Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Køber du billet til koncerten senest den 17. september klokken 20, deltager du automatisk i lodtrækningen om en Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter-cd og -plakat. Vinderne får direkte besked og får cd og plakat udleveret i døren på koncertaftenen mod fremvisning af gyldig billet.

15. september: Vi har fanget Det Glemte Kvarter-trommeslager Malene Brask Olsen til en kort snak om koncerten. Læs mini-interviewet længere nede.

Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter præsenterer ny musik.

… Læs mere

Råt og rytmisk
Digteren Søren Ulrik Thomsen & sekstetten Det Glemte Kvarter har høstet stor anerkendelse for deres modige og intelligent beherskede melodik, der har været med til at give musik og lyrikgenren en renæssance.
Musikken og teksterne er af mange blevet kategoriseret som jazz’n’poetry – men faktisk dækker bandets numre over meget mere. Således findes der både rockede, klassiske og elektroniske elementer i deres samarbejde, og nu søger bandet i nye musikalske retninger med en ny rytmisk lyd, hvor de præsenterer publikum for alsidigheden i deres musik. Nogle af bandmedlemmerne er stoppet, andre er kommet til – og i 2015 får den nye musik sin præmiere rundt på de danske spillesteder. Musikken er komponeret til tekster fra digtsamlingerne City slang (1981), Ukendt under den samme måne (1982), Nye digte (1987) og Hjemfalden (1991) – og det har længe været et ønske, både for band og forfatter, at arbejde med disse digte. Teksterne rummer noget indestængt, råt og rytmisk, hvilket har inspireret bandet hen mod en mere beatorienteret lyd, hvor både akustiske og elektroniske trommebeats har fået en fremtrædende rolle. De fleste af digtene skrev forfatteren, da han var i tyverne – og nu skriver bandet så – med en generations tidsforskel – musik til digtene. Digtene er stadigvæk fantastiske, aktuelle og får nyt liv ved at blive fortolket her 25-30 år efter deres tilblivelse.
Trods den nye pulserende lyd er der dog stadigvæk både nærvær og ro i samarbejdet mellem Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarters. Musikken og digtene er gennemkomponeret og finpudset ned til mindste detalje, hvilket giver et stringent og klart lydbillede. Det betyder dog ikke, at der ikke er plads til improvisation og dynamik. Med effekpedaler, en forvrænget guitar eller et buldrende trommesæt bliver publikum revet ud af deres tryghedszone og taget med ind i nye og spændende tolkninger af forfatterens oplæsning.

Baggrund
Søren Ulrik Thomsen og Det Glemte Kvarter indgik i 2010 et samarbejde om at sætte musik til den dengang uudgivne digtsamling Rystet spejl. Samarbejdet resulterede i deres fælles debutalbum Rystet spejl. Musik & poesi, som udkom på Gyldendal i 2013.
Musikken på Rystet spejl. Musik og poesi er støvet, melankolsk og indfanger stemningen af erindring, livet i storbyen og væren/ikke-væren. Albummet er gæstet af bl.a. Trine Dyrholm og fik 5 hjerter i Politiken. Albummet vandt en Danish Music Award Jazz 2013 i kategorien Årets danske vokaljazzudgivelse.
Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter har tidligere optrådt på SPOT Festival med det klassiske orkester Århus Sinfonietta, de har spillet udsolgt koncert i Store VEGA og har spillet for fulde huse i Holstebro, Svendborg, Odense, Århus og København.

Line-up
Søren Ulrik Thomsen: oplæsning
Maja Hartnack: sang, trommer
Malene Brask: trommer, klarinet
Mikkel Grevsen: trompet, althorn
Anders Kirkegaard: guitar, lapsteel
Janus Rønn Lind: klaver, synths.
Erik Olevik: bas, kontrabas, cello

Mini-interview med Malene Brask Olsen
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Publikum kan forvente en anderledes og unik koncert-oplevelse. Vi har igennem det sidste års tid valgt at gå i nye retninger for at viderudvikle bandet, hvilket har skabt en ny platform for vores tværkulturelle samarbejde mellem musik og lyrik. Vi har dykket ned i Søren Ulriks tidligere digte og har skabt et mere beat’et og råt lydunivers, der stemmer godt overens med de powerfulde og punkede 80’er-digte, Søren Ulrik skrev, da han selv var på vores alder.”

Hvad er det bedste ved at turnere?
“Turné-livet har mange fantastiske egenskaber og glæder. For mig er en af de fedeste ting at være så intenst sammen med bandet, som i dette tilfælde både er super-dygtige kollegaer og mine tætte venner. Hvor heldig kan man være. Kombinationen af, at man er sammen med seks andre, at man skal fyre den af på scenen og give sig 110 procent, men samtidig være sammenhængende nok til at tage videre næste dag og gøre det hele en gang til, er virkelig givende og udfordrende for mig. Den indsats, man yder – både personligt og som band – kommer tusind gange igen. Intensiteten skaber eventyr, ideer og udvikling.”

Hvad er det bedste ved at komme hjem fra en turné?
“Når vi så er kommet hjem – helt smadrede og glade i hovederne – er det bedste at være alene og sig selv igen – total stilhed. Har det været en rigtig god tur, bliver roen dog hurtigt overtaget af kreative tanker og ideer til nye projekter med bandet.”

Links
Det Glemte Kvarters hjemmeside
Det Glemte Kvarter på Facebook
Det Glemte Kvarter på SoundCloud
Det Glemte Kvarter på YouTube
Det Glemte Kvarter på Twitter
Info om handelsbetingelser m.m.

1 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.

  1. Unna

    Søren Ulrik etc

    Øj!!! Det her vil jeg gerne sammen med dig!!!