Om koncerten

Koncerten er flyttet fra Atlas til VoxHall. Købte billetter gælder naturligvis fortsat.

Den danske jazzduo Svaneborg Kardyb er ét af dansk jazz’ nyeste skud på stammen. Efter udgivelsen af duoens debutalbum, “Knob”, i foråret 2019 fulgte et hæsblæsende år med massiv opmærksomhed og anmelderroste koncerter i både ind- og udland. Duoen gjorde sig bemærket ved Danish Music Awards Jazz 2019 ved både at modtage prisen for Årets Nye Talent og Årets Danske Jazzkomponist, for deres “meditative grooves, deres naturlige tillgang til melodi og den udsøgte interaktion imellem dem.” Denne aften gæster duoen Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

I efteråret 2020 udgav duoen opfølgeren, “Haven”, som en hyldest til naturen. De har forsøgt at indfange stemninger fra naturen ved blandt andet at bruge deres bedsteforældres sønderjyske og nordjyske stemmer, ligesom de har brugt lyden af et drømmende vindspil i en kolonihave.

Musikken er skabt i de tidligste morgener, over den sorteste kaffe og er minimalistisk med et luftigt, sfærisk udtryk, hvor elektronisk og akustisk lyd forenes, og hvor fængende melodier møder nordiske stemninger i et drømmende og groovy univers.

Line up

Nikolaj Svaneborg: Würlitzer, synthesizer & klaver
Jonas Kardyb: Trommer & percussion

Omtale

“Keyboardspilleren Nikolaj Svaneborg og trommeslageren Jonas Kardyb har ikke jagtet kunstige koncepter. De har bare realiseret deres personlige potentialer – som lagt sammen tilfældigvis rummer en særlig dragende kvalitet.“ (Live, Thomas Michelsen, Politiken ****)

“Svaneborg Kardyb optegner på imponerende fuldendt vis en af de mest frodige positioner i dansk jazz i dag. Hør dem, mens de stadig er på vej frem med gnistrende øjne” (Live, Sune Anderberg, Kristeligt Dagblad ****)

“Svaneborg Kardyb’s album is the opposite of the fast, false world of social media and shallow ideals. The compositions are not flashy or driven by ego, they are simple, but very touching. It is the delicacy of the playing, the natural affinity to melody and the exquisite interaction between Nikolaj Svaneborg and Jonas Kardyb that makes the album work.” (om “Knob”, DMA JAZZ 2019)

“Musikken er et afslappet helle. Et mærkbart nærvær. En umiddelbar glæde. Fremelsket på keys og trommer med udsøgt, teknisk snilde. Men helt blottet for show off. Er bare enkel, autentisk, uskyldsren. Som ro i hverdagens støj, langsomhed i hverdagens travlhed.” (om “Haven”, Ivan Rod, GAFFA ****)

“Det er neo-classical, eksperimentel musik, spoken-word og jazz men frem for alt en magisk Maggi-terning af et album. Et album der både udstråler seriøse musikalske ambitioner og en træfsikker æstetisk sans der er med til at forskønne omverdenen. (om “Haven”, Loftskammer *****)

“Nikolaj Svaneborg på Wūrlitzer og piano og Jonas Kardyb på trommer har skabt et unikt og behageligt univers. Her er ingen effektjageri eller leflen for hurtighed. Det er enkel og næsten minimalistisk musik.” (om “Knob”, Niels Overgaard, JazzNyt)

Links

Svaneborg Kardyb på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.