Slowdive koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

Under stor bevågenhed og til lutter fremragende anmeldelser udgav de britiske shoegaze-legender Slowdive i foråret sit første album i 22 år. Og nu gæster de Århus for første gang siden 1993.

… Læs mere

Om Slowdive
Som trold af en æske poppede britiske Slowdive i 2014 op igen efter en 19 år lang pause; og i tre år brugte bandet sin tid på at turnere og indspille albummet ’Slowdive’, som verden over har lagt anmeldere fladt ned. Herhjemme skrev Gaffa i sin 5-stjernede anmeldelse bl.a.:

”Shoegazer-pionererne indbyder atter til stjernekiggeri og drømmerier, som var de fra en anden verden.”

Før sin gendannelse nåede Slowdive at udgive tre albums, som alle står som kunstneriske milepæle i den drømmende og støjende shoegaze-tradition, de var med til at definere. Det mest karakteristiske af de tre var det sidste, ’Pygmalion’, hvor kvintetten, der har de to vokalister Neil Halstead og Rachel Goswell i centrum, søgte ad mere elektroniske og ambiente veje, end på de to foregående, ’Just for a Day’ og ’Souvlaki’. Det var imidlertid ikke til stor glæde for deres pladeselskab Creation, som et par uger efter udgivelsen valgte at fyre bandet – og Slowdive valgte derefter at gå i opløsning.

Bandet har dog nærmest kun nydt større og større anerkendelse med årene, og formår at tryllebinde både gamle og nye lyttere, nu her næsten 30 år efter de blev dannet. De tre første albums står stadig soleklart, og singler som ’When The Sun Hits’, ’Catch The Breeze’ og ’Alison’ har vist sig at forblive både elskede og relevante over 20 år efter deres udgivelse.

Siden gendannelsen i 2014 har Slowdive gæstet Danmark tre gange – to gange på Roskilde Festival, og én gang i mere intime klubrammer i DR Byens Studie i oktober 2017. En koncert, som Soundvenue gav 6 ud af 6 stjerner, og bl.a. skrev således om:

”Det var livsbekræftende at overvære et band så vitalt, vedkommende og overlegent næsten 30 år inde i deres karriere. Ikke alene lød det aldeles perfekt, men Slowdive viste også, at de er ligaer over de fleste andre inden for storslået og drømmende rockmusik. En formidabel præstation, der på blændende vis lykkedes med alt.”

Beslægtede navne:
My Bloody Valentine
Ride
Mazzy Star
Mojave 3
Chapterhouse

Links
Facebook
Dead Seas hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.