Spids Nøgenhat koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

11. september: Vi har fanget Spids Nøgenhat-trommeslager Anders Grøn til en kort snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Spids Nøgenhat spiller stærkt psykedelisk, legesyg og løssluppen rock fremelsket på alskens instrumenter lige fra orgler til autoharper og syrede guitarer og mestrer såvel lange jams som lyriske ballader.

… Læs mere

 

Om Spids Nøgenhat
Spids Nøgenhat blev oprindeligt dannet som et sideprojekt i 1998 af Henrik ‘Hobbitten’ Klitstrøm, Morten ‘Aron’ Larsen samt Uffe ‘Aramis’ Lorenzen, der på det tidspunkt alle var medlemmer af On Trial og i årevis havde dannet kernen i en uhyre produktiv og internationalt influerende københavnsk undergrund med et hav af udløbere. Inspireret af diverse dansksprogede syrerock-bands spillede den akustisk baserede guitar-trio ganske få jobs med en blanding af covernumre og eget materiale. Dette samarbejde kulminerede i 2001 med udgivelsen af albummet “En Mærkelig Kop Te”, som måske ikke fik meget opmærksomhed ved udgivelsen, men senere udviklede sig til at være et vaskeægte kultobjekt, der er blevet genoptrykt adskillige gange på vinyl.

I 2009 genopstod Spids Nøgenhat efter utallige opfordringer – nu udvidet med rytmegruppen Anders ‘Moody Guru’ Skjødt og Anders ‘Fuzz Daddy’ Grøn, der begge i mellemtiden havde spillet med Lorenzen i Baby Woodrose, samt lysmanden Sebastian ‘Zeppo’ Bülow og hans psykedeliske visuals, som medvirkede til at gøre Spids Nøgenhat-koncerter til helstøbte totaloplevelser. Det kunne blandt andet opleves på Roskilde Festival 2011, hvor et legendarisk show resulterede i live-albummet “De Sidste Her På Jorden” fra 2012. I 2013 udgav Spids Nøgenhat albummet “Kommer Med Fred”, der høstede lutter fire- og femstjernede anmeldelser og blev kåret til årets danske album af Politiken. Udsolgte koncerter og heftig rotation på P6 Beat blev det også til – ikke mindst takket være hittet “Lolland Falster” var Spids Nøgenhat pludselig på alles læber.

Og det stopper ingenlunde her, for også 2014 blev ét langt triumftog for Spids Nøgenhat, der således det år fyldte Avalon-teltet på Roskilde Festival til bristepunktet og siden høstede prestigiøse priser ved såvel Danish Music Awards og Steppeulven. Bandet spiller dog stadig kun et meget begrænset antal koncerter, hvorfor nærværende show er at betragte som en sjælden mulighed for at opleve den forunderlige historie, der er Spids Nøgenhat.

Interview med Anders Grøn
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Masser af hår, ekko, fuzz, farfisa, bobler, skæg, sved, et psykedelisk tapet og knald hård syre-rock.”

Hvad er det bedste ved at turnere?
“Det er så lidt, vi spiller live, så det er fedt, hver gang vi har en håndfuld koncerter. Spids Nøgenhat drejer sig om musikken og vores venskab. Så det bliver godt at bruge nogle weekender sammen med drenge, hvor vi får lov til at dele musikken med vores altid nærværende publikum.”

Hvad er det bedste ved at komme hjem fra en veloverstået turné?
“Når alt går op i en højere enhed, er man fyldt op af god energi. Vi har haft en del magiske stunder sammen med publikum, hvor vi er smeltet sammen, og alt flyder ud i et. Det er noget, man kan leve videre på lang tid efter koncerterne.”

Beslægtede navne
Alrune Rod
Furekåben
Baby Woodrose

Anmeldercitater
“[…] både velgørende og sympatisk er det – og sange som Mere Lys og Spids Nøgenhat I Græsset formentlig også fuldfede live.” (GAFFA, 2013 – læs hele anmeldelsen)

“Spids Nøgenhat har med deres comeback-album begået en gennemført psykedelisk hippie-homage, der er så stopfuld af oprigtig kærlighed til den musikalske æra, den replikerer, at den fint står mål med sit forlæg.” (Soundvenue, 2013 – læs hele anmeldelsen)

Links
Spids Nøgenhat på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.