The DeSoto Caucus koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

16. februar: Vi har fanget The DeSoto Caucus-frontmand Anders Pedersen til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Byens stolte sønner vender hjem. The DeSoto Caucus fejrer denne aften deres nye plade på Atlas.

… Læs mere

 

Man må formode, at det er et band i topform, der lander på Atlas, når The DeSoto Caucus denne aften vender hjem for at afslutte deres Europaturné med den officielle release-koncert for det kommende album med den nøgterne titel ”4”.

Efter at have udsendt deres to seneste anmelderroste plader indenfor bare 11 måneder har bandet denne gang taget sig god tid til at færdiggøre denne fjerde udgivelse, der også markerer et gradvist skift i bandets arbejdsform. De konstante turnéer og koncerter overalt fra autentiske barer på Reeperbahn til fornemme teatre og koncertsale har sat sine spor på det, der startede som en slags musikalsk kollektiv. Det er nu en fasttømret kvartet, der går på scenen, og kombinationen af årene som Howe Gelbs Giant Sand og de mange kilometer som forholdsvis ukendt upcoming band på landevejene har gjort det smidige og intuitive samspil tydeligere end nogensinde.

Samtidig markerer ”4” en udvikling i bandets sangskrivning, der er blevet stadigt mere personlig, uden at det er gået ud over bandets kendetegn. Det er stadig de solide, flydende grooves fra Peter Dombernowskys rullende beats og Henrik Poulsens klippefaste og fleksible bas, der lægger fundamentet for Nikolaj Heymans boblende orgel og twang-guitar og de dobbeltvokaler, han og Anders Pedersen har gjort til en essentiel del af bandets lyd.

Indspilningerne til den nye plade er igen foregået i Heymans nordjyske Stablesounds studie – en omdannet hestestald ved Jammerbugten, hvor bandet isolerede sig i længere perioder for at afprøve nye idéer og måder at angribe materialet på. De kunstneriske gevinster ved at være afskåret fra wi-fi og telefon-signaler er oplagte, men i vintermånederne betød det også udfordringer med frosne vandrør og sne-smeltning, når morgenkaffen skulle brygges. Godt to et halvt år senere vidner bandets fjerde album om, at det koncentrerede arbejde på at vinde nye musikalske territorier uden at fravige de gamle dyder har givet pote.

Så tag med på nye rejser under den åbne himmel, ned ad grusveje, til byer uden navn og ind i hjertet på mennesker ude af tid og sted. Ikke helt ulig The DeSoto Caucus selv – tidløst som deres bud på moderne indie-rock er.

Interview med Anders Pedersen
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Vi ankommer til koncerten direkte fra Kassel og to ugers Europa-turné, så vi lugter nok lidt af turbus og skægstubbe, hvis man kan sige det sådan. Vi har haft gang i nogle nye ting med lyden… Støvet nogle gamle indie-tricks af og sådan, men først og fremmest kan man forvente det smidige, tætte groove med sprøde og klare lag ovenpå, håndspillet og organisk, men forhåbentligt også med nogle overraskelser – og så tør jeg godt love, at vi synger ordentligt; det var noget, vi arbejdede meget med, da vi indspillede pladen, så live er det selvfølgelig også noget, vi går op i. Og så er det jo den officielle release-koncert, så der kommer en masse venner og folk, der har været involveret på den ene eller den anden måde. Vores ven, undergrunds-Ghandi’en Thomas Nygaard kommer med sin ubegribelige pladesamling og DJ’er før og efter koncerten… Det bliver helt perfekt. Mikkeller og Atlas & VoxHall lancerer også en ny øl i dagens anledning, så der er alt muligt at glæde sig til!”

Hvordan vil du beskrive dit/jeres nye album, “4”?
“Det er en naturlig udvikling af det, vi har haft gang i på de foregående plader – teksterne har bevæget sig i en mere personlig retning, selvom der stadig er noget road-movie over det. Og så er det stadig de solide, flydende grooves og rullende beats med boblende orgel og twang-guitar og vores dobbeltvokaler, der efterhånden er blevet en slags sonisk signatur ovenpå. Jeg bilder mig ind, at vi er trængt længere ind i terrænet og betræder nye stier, men vi kan dårligt løbe fra, at vi er dem, vi er.”

Hvad har I med af merch?
“Der er t-shirts og muleposer, LP’er og CD’er… Og polo-trøjer, ikke mindst, det er nemlig en ting, bassisten er meget glad for! Jeg tror også, vi har nogle eksemplarer tilbage af den nu klassiske tour-poster med en langhalset Anna Karina.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“De nye sange er sjove at spille; “Let It Glow” er næsten et dansenummer… Men de gamle numre, som vi har spillet meget, har jo efterhånden deres eget liv, og det kan også noget.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Godt, tak! De nye sange bliver vel modtaget, og nu har vi foreløbig spillet ni koncerter, så vi er oppe i omdrejninger.”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Ha! Jeg ved ikke, hvor detaljeret jeg kan være her… Men de er jo i hvert fald virkelig gode musikere og heldigvis også gode at rejse med. Vi er enige om at spise ordentligt, så på denne her tour har vi for eksempel haft køleboks og kaffe-gear med. Hjemmebagt rugbrød og gode bønner fra Street Coffee gør en stor forskel, når man tilbringer 5-10 timer dagligt på motorvejen… Det er en kæmpe lettelse at slippe for at spise på tankstationer!”

Hvad er jeres planer for foråret og sommeren?
“Vi laver nogle pop-up-koncerter i København – vi skal nemlig først spille klubjobs i Danmark til efteråret, men den nye plade skal lige markeres, og der er også nogle folk, der føler sig lidt forbigåede. Så spiller vi på et par festivaler, og så har vi nogle indspilninger liggende, som vi arbejder med. Vi sender dem til forskellige musikere, vi kender rundt om i verden, for at få nogle nye stemmer, lyde, en anden æstetik if you will ind over, og så udkommer de som singler efterhånden.”

Links
The DeSoto Caucus’ hjemmeside
The DeSoto Caucus på Facebook
The DeSoto Caucus på SoundCloud
The DeSoto Caucus på Glitterhouse Records
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.