• Sofia Hedia koncert Atlas Aarhus
  • White Flag Harmonies koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

17. februar: Vi har fanget Sofia Hedia til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Sofia Hedia er poetisk, personlig voksenpop på dansk produceret med varm minimalisme. Ganske som det kan høres på hendes seneste album, ”Drømmespind” (2019). Denne aften gæster hun Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

“Drømmespind” var månedens album i Elle:

”Lydbilledet er minimalistisk svævende med elektronisk kant a la ’Rest in Beats’ med Sofias smukke danske ord og stemme som en fint vævet rød tråd. Drømmespind kravler roligt ind under huden og bliver der længe og anbefales til alle.” (4/6)

“Sofia Hedia blæste mig bagover med sin stemme,” har Søren Huss udtalt.

Det blev starten på et samarbejde, hvor Søren blev mentor for Sofia Hedia i hendes sangskrivning. Hvor de sammen fandt ind til kernen af hendes meget personlige og hudløse tekster.

Samtidig spillede hun support for ham på 13 indendørs koncerter – og kom med i hans band som keyboardspiller og korsanger. Senest på Sørens sommertour 2018.

Femina: ”Det er kunstnerens privilegium at kunne skabe og formidle via egen smerte. Det gør Sofia så fint med ”Drømmespind”. Sangene er poetiske, vemodige og alligevel på deres helt egen måde lægende.” (5/6)

Live har Sofia Hedia tre erfarne musikere med:

Søren Møller: Keys
Jens Bech: Trommer
Rasmus Todbjerg: bas og synth

Interview med Sofia Hedia

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“En fantastisk koncertoplevelse er noget, vi skaber sammen – publikum, band og artist. Det handler om at give generøst, modigt og frit – det er klart det, vi går efter. Jeg tager nogle fuldstændig fantastiske og gavmilde musikere med – Marianne Lewandowski (percussion og vokal), Jens Bach (trommer), Rasmus Todbjerg (bas) og Søren Møller (keys). Den lyd, vi skaber sammen, er mit yndlings-sted at være, og det, håber vi, når ud til publikum. For mig skal en god koncert både kunne bevæge os og tænde en ny ild i os, den skal være en magisk sted, vi for en stund kan forsvinde ind, lade musikken møde os og blive tanket op. Det, satser vi stærkt på, bliver tilfældet denne aften på Atlas.”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Sætlisten er en blanding af sange fra mit første album ”De Elskende” og mit seneste album ”Drømmespind”. Fortællingen fra mit album “Drømmespind” handler om at kæmpe for sine drømme, men i en sådan grad, at drømmen ender med at låse dig, så du til sidst er ubevægelig. At fire sig ud af spindet, give slip på drømmen, opleve alt det, du frygtede, men også at finde en ny frihed på den anden side af frygten. Vi har bygget sættet op efter, at man både får rum til at knibe en tåre og give sig hen i et godt groove som for eksempel i min seneste single fra august 2019 “Bakker”. Helt nye sange har også sneget sig ind på sætlisten. Blandt andre sangen ”Udover Det Hele”, en kærlighedssang fra i år, og sangen “Ingen Andre Voksne”, som er skrevet til min datter. Jeg delte en live-video af “Ingen Andre Voksne” i sidste uge, hvor jeg spiller solo – den fik utrolig mange kommentarer fra folk, der var rørte, og det varmede mit hjerte så meget. Se den hér.”

Hvad har du med af merch?
“Jeg tager selvfølgelig mit nyeste album “Drømmespind” med på både på vinyl og CD. Hvis man køber vinylen, får man også tekster med i købet.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Jeg er altid selv glad for at spille de nye sange og glæder mig som et lille barn til at spille “Ingen Andre Voksne” med band. Men der er to sange, jeg synes står rigtig stærkt i mit sæt – ”Hudløs” fra mit første album og ”Mand” fra “Drømmespind”. Vi får mange reaktioner, når vi spiller “Mand” live for folk, der genkender historien/tematikken.”

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
“Vi var på efterårstour i september/oktober, hvor vi besøgte seks danske byer. Det var en fest, og vi blev super sammenspillede. Jeg har fundet et band og en lyd nu, som jeg føler mig så meget fri og hjemme i – har faktisk aldrig nydt at spille live så meget, som jeg gør nu. Det var også dejligt at mærke, at der kom mange folk til koncerterne i byer som for eksempel Herning og Sønderborg, når jeg er et mindre navn, der stadig er på vej op.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“De kan se musikvideoen med bandet til “Mand”, lytte til min seneste single “Bakker” – det er groove og sommer. De kan se musikvideoen til “Spøgelser” og musikvideoen til “Hudløs” (duet med Jonas “Hymns” Petersen).

White Flag Harmonies

White Flag Harmonies giver lytteren plads og ro til at drømme sig væk og reflektere.

Musikalsk præsenterer bandet en lyd, som i sin melodiøse storladenhed omfavner lytteren med en inderlig varme – et dragende musikalsk vakuum, som indimellem brydes af det beskidte og upolerede for at understrege centrale pointer. Den stærke vokal, der både rummer følsomhed og vildskab midt i sit aldrig svigtende nærvær, drager med stærke tekster lytteren ind i en ærlig og vedkommende fortælling om livet set fra et troende, men på samme tid tvivlende menneskes perspektiv.

White Flag Harmonies kommer denne aften som duo.

Links

Sofia Hedias hjemmeside
Facebook
White Flag Harmonies på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.