The Attic Sleepers koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

25. august: Vi har fanget The Attic Sleepers-frontmand Mathias Barfod til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Den har været længe undervejs, men nu ligger det fast. “Transit” er titlen, og september 2017 er måneden, hvor den alternative folkduo The Attic Sleepers udsender deres debutalbum. Singleforløberen “Leopard”, der udkom 24. februar, røg direkte i høj rotation på DR P4, P6 Beat og blev placeret på barometerlisten på DR P3 i fire uger.

… Læs mere

 

Mathias Barfod (vokal, guitar) og Matias Knigge (trommer) lagde særdeles overbevisende fra land med debut-EP’en “Lanquin” for to år siden, der kastede singlen “Airport” af sig. Et nummer, som var årets mest spillede sang på P6 Beat med 600 afspilninger. 2016 bød ligeledes på intens koncertvirksomhed, der blandt andet inkluderede besøg på Roskilde Festival, Musik I Lejet, Alive Festival, Trailerpark Festival, Wonderfestiwall og SPOT Festival samt en Tysklandsturné.

En sådan medvind har en pris, og det var to udmattede venner, der måtte trække stikket efterfølgende i knap et år. Hvilket egentligt blot er et sundhedstegn og noget, der tjener til det bedste for projektet.

“Den ro, vi tidligere havde i musikken, var blevet en stressfaktor”. Derfor drog Barfod til Thailand/Cambodia og Knigge på roadtrip i det nordvestlige USA. ”Der var kommet for meget pres på og fokus på en masse praktiske ting, vi skulle forholde os til i bandet, som fjernede fokus fra musikken. Derfor måtte vi ligeledes fjerne os fra den og lave noget helt andet. Faktisk skrev vi slet ikke noget musik, mens vi var ude at rejse. Men selvfølgelig kunne vi jo begge mærke, at spillelysten og inspirationen kom igen, netop fordi man ikke blev konfronteret med bandet hele tiden. Da vi kom hjem og rykkede ud i nyt øvelokale sidste sommer, stod det klart, hvor meget vi elskede at være kreative sammen, og så tog albummet for alvor fart,” udtaler duoen.

“Transit” udkommer på Loftrum Records til september 2017, og The Attic Sleepers spiller to eksklusive koncerter for at markere udgivelsen. Blandt andet denne aften på Atlas.

Interview med Mathias Barfod
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Uden at røbe for meget tør vi godt sige, at man kan forvente et sammenhængende show med iørefaldende melodier, storladne afslutninger og melankolske og sfæriske mellemstykker. Vi arbejder altid på at gøre vores liveshows så rockede, som vi nu kan, og medbringer derfor hele vores liveband inklusive trompet og synthesizers, og så medbringer vi egen lysmand til at understøtte sangene visuelt.”

Hvad har I med af merch?
“Vi håber meget på, at vi til den tid har modtaget vores debutalbum “Transit” på bade vinyl og CD, så vi kan have begge med.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“”Off Into The Night”, som er slutnummeret på vores nye plade. Energien og afslutningen på sangen er en fornøjelse at fremføre live, og så det også noget spændende og lidt nervepirrende nogle gange, da taktarterne er lidt skæve, og dynamikken kan være udfordrende i forhold til kontrasten mellem det helt stille og det mere eksplosive.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vores seneste koncert var en udendørs koncert i silende regn – netop på grund af regnen nåede vi hverken lydprøve eller noget, så det var ikke et af vores mest mindeværdige øjeblikke, men i foråret var vi på turné rundt i landet, hvor vi spillede 11 koncerter på fem uger. Det var tydeligt at mærke, at vi udviklede os for hver koncert, og at vi blev mere og mere sammenspillede som band.”

Hvordan vil du beskrive din bandkollega?
“Han giver det til projektet, jeg ikke selv ville kunne. Vi er som yin og yang, nat og dag.”

Hvordan vil du beskrive jeres debutalbum, “Transit”?
“”Transit” er et album med mange forskellige sider af sig selv – der er både de helt stille melankolske numre, der er de pop/folk’ede, glade sange, og så har vi et par numre, som går helt over og bliver postrockede i deres udtryk.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Sigur Rós, fordi de formår at skabe et behageligt rum, som man ikke ønsker at træde ud af. De bygger deres sange så fint og roligt op og lader dem eksplodere ud i evigheden. De har en mur af lyd, man kun ønsker at komme tættere og tættere på.”

Hvad er jeres planer for efteråret og vinteren?
“Vores planer er først og fremmest at promovere albummet, så meget vi overhovedet kan. Og så håber vi selvfølgelig på at kunne komme mere rundt og spille i Danmark. Vi begynder også så småt at komme ud over grænsen og arbejder på at få stablet nogle koncerter op i udlandet, men intet er sikkert nu. Måske tager vi en tur afsted med rygsækken igen for at se, om vi kan samle noget ny inspiration til fremtidige The Attic Sleepers-sange.”

Links
The Attic Sleepers på Facebook
SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.