• Svartsot koncert VoxHall Aarhus
  • Huldre koncert VoxHall Aarhus
  • Vanir koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

22. august: Vi har fanget Svartsot-guitarist Cris J.S. Frederiksen til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Det er en yderst medrivende og højkompetent folkmetal-pakke, der rammer VoxHall lørdag den 10. september, hvor både Svartsot, Huldre, Vanir, Sylvatica og Heidra således kigger forbi.

… Læs mere

 

Svartsot
Siden bandets ydmyge begyndelse i 2005 som Danmarks eneste egentlige folkmetal-band har Svartsot set både genrens og bandets popularitet vokse såvel i hjemlandet som i udlandet gennem de seneste 11 år, og bandet kan nu betegnes som landets suverænt største folkmetal-band. Svartsots musik kan bedst beskrives som mødet mellem folkemusikkens og middelalderens fængende melodier og melodisk dødsmetal. Den tunge, men progressive rytmeguitar, bas og trommer ligger en solid bund til autentiske toner fra mandolinen, sækkepiben og fløjterne, mens leadguitaren bygger en bro mellem de to verdener. Svartsots tekstunivers henter inspiration fra Danmarks væld af folketro og historie, og de overvejende growlede vokaler fremføres udelukkende på dansk.

Efter udgivelsen af demoerne “Svundne Tider” (2005) og “Tvende Ravne” (2006), skrev Svartsot kontrakt med det østrigske pladeselskab Napalm Records i 2007. Herefter fulgte udgivelsen af albummerne “Ravnenes Saga” (2007), “Mulmets Viser” (2010) og “maledictus eris” (2011). I 2013 valgte Svartsot at arbejde på en ny måde, og fremover skulle Svartsots plader udgives gennem et samarbejde mellem bandets egen virksomhed Of Wood And Iron Productions og det ungarske pladeselskab Nail Records, der udgiver plader med blandt andre det legendariske ungarske folkmetal-band Dalriada. Frugten af samarbejdet kom i form af Svartsots fjerde album, “Vældet”, der blev udgivet i 2015.

Svartsot er nu et etableret navn på folk metalscenen i ind- og udland og har turneret med anerkendte bands som Týr (Færøerne) og Alestorm (Skotland) i 2008, Negură Bunget (Rumænien) i 2010 samt Arkona (Rusland) og Metsatöll (Estland) i 2015. Svartsot har også spillet et væld af festivaler herhjemme såvel som i udlandet – for eksempel Wacken Open Air (DE – 2010), Paganfest (Extended Shows i DE og NL – 2010), Cernunnos Pagan Festival (FR – 2015), Copenhell (2012), Aalborg Metal Festival (2008 og 2015), Viru Folk Festival (EE – 2015), Rock Marathon (HU – 2013), Oktobierfest (RUS – 2011) og mange andre. Gennem bandets ry som liveband, hvor tilskuernes oplevelser sættes i fokus, har Svartsot i de seneste år oplevet en stigende efterspørgsel som hovednavn i både ind- og udland, og bandet har headlinet festivaler og koncerter i blandt andet Danmark, Sverige, Tyskland, England og Estland.

Interview med Cris J.S. Frederiksen
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Jeg tror, de fleste, der har oplevet en koncert med Svartsot, ved nogenlunde, hvad de kan forvente. For os er det ret vigtigt at få skabt en stemning og et sammenspil mellem os og publikum. Så bliver koncerten til en ordentlig fest – både for os og for fansene.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har et sortiment af trøjer og CD’er samt lidt andet tilbehør med.”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live?
“Vi har alle meget forskellige musikalske baggrunde og smag, og derfor tror jeg ikke, der er ét bestemt nummer, som vi foretrækker at spille som band. Generelt har vi det bedst, når fansene har det godt. ”Klassikerne” er altid et hit for fansene, men vi kan også godt lide at spille nogle af de sange, som måske ikke har fået så meget opmærksomhed. Derfor bliver vores sæt også en blanding af forskellige sange fra alle vores plader.”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“At besøge nye steder og møde nye mennesker – både fans og medarbejdere på de forskellige spillesteder samt andre bands og crew – er noget af det fedeste ved at turnere. Man oplever også altid noget nyt og lærer om andre kulturer, mad og drikke. Det er ret fedt.”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
“Halvdelen af os har egne familier, så det er at komme hjem til vores koner/kærester og børn. Selvom det er fedt at være på tour, så er det altid dejligt at komme hjem igen.”

Hvad er jeres planer for resten af 2016?
“Året har været stille for os på live-fronten med enkelte jobs herhjemme og et par ture til henholdsvis Rusland i juli og Frankrig her i den netop overståede weekend (20.-21. august, red.). Vi er ved at indlede et samarbejde med en ny bookingagent, og derfor regner vi ikke med, at der kommer så mange andre joba før starten af næste år. Men i stedet er vi i gang med at skrive nyt materiale, og det kommer til at optage meget af vores tid i de kommende måneder.”

Huldre
Huldre er den elegante fusion af nordisk folkemusik og metal. Her er ulve, elverkvinder og troldetramp i skøn kontrast med fængende melodier og tunge rytmer. Klangene er nordiske og middelalderlige, og teksterne væver nordisk folklore og mytologi ind over de brutale riffs.

Huldres lyd er helt unik og besidder en musikalsk kompleksitet sjældent hørt på den danske metalscene – som en smuk bastard, der kunne tælle Lumsk, Korpiklaani, Eluveitie og Sorten Muld blandt sine talrige forældre.

Huldres debutalbum “Intet Menneskebarn” fra 2012 er indspillet og produceret i LSD Studio i Lübeck af Lasse Lammert, der blandt andre har produceret for Alestorm, Svartsot og Gloryhammer. Albummet har fået international opmærksomhed og er blevet prist af anmelderne blandt andet for bandets unikke og kontrastfyldte lydunivers.

Live leverer Huldre et forrygende show blandet med vildskab og inderlighed. Publikum bliver på ægte huldrevis forført af de smukke og vilde lokketoner til timevis af svedig trampedans blandt elletrunter, vandnymfer, metalhoveder og andre underjordiske væsener.

Huldre har tidligere spillet på Copenhell og Wacken samt spillet en stor rolle i den danske undergrund – og blev i 2012 kåret som Årets Overraskelse af HeavyMetal.dk. I 2014 vandt Huldre det danske Wacken Metal Battle og blev nummer tre i den internationale konkurrence. I september 2016 udgiver Huldre sit andet album.

Vanir
Vanir har siden bandets undfangelse udgivet fire album, der spænder fra folk til døds/black-metal influeret af viking-metal. “Aldar Rök” er bandets fjerde udgivelse, og albummet er med sin mørke og melodiske lyd et lydspor til Ragnarok.

“Aldar Rök” fortsætter udviklingen af Vanirs melodiske og blackmetal-inspirerede lyd. Lydbilledet er blandt andet inspireret af bands som Immortal, Satyricon, Ensiferum og Amon Amarth.

Temaerne i bandets tekster oprinder stadig i den nordiske mytologi samt historiske fortolkninger af oldtidens tyranner og hærførere. Fra Valhallas sal til de germanske slagmarker er Vanirs musik blevet en kompromisløs sammensmeltning af fascinationen af vores fælles oprindelse, blodet, der er blevet spildt gennem historien og et koldt og pompøst lydbillede.

Oplev også Sylvatica og Heidra.

Links
Svartsots hjemmeside
Huldres hjemmeside
Vanirs hjemmeside
Sylvatica på Facebook
Heidra på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.