtrykke noget for os selv, men det er så fedt at connecte med publikum om det. Når skellet mellem band og publikum bliver udvisket, og vi bare er sammen om musikken. Det er det helt unikke ved at spille live.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“De kunne jo se videoen til vores sang “Doggystyle (Pretty Please)”, som er titelsang til DR3-serien “Doggystyle” på DR3, så de er klar til at synge med på gospelkoret i outroen. Det ville være så sejt med en hel sal, der sang det.”

Phosphor Kid

Phosphor Kid består af garvede musikere fra den aarhusianske undergrund med sangskriver Randi Løvendahl i front. Bandet dyrker en kærlighed til 90’ernes alternative scene, men tilføjer en skandinavisk melankoli, som ender i en underspillet og tilbagelænet drømmepop. Bandets lyd ville passe perfekt i bilradioen langs amerikanske landeveje, og Løvendahl skrev netop en stor del af bandets materiale, da hun boede tre måneder i Austin, Texas.

Phosphor Kid spillede deres første koncert som udvalgte til Fatter Eskil Prisen i 2018 og har siden spillet blandt andet Spot Festival og været på Plekter Tour. Sidst Phosphor Kid gæstede Atlas/VoxHall, spillede forsanger Randi solo som opvarmning for det amerikanske band Low på et pakket VoxHall, men tager hele bandet med, når de denne aften spiller support for Shy Shy Shy.

Links

Shy Shy Shys hjemmeside
Facebook
Instagram
SoundCloud
Twitter
Phosphor Kid på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.