The Gambian Folk Project koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

30. januar: Vi har fanget Troels Buur Jensen fra The Gambian Folk Project til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

I 2020 kan de mesterlige musikere fra The Gambian Folk Project igen opleves i Danmark i intenst og virtuost samspil. Denne koncertrække fejrer orkestrets debutalbum “Jaliyaa Bungō”. Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Siden 2017 har de gambianske musikere Yusupha og Ansumana Suso gæstet Danmark fire gange, og orkestret har turneret land og rige rundt. De har blandt andet spillet på Copenhagen Jazz Festival, Aarhus Jazz Festival, Ribe Jazz Festival, diverse venues i hele landet og koncerter rundt om i den danske folkeskole.

De to gambianske brødre Yusupha og Ansumana kommer fra den højt profilerede Suso griot-familie i Gambia. Gennem tolv generationer har deres familie og slægtninge viderebragt, forfinet og fornyet den traditionelle gambianske og vestafrikanske musik. Brødrene udfolder sig i samspil med deres bandmedlemmer fra Danmark Troels Buur Jensen, Benjamin Møller Kirketerp og Martin Maretti Andersen. De fem musikere skaber et unikt og originalt musikalsk univers i mødet mellem de spændstige vestafrikanske rytmer og den mere svævende nordiske jazz. Musikken emmer af glæde og gejst, og når den hamrer ud over scenekanten i et virtuost overflødighedshorn, kan man ikke andet end at blive grebet af stemningen.

Line-up

Yusupha Suso – balafon og vokal
Ansumana Suso – kora, djembe og vokal
Troels Buur Jensen – guitar og vokal
Martin Maretti Andersen – trommer
Benjamin Møller Kirketerp – bas

Interview med Troels Buur Jensen

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Med afsæt i den vestafrikanske folkemusik vil vi gerne nå så langt ud over scenekanten som overhovedet muligt. Vores musik er udadvendt og fyldt med varme og gambisk solskin. Vi fortolker den vestafrikanske folklore på vores egen måde og er ikke bange for at sætte vores eget præg på musikken. Alle fem bandmedlemmer har en smittende glæde til musikken og hinanden, som vi glæder os til at dele med publikum på Atlas.”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Sætlisten består mestendels af vestafrikansk folkemusik blandet med et par originale numre skrevet af medlemmerne i bandet.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har vores CD “Jaliyaa Bungo” med. Forsiden på coveret er tegnet af en gambisk kunstner for at bevare det folkelige element på albummet.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Sangen “Sutukung”, da det var én af de sange, brødrene Suso lærte os, da vi mødte dem første gang. Derudover rummer sangen mange spændende facetter og passager, som vi aldrig helt ved, hvor tager os hen.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vores seneste koncerter spillede vi i Gambia, og der var publikum meget begejstrede – særligt for den måde vi på trods af vores vidt forskellige kulturer mødes i musikken. Ejerne af stedet var særligt begejstrede. “An explosion of musical brilliance from two continents.” – Sulay og Michèle Sowe, ejerne af spillestedet.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“Publikum er mere end velkomne til at lære musikken at kende gennem vores Facebook, Spotify, YouTube-kanal og ikke mindst hjemmeside. Man kan læse yderligere om os på Tempi og Jazznyt.”

Links

The Gambian Folk Projects hjemmeside
Facebook
YouTube
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.