Simon Eskildsen Trio koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

31. januar: Vi har fanget Simon Eskildsen til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Simon Eskildsen vinder Aarhus Jazz Talent Pris 2019.

Jazzmiljøet i Aarhus og Østjylland er i disse år inde i en meget kreativ periode. Miljøet blomstrer, og mange unge jazzmusikere, arrangører og andre arbejder med spændende og nyskabende projekter. Derfor indstiftede Aarhus Jazz Festival i 2018 en ”Aarhus Jazz Talent”-pris, som ud over ære og anerkendelse skal give prismodtageren en økonomisk håndsrækning og en endnu bedre mulighed for at blive bemærket både nationalt og internationalt. Årets præmie består af 10.000 kroner samt en koncert på spillestedet Atlas.

… Læs mere

 

De fem jurymedlemmer havde 13 gode kandidater at vælge imellem, men valget faldt til sidst på Simon Eskildsen. Han bliver demred den anden modtager af den nye jazzpris Aarhus Jazz Talent. Prisen gives til en person eller et initiativ, der har gjort sig ekstraordinært bemærket og har udvist et særligt talent i sit virke for jazzmusikken i Aarhus.

Juryens motivation lyder:

”Simon Eskildsen modtager prisen for at være en gudsbenådet musiker, illustrator og animator – en alsidig begavelse inden for musik og billeder. Han ved meget og kan meget.

Simon er en af de fremmeste, yngre pianister i Danmark med flere anmelderroste udgivelser bag sig og har bidraget til den aarhusianske jazzscene igennem adskillige år.

Selv om han i dag er bosiddende i København, er hans virke stadig i høj grad forbundet med Aarhus. Simon er medlem af Aarhusgrupperne Simon Eskildsen Trio, AddisAbabaBand, Morten Haugshøj Group, Karmen Rõivassepp Quartet, OrgelDuo, Karsten Aaholm Déjà Vu med flere, hvor han meget overbevisende bidrager til de respektive udtryk i forskellige stilistiske retninger.

Simon har i høj grad formet det visuelle billede af musikmiljøet i Aarhus ved at have leveret illustrationer til mangfoldige pladecovers og plakater og skabt musikvideoer for en række af byens kunstnere og spillesteder. Han har også i flere år spillet en vigtig rolle ved HeadQuarters programlægning under Aarhus Jazz Festival.

Simon Eskildsen er aarhusjazz i lyd og billede og fortjener på den baggrund til fulde prisen som Aarhus Jazz Talent 2019”.

To retninger

Den officielle overrækkelse af Aarhus Jazz Talent Pris 2019 finder sted ved en koncert på Atlas denne aften, hvor Simon Eskildsen Trio spiller garneret med nye visuals. Trioen består af Simon Eskildsen (klaver/visuals), Thomas Sejthen (bas) og Daniel Sommer (trommer).

Simon Eskildsen har tegnet og spillet klaver, siden han var barn og har aldrig kunnet vælge mellem de to retninger. I stedet har han vekslet mellem arbejdet som pianist og tegneriet, hovedsageligt relateret til musikalske projekter. Han har studeret klaver på Det Jyske Musikkonservatorium og udgav i 2017 sin første plade i eget navn ”Introducing The Simon Eskildsen Trio” med bassist Thomas Sejthen og trommeslager Daniel Sommer. Musikken bestod af Simons egne kompositioner, der er swingende jazz tæt på traditionen og med musikalsk plads til dialog mellem de tre musikere. Debutpladen fik mange anmelderroser.

Mange bands

Som nævnt i motivationen spiller Simon i mange Aarhus-bands. I foråret 2019 udgav han og trommeslager Daniel Sommer med OrgelDuo deres første plade/tegneserie ”Hr & Fru OrgelDuo Travels The World”, hvor Hr & Fru OrgelDuo kommer på eventyr, da de ved en fejltagelse kommer med det forkerte skib på krydstogt. Gennem musik, tegneserie og visuals præsenteres et farverigt katalog af spændende karakterer. Musikken er groovy, original orgel/trommejazz fra øverste skuffe.

Derudover har AddisAbbaBand netop for deres nyudgivne LP “II” modtaget Statens Kunstfonds pris for årets bedste musikudgivelse 2019.

