Svartsot koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

Koncerten er udsat fra d. 29. januar 22. Købte billetter kan anvendes på denne koncertdato

Siden begyndelsen i 2005 som det eneste danske band i genren har Svartsot været instrumentel i etableringen af den hjemlige folkmetal-scene. Bandets unikke stil er bastardafkommet af mødet mellem folk- og middelaldermusikkens fængende melodier og dødsmetallens tyngde og råenergi. Mens rytmeguitar, bas og trommer lægger et solidt fundament til de autentiske toner på mandolin, sækkepibe og fløjter, bygger leadguitar en bro mellem de to verdener. Svartsots growlede og overvejende dansksprogede tekster inspireres af gamle fortællinger fra danmarks væld af folkesagn og historie.

… Læs mere

 

Efter udgivelsen af demoerne “Svundne Tider” (2006) og “Tvende Ravne” (2007) udgav Svartsot tre albums på Napalm Records: “Ravnenes Saga” (2007), “Mulmets Viser” (2010) og “maledictus eris” (2011). Albummet “Vældet” (2015) blev udgivet som samarbejde mellem bandets eget selskab, Of Wood And Iron Productions, og det ungarske selskab Nail Records. Efterfølgeren til “Vældet” blev skrinlagt i forbindelse med udskiftning af bassist i 2017/18. Idéen om at udgive en samling folkeviser og middelalderlige sange, der havde inspireret bandet gennem årene, blev til. Albummet, der har fået titlen “Kumbl”, som er olddansk for mindesmærke, skulle oprindeligt have være en del af Svartsots 15 års jubilæum i 2020. Af forskellige årsager kunne pladen dog først indspilles under pandemien. “Kumbl” udkommer i 2022 på det danske selskab Mighty Music.

Svartsot er nu et etableret band på folkmetal-scenen i såvel ind- som udland. De har spillet koncerter på festivaler og turnéer med flertallet af de allerstørste navne inden for folkmetal-genren og i store dele af Europa med mere. Bandet har opnået et ry som liveband med fansene i fokus. Koncerterne præges af den unikke oplevelse og fest til tonerne af det på én gang brutale, men melodiske folkmetal.

Links

Svartsots hjemmeside
Facebook
YouTube
Instagram
Idaslet på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.