Skousen & Ingemann koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

Nyt 6/3 – læs et kort interview med Peter Ingemann længere nede i teksten.

Skousen & Ingemann, der hører til rockhistoriens vigtigste danske bands, spiller fascinerende folkrock af den mere eller mindre psykedeliske skuffe og tager blandt meget andet afsæt i danske folkeviser.

… Læs mere

 

Om Skousen & Ingemann
Skousen & Ingemann blev dannet i 1970 og udgav året efter det skelsættende debutalbum “Herfra Hvor Vi Står” (1971), der den dag i dag stadig betragtes som en vaskeægte milepæl i dansk rockhistorie. Bandet, der gjorde sig i mere eller mindre psykedelisk folkrock, men som også fra starten var inspireret af gamle danske folkeviser, talte foruden Niels Skousen og Peter Ingemann blandt andre sangeren og guitaristen Stig Møller, som også slog sine folder i Steppeulvene – et band, hvis afdøde frontmand Eik Skaløe tjente som stor inspirationskilde for Skousen & Ingemann. Bandet, som op igennem 70’erne udgav yderligere et par album, blev i 2011 gendannet, da 40 års-jubilæet for “Herfra Hvor Vi Står” således blev fejret med en voldsomt anmelderrost koncert på Vega i København.

Line-up
Niels Skousen (vokal og guitar)
Peter Ingemann (bas)
Hans Fagt (trommer)
Per Frost (guitar)

Anmeldercitater
“[…] dette var en koncert af de helt sjældne. Af den slags som der vil gå frasagn om, der vil tale om sitrende øjeblikke og effekten af, at en samling fantastiske sange har fået lov til at lagre i fire årtier og nu bliver sunget ud som af en stemme, for fuld hals med lykkelige smil overalt. For de var der, de gamle 68’ere, i stort tal, og der var rigtigt mange som snildt kunne være deres børnebørn, men som i en stor fælles vibration blev til et […]. […] en aften, der var grænseløs og af det stof, som myter er gjort af.” (Gaffa, live-anmeldelse, 2011)

“Nostalgi og nærvær. Eller nærværende nostalgi, om du vil. “Det bliver forhåbentlig en slags æresrunde,” bemærkede Ingemann om genforeningen ved førnævnte interview for et par uger siden. Det må i høj grad siges at have været tilfældet på VoxHall i aften, hvor et taknemmeligt publikum havde fornøjelsen af at høre et par vitale veteraner på en sjælden tur ned ad mindernes boulevard. Fremragende.” (Gaffa, live-anmeldelse, 2014 – læs hele anmeldelsen)

Interview med Peter Ingemann
Vi har taget en lille snak med Peter Ingemann om, hvad vi kan forvente af koncerten:

“Selve koncerten vil være bygget op af de samme elementer som sidste år – nemlig med Peer Frost på guitar og Hans Fagt på trommer – og repertoiret vil naturligvis i vid udstrækning være hentet fra det gamle Skousen & Ingemann-katalog med sange fra vores fælles album. Men mon ikke vi også spiller noget fra Niels’ sidst udgivne solo-album “Smil Eller Dø”,” fortæller Peter Ingemann og åbner op for en helt anden repertoire-mæssig dimension:

“Til koncerten vil vi også kunne flette noget Young Flowers-materiale ind i sættet, da Peer Frost, som også er med i Young Flowers, jo er med på lead-guitar. Vi kan således også fyre nogle Young Flowers-hits af.”

Skousen & Ingemann, hvis album “Herfra Hvor Vi Står” er en regulær milepæl i den danske rockhistorie, har et nært forhold til Aarhus og glæder sig til at vende tilbage: “Aarhus er noget særligt – vi har over årene samlet rigtig mange minder sammen fra byen, så når der står Aarhus i kalenderen, så er vi forventningsfulde,” fastslår Peter Ingemann.

Link
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.