• Orgel Duo koncert Atlas Aarhus
  • I Think You're Awesome koncert Atlas Aarhus
  • Tigers Mind koncert Atlas Aarhus
  • Ornithopter koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Der er intet forsalg til festivalen – adgang købes i døren på aftenen. Entréen lyder på 50,- / 100,- per aften (henholdsvis uden og med vinyl – se neden for)

The Golden Years Of Aarhus er blevet til i samarbejde med jazz-kender og Sun Ship-bagmand Rasmus Telling Poulsen.

Når Fonden VoxHall den 5.-6. februar 2016 åbner dørene til den tredje Roam The Streets-minifestival, THE GOLDEN YEARS OF AARHUS, bliver der rig mulighed for at blive klogere på Aarhus’ spirende miljø inden for jazz.

… Læs mere

 

Fredag den 5. februar
Ornithopter
Tigers Mind
I Think You’re Awesome
Orgel Duo

Ornithopter
Jazz-orkestret Ornithopter har taget sit navn efter en flyvemaskine, der bevæger sig ved at flakse op og ned med vingerne som en fugl. Ligesådan er orkestrets lyd kendetegnet ved flotte temaer, som bærer de mange forskellige improvisationer ud og hjem igen. Musikken trækker på arven fra blandt andre Ornette Colemans musik, men kan også lede tankerne over på de vilde New Orleans- optog, der dyrker den rå messing-lyd og bruger blues’en som base.

Tigers Mind
Trioen Tigers Mind tog afsæt i SPLABS lokaler i Mejlgade for snart seks år siden under det rædderlige navn “Thomas Eiler Trio”. Intet band, der lød sådan, kunne umiddelbart være tjent med så sløj en arbejdsfane og med udspring i freejazz, electronica og minimalistisk komposition fandt de et navn, der var tours i Europa og Japan værdig. Til foråret 2016 barsler de med andet udspil, det første på det internationale label, JVTLand.

I Think You’re Awesome
Hvad kom først – musikken eller fortvivlelsen? Folk er bekymrede for børn, der leger med pistoler eller ser voldelige videoer – bekymrede for, om én eller anden form for voldelig kultur vil tage kontrollen over dem. Ingen bekymrer sig om børn, der lytter til tusinder, bogstavelig talt tusinder af sange om dyb sorg, afvisning, smerte, fortvivlelse og tab. Begyndte jeg på at lytte til popmusik, fordi jeg var fortvivlet? Eller var jeg fortvivlet, fordi jeg lyttede til popmusik?

Orgel Duo
Duoen består af bagmændende Daniel Sommer og Simon Eskildsen og er den foreløbige kulmination af Daniel og Simons mangeårige musikalske venskab og samarbejde. Orgelduoen står for en solid og dansabel og ikke mindst overraskende jazz-oplevels,e når de med med orgel, synth og trommer inviterer lytteren ind i deres helt eget musikalske univers. Grænserne imellem genrerne er udvisket, og det eneste, der står tilbage, er deres umiddelbare kommunikation med hinanden og publikum.

Vinyl-udgivelse
De i alt otte THE GOLDEN YEARS OF AARHUS-bands bidrager foruden festivalen til en stærkt limiteret vinyl-udgivelse, der udkommer den 5. februar. Den kan købes på festivalen og består af nye numre og numre, der ikke før er udgivet på vinyl.

Inspired By Music Lab & Roam The Streets
Inspired By Music Lab er Fonden VoxHalls nye udviklingsplatform, hvis første projekt er Roam The Streets – en serie af lokalt forankrede vinyl-udgivelser med tilhørende minifestivaler, hvoraf THE GOLDEN YEARS OF AARHUS er den tredje.

Links
Ornithopter
Tigers Mind
I Think You’re Awesome
Vinterjazz 2016

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.