Præmien på 10.000 kroner er sponsoreret af Aarhus Stiftstidendes Fond.

Medlem af juryen er: Mads Kjær Jensen, formand for Aarhus Jazz Festivals bestyrelse. Niels Overgaard, redaktør af jazzbloggen JazzNyt. Daniel Sommer, musiker og organisator. Andreo Michaelo Mielczarek, skribent og musikanmelder og Gorm Askjær, Aarhus Jazz Festivals sekretariat & musiker.

Fakta om Aarhus Jazz Talent Prisen

Fundats Prisen gives til en person eller et initiativ, der har gjort sig ekstraordinært bemærket og har udvist et særligt talent i sit virke for jazzmusikken i Aarhus. Dette kan være som musiker, komponist, arrangør, journalist, musikudgiver eller andre, der har medvirket til udbredelse og understøttelse af jazzen.

Prisen består af:
– Kontantgave.
– Mulighed for koncert eller lignende offentlig introduktion til medier og publikum.

Vurderingskriterier – bemærkninger

Nominerede til prisen vurderes ud fra:
– Kvalitet. Modtageren udviser høj kvalitet i sit virke inden for jazzmusikken.
– Engagement og synlighed. Modtageren har gjort sig særligt bemærket.
– Originalitet og nye idéer vurderes positivt.
– Modtageren har sit virke inden for jazzmusikken i den bredeste forståelse af dette begreb.
– Modtageren skal have tilknytning til det aarhusianske jazzmiljø.
– Der er ingen specifikke aldersbegrænsninger på hvem, der kan modtage prisen.
– Hvis der ikke findes egnede prismodtagere, kan juryen vælge ikke at uddele prisen det pågældende år – eller i særtilfælde uddele prisen som hæderspris til en person eller et initiativ, der har gjort en ekstraordinær indsats for talentudvikling indenfor jazzen.

Prisen er indstiftet 7. juni 2018 af Aarhus Jazz Festival i forbindelse med jazzfestivalens 30 års jubilæum og efter idé af aarhusmusiker Daniel Sommer.

Interview med Simon Eskildsen

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“En meget veloplagt og nysgerrig klavertrio! Vi har glædet os virkelig meget til at spille den her koncert. Koncerten er også en prisoverrækkelse, som fokuserer både på det musikalske, men også det visuelle i mit virke – så vi laver også en udstilling med noget af det, jeg har arbejdet med over årene. Så publikum kan både forvente lidt til øjnene og ørerne!”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Der kommer til at være numre fra vores debutplade, men jeg har også komponeret helt nye ting til koncerten. Rækkefølgen er tophemmelig.”

Hvad har I med af merch?
“Vi tager selvfølgelig vores trioplade, “Introducing The Simon Eskildsen Trio”, med på vinyl. Mon ikke også man kan finde en “Hr & Fru OrgelDuo Travels The World”-plade/tegneserie-kombo. Det er mit andet projekt med vores trommeslager Daniel Sommer. Thomas Sejthen, vores bassist, har også lige udgivet en fænomenal trioplade. Alt sammen vinyl. Vi har ikke fået lavet T-shirts og krus endnu…”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Vi har et nummer, der hedder “Helle”, fra debutpladen, som er en meget gammel ting fra gemmerne. Den er herlig at spille. Meget underspillet humoristisk og med et lidt Monk-agtigt b-stykke. Det har en lidt bluesy stil og et bas-riff, som er fedt at spille over!”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Trioen har faktisk været inde i en lang dvale. Det sidste år har været fokuseret mere på OrgelDuo og en række andre projekter. Ikke desto mindre er vi on fire! Vi har virkelig lagt os i selen op til den her koncert.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“Jeg synes bestemt, at man kan få tiden til at gå med at kigge i Vinterjazz-programmet og købe nogle flere koncertbilletter. Der er meget godt rundt omkring i landet! Desuden kan man jo lige friske op på vores debutplade og lytte lidt til den nye Thomas Sejthen Trio. Begge ligger på diverse streamingtjenester. Imens kan man kigge på min hjemmeside.”

Links

Simon Eskildsens hjemmeside
Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.