Skammens Vogn koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 27. marts til den 7. oktober. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato.

Durrock, længsel og et strejf af nostalgi er nogle af elementerne på den nye single fra Skammens Vogn. “Kunst og Rock” er både titlen på den nye sang og det kommende album, som udkommer 5. marts. Denne aften vender bandet tilbage til Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

“Kan du huske, da vi kunne blive skøre af kunst og rock?” Med det spørgsmål begynder “Kunst og Rock”, første single og titelnummeret fra Skammens Vogns sjette studiealbum, som udkommer 5. marts 2021. Det er et spørgsmål, der etablerer et tilbageblik og indeholder den præmis, at noget er tabt. Sangen udsiges fra et sted, hvor den åbenbart ikke længere gør os skøre og kåde — denne her “Kunst og Rock”.

Ifølge forsanger Nikolaj Zeuthen er nummeret først og fremmest en varm og kærlig anerkendelse af udgangspunktet for det hele:

“… den livsglade, energiske rock, som i vores pure ungdom gjorde os vilde i hovedet af glæde og fantasi. Og kunsten som senere blev en overbygning. En måde at tænke og handle på, en frigørelse, noget stort, kærligt og samlende.”

Tændte ild til ting

Nikolaj forklarer, at sangen kom i forbindelse med, at coveret til den foregående plade, “Musik og Drøm”, skulle udarbejdes.

“Vi bad vores gamle ven, billedkunstneren Pelle Brage, om at lave det. Der blev skrevet frem og tilbage om udtryk og retning og for at præcisere, hvad det var, vi gerne ville have, spurgte jeg, om han stadig kunne huske det? Dengang vi kunne blive skøre af det. Af kunsten. Og af rocken. Det er det, vi gerne vil have på det cover, skrev jeg. Og så blev det hængende. Det spørgsmål.”

“Helt konkret var det måske Pelles projekt i Københavns Havn, jeg tænkte på. Hvor Pelle og hans kunstnergruppe i en hel sommer lavede spontane ting og sager, og alle kunne komme og køre på vandcykel og skrive om deres oplevelser i skriverummet på en skrivemaskine, og hvor Skammens Vogn spillede koncert fra den hjemmebyggede scene for et publikum, der flød rundt i havnen på skulpturelle øer. Det var et projekt, der kom lige før den mere anspændte og alvorlige stemning, der fulgte, og som også i dag fylder meget. Vi var naive og glade. Vi faldt i vandet og tændte ild til ting, som det hedder i sangen.”

Traditionsbevidst band

For nogle er Skammens Vogn svære at få hold på. Selv fastholder trioen, at de er et traditionsbevidst band. Et ansvar for og måske endda et kald imod at føre noget videre. Det er det, der skaber sammenhængen. En respekt for klassikerne. En glæde ved historien. En anerkendelse og dyb kærlighed til ophavet. Alle dem, der lystigt blandede beat og folk, rock og jazz, det naive med det avancerede, det banale med det sofistikerede. Tyngdepunktet ligger netop i en balance mellem tingene og måske først og fremmest en balance mellem det avantgardistiske og det klassiske.

Især i en sang som “Kunst og Rock” kan kærligheden til traditionen høres. Ifølge Jakob Millung, der har mixet nummeret, kan man, hvis man vil, “helt inde i midten af det hele høre fem cerutrygende oldinge, der spiller orgel.”

“Ingen ved helt, hvor de kom fra,” fortsætter han. “Men sådan er det ofte med Skammens Vogn. Personer bliver hidkaldt. Spøgelser, ånder og historiske personer kommer forbi og tager styringen.”

Skammens Vogn er en trio bestående af Nikolaj Zeuthen, Jakob Millung og Oliver Hoiness.

Links

Skammens Vogn på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.