Spöket i Köket koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

26. september: Vi har fanget Spöket i Kökets svenske kapelmester og buschauffør Nisse Blomster og deres belgiske harmonikaspiller Lies Hendrix til en snak om koncerten – læs hele interviewet længere nede.

Svensk/dansk/belgiske Spöket i Köket er et sandt overflødighedshorn af fyrig, fængende og formidabel folk! Denne aften gæster orkestret Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Med en sindrig blanding af traditionelle folk-instrumenter som violin, fløjte, mandolin og harmonika serveret på et sprødt leje af klaver, guitar og kontrabas generøst krydret med saxofoner, trompet og trækbasun har dette ti mand høje orkester et helt unikt og powerfuldt udtryk. Et udtryk, der bevæger sig i grænselandet mellem traditionel folkemusik og moderne bigbandmusik. Repertoiret er et smagfuldt opkog af ny og gammel vise- og spillemandsmusik fra både Sverige, Danmark, Norge, De Britiske Øer og ikke mindst fra Canadas provinser.

Udover en anseelig række spillesteder i Sverige og Danmark har bandet i de forgangne år optrådt på adskillige festivaler. Herunder Korrö Folkmusikfestival, Odense Jam Days, Godtfolk Festival på Fanø, Musik over Præstø Fjord og Folk Spot Denmark på Tønder Festivalen 2017. Om sidstnævnte optræden skrev Bands Of Tomorrow:

“Musikken var solidt performet af alle musikerne på scenen. Hvad der virkelig var formidabelt ved koncerten var gruppens opbygninger af de forskellige kompositioner. Det startede stille ud med violin og guitar for derefter at inkorporere alle de mange instrumenter, inden det endte i en eksplosion af høj lyd. Og det var faktisk overraskende og forundrende, at klassiske og analogiske instrumenter kunne skabe en så høj (og god) lyd. Spöket i Köket er ikke bare et band. Det er et vaskeægte orkester.” (5/6 stjerner, Kenneth Tygesen).

I foråret 2017 serverede Spöket sit første album “Den Nya Spisen”, og i 2019 er bandet atter pladeaktuelle med opfølgeren, “Château du Garage”, der allerede spås til at blive en god årgang!

Interview med Nisse Blomster og Lies Hendrix

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
NB: “Fest og dans – uanset om de sidder ned eller står op!”
LH: “Undervejs vil publikum også kunne chille lidt og grine af – eller med – os!”
NB: “Vi plejer at kalde det “børnemusik for voksne”!”

Hvad kan I afsløre om sætlisten?
LH: “Det bliver som altid en skønsom blanding af nordisk og canadisk folkemusik, heavy metal og dixie-jazz… Der er noget for alle!”
NB: “Ja, det bliver ligeså folkeligt, som det bliver indviklet. Forestil jer at Frank Zappa og Django Reinhardt udelukkende interesserede sig for spillemandsmusik! Og så kommer der mindst én sang på dansk!”

Hvad har I med af merch?
NB: “Vi har jo vores to plader “Den Nya Spisen” fra 2017 og den dugfriske “Château Du Garage” fra 2019, hvorpå man – foruden musikken – kan se, hvor smukke vi er og læse en masse løgnehistorier om musikken og bandet.”
LH: “Og så har vi vores lille ubrugelige øloplukker/nøglering, som udover at være pæn også er utrolig god til at holde orden på nøgler. Vi har kun få eksemplarer tilbage, så det er bare med at dukke op og slå til!”

Hvad er jeres favoritnummer at fremføre live?
LH: “”Lööf Actually” er min favorit! Dels fordi at der er bas-trombone med i det nummer, og dels fordi, det er det perfekte mix at traditionel svensk spillemandsmusik og brutal metal!”
NB: “For mig er det “Château Du Garage”! Det er som regel åbningsnummeret, som får lov til at slå stemningen an for resten af showet. Fungerer dén, fungerer alt!”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
LH: “Vores seneste koncerter har været meget forskellige; et stort festival-gig og en lille, sær koncert langt ude i skoven. Vores koncert på Korrö-festivalen i Sydsverige var et rigtigt power-gig! Vi havde otte gæsteartister med på scenen i løbet af koncerten, som startede klokken 23. Det havde været fint vejr hele dagen, men da vi gik på, begyndte det at øs-regne, og det virkede som om, at hele festivalen rykkede sammen ind i det store telt, vi spillede i. Der var stuvende fuldt på dansegulvet, og alligevel dansede alle! Fantastisk fed koncert!”
NB: “Koncerten i skoven, som Lies nævner, var på Thy Hikes “after-hike-party” i Thy Nationalpark, og det var en helt anderledes fantastisk oplevelse! Her spillede vi for en lille eksklusiv forsamling på en smuk sensommaraften ude på en stor eng med græssende køer i baggrunden. Og trods at vores publikum havde vandret rundt i nationalparken i dagevis og var helt smadrede i benene, så dansede de alligevel! Fantastisk!”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
NB: “Følg os på Facebook og Instagram, hvor vi ynder at opdatere verden om, hvad vi render rundt og laver på turnéen – også udover at spille. Hvad laver et folkfusion-bigband, når de ikke spiller koncert? Dér får I svaret!”
LH: “Og ellers kan man jo lytte til os på Spotify og YouTube – vi har faktisk en hel stak musikvideoer!” (Tjek eksempelvis denne, denne og denne, red.).

Links
Spöket i Kökets hjemmeside
Facebook
YouTube
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.