• The Eclectic Moniker koncert Atlas Aarhus
  • Saint Kodiak koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

21. april: Vi har fanget Anders Thambo og Tobias Ljungar Sødring fra bandet til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Med første single fra deres kommende album indvarsler The Eclectic Moniker en strammere og mere 80’er-poppet lyd. “The Wonder” er samtidig en fortælling om at skabe sine egne mirakler i stedet for at vente på dem.

… Læs mere

 

The Eclectic Moniker bragede ind på den danske musikscene i 2011 og indtog de danske sendeflader, spillesteder og festivaler med deres uregerlige indiepop og varme sommerhits som “Easter Island”, “Sports” og “Going To Paris”. Der er gået over to år siden The Eclectic Monikers sidste udspil. Dengang talte bandet syv medlemmer – de er i mellemtiden blevet et fem mands-orkester.

”Vi har brugt de sidste to år på at finde hinanden igen som venner og tætte musikalske samarbejdspartnere, og det er med stolte og lettere bævende hjerter, at vi i dag hejser vores flag i det danske musiklandskab igen,” fortæller sanger og sangskriver Frederik Vedersø og fortsætter:

”Vi har været nødt til at redefinere den måde, vi laver musik på. Vi har barberet det overflødige væk og er strammere og mere direkte i vores udtryk nu. Og så har vi gerne ville lave noget musik, der lyder som det, vores forældre gik og lyttede til i midt-firserne. Genesis, Elton John, Prince og Don Henley. Selv Michael Bolton har vi tjekket op på. Vi har været helt nede og kigge i arkiverne og endda indspillet på det samme udstyr, som de brugte dengang. Vi er gået autentisk 80’er på den”, fortæller Frederik Vedersø.

Som lyriker har han udfordret sig selv og forfattet en vidtfavnende tekst med miraklet i centrum:

”Det er en kærlighedssang om alt fra hverdagens småproblemer til det spirituelle bevidsthedsniveau, som det udspiller sig i et moderne parforhold. Den handler om noget, mange af os kender lidt for godt: At gøre det samme som man altid har gjort, men forvente andre resultater, måske endda mirakler, i stedet for at arbejde for kærligheden,” siger han.

Interview med Anders Thambo og Tobias Ljungar Sødring
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“En aften med en meget velsmurt maskine af et band. Vi har en vildt dygtig percussionist fra Cuba med, og vi fylder scenen med plastikplanter og lysende kasser.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har vores spritnye plade “Mirror Twin” med på vinyl. Den er vi ret stolte af! Ud over det har vi t-shirts, plakater og vores to forrige udgivelser. Og det hele er mega-billigt! Og så DJ’er vi også fra vores soundboks og har et frækt akvarie med i biksen.”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live?
“Vi er meget glade for den smukke duo med Frederik og Peter, hvor de spiller sangen “Turn it Over”. Den har folk virkelig også taget godt imod! “Fountains”, som har fundet vej ind i sættet igen, er virkelig også en fest. Peter kan nærmest ikke trække vejret i hans solo til sidst, ligner det fra min side af scenen.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“De er gået rigtig godt. Folk har smilet os lige op i ansigtet, så det kan ikke være bedre. Og så er der nærmest fra start udbrudt en regulær dansefest i alle sale. Sgu lidt magisk at stå deroppe for tiden.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Vores venner i Den Fjerde Væg er rørende skarpe for tiden. Man bliver revet rundt i følelser, grooves og helt igennem fantastisk fortællinger. Bisse-holdet er også værd at nævne. Fuld smadder og så er bisseladen jo ikke til at gemme sig for. Man føler, han sigter på samtlige i salen. Av for en blodtud!”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Alle er fyldte af forståelse for hinandens tempo på landevejen. Og alle meget opmærksomme på hver en detalje, så vi kan gå igennem dagen uden for mange svipsere. Det er rart. Tror, man kan sammenligne det med et velsmurt bobslæde-hold. På med dragten, ind i slæden og så fuld fart på.”

Hvordan vil du beskrive dit/jeres nye album, “Mirror Twin”?
“Storladen 80’er-pastiche blandet med den velkendte Eclectic-sound.”

Hvad er dit forhold til aftenens support, Saint Kodiak?
“Gunnar er vores dejlige ven, som er med på hele turen. Han er meget intens og hans sæt en stor oplevelse!”

Hvad er jeres planer for sommeren og efteråret?
“Vi spiller et par eksklusive koncerter hen over sommeren. Det bliver i Tivoli og på Nemoland på Christiania. Derudover et par festivaler rundt i Danmark. Der kommer en plan efter “Mirror Twin”-touren.”

Saint Kodiak
Han er blevet kaldt en hybrid mellem Johnny Cash og The Shins. Nok fordi han kombinerer traditionel folk og country med nutidig indierock i en southern gothic/dark americana-tradition. Men når Saint Kodiak går alene på scenen med sin akustiske guitar og nøgne, intense stemme, lyder han udelukkende som sig selv og leverer et originalt udtryk, der skærer forbi benet og helt ind til marven. Den danske singer-songwriter og solist bag Saint Kodiak, Gunnar Holm-Lintermann, har boet i Oslo i seks år. Måske har du hørt “Sweet Sweet Home” og “It’s Good To Be In Love” i rotation på P3’s Ukas Urørt-liste i Norge.

Links
The Eclectic Moniker på Facebook
Saint Kodiak på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.