• Sølvtøjet koncert Atlas Aarhus
  • Klimaforandringer koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Hvis du allerede har købt billet til koncerten, kan du opgradere den til en partoutbillet for 60 kroner i døren på koncertaftenen. Partoutbilletten giver foruden denne koncert adgang til Jakob Bro/Thomas Morgan/Joey Baron- og Søren Kjærgaard And Others-koncerterne den 8. og 10. februar på Atlas. Den koster 210 kroner og kan købes lige hér.

Bemærk: Entréen lyder på 80,- i døren for medlemmer af Sun Ship.

Aftenens dobbeltkoncert markerer afslutningen på Vinterjazz 2016 for Sun Ships vedkommende, og vi slutter af med et brag: Sølvtøjet, med Kresten Osgood ved rorpinden og skibet ladet med fremragende musikere og digtere, samt den udtryksfulde og fremstormende komponist og guitarist Lars Bech Pilgaards seneste projekt, bandet Klimaforandringer.

… Læs mere

 

SØLVTØJET
Rummeligheden skal tilbage i dansk jazz. Det mener i hvert fald trommeslager, komponist og bagmand bag et af Vinterjazz’ mest ambitiøse projekter, Kresten Osgood. Under festivalen har han klemt syv kreative venner ind i en minibus, der i løbet af fem dage vil tage turen fra Aarhus til Albertslund – navnet er SØLVTØJET.

Ensemblets musikalske legerum er befolket af nogle af landets mest markante skikkelser både inden- og udenfor jazzland. Ud over Kresten Osgood selv bag trommerne, finder man kendte ansigter som pianisten Jeppe Zeeberg, genrekrydseren Jonas Struck på guitar og Nicolai Munch-Hansen på bas. Gruppens blæsende del udgøres af de saxspillende sværvægtere Jesper Thilo og Lotte Anker, der tilsammen har en menneskealders erfaring inden for henholdsvis swing og den eksperimenterende jazz.

SØLVTØJET vil dog ikke kun den rene musik. Med i minibussen sidder forfatterne Signe Gjessing og Lars Skinnebach. De to digteres grænsenedbrydende lyrik indgår som en naturlig del af SØLVTØJETs koncerter – ikke uvant for Skinnebach, der tidligere har optrådt med blandt andre den excentriske vismand Goodiepal og som saxofonist med avant-guitaristen Jørgen Teller.

Det konkrete møde mellem netop tradition og eksperiment, mainstream og niché og musikere fra flere grene og generationer af den spraglede jazz er en af de helt centrale pointer bag samarbejdet. Mødet kræver gensidig tillid, også tillid fra publikum, og håbet er at nå en fællesnævner gennem musikken, som går på tværs af de mange mere eller mindre kunstige skel.

Klimaforandringer
Klimaforandringer er et spritnyt ensemble samlet på foranledning af guitarist og komponist Lars Bech Pilgaard, og bestående af talrige stærke musikere fra den danske scene.

Orkesteret tager udgangspunkt i simple rytmiske, vokale og tonale strukturer og bygger derpå lag af afrikansk klingende percussion, indiske droner, psykedeliske knaldede guitarer og koriske vokaler. Klimaforandringer spiller støjende etnisk world iblandet snesevis af andre elementer fra syrerock, blues, kraut og improv.

Line-up
Peter Skibsted: Bas/Vox
Rune Lohse: Trommer/Perc/Vox
Anders Vestergaard: Trommer/Perc
Rasmus Kjær: Keys/Perc
Lil Lacy: Cello
Taus Bregnhøj: Guitar
Lars Bech Pilgaard: Guitar

Links
Lars Bech Pilgaard på SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.

  1. Tove Irene andersen

    det her bliver bare godt

    Når Kresten Osgood inviterer til sådan et brag af en happening er det bare med at møde op. Ellers går man glip af super musik og gode vibes og sjov og ballade. Der er lagt i ovnen til en toptunet oplevelse med noget til alle sanser