• The hOpening koncert Atlas Aarhus
  • Køs koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

18. februar: Vi har fanget The hOpening-trommeslager Jeppe Gram til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Med udgivelsen “Out Of Bristol” tilbage i juli 2019 gik The hOpening fra at være et lovende projekt til at være et vigtigt, nyskabende og stilistisk ubestemmeligt orkester, som leverer både velklingende og overraskende musik. Denne aften gæster bandet Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Der trækkes tråde til den progressive rock, støvet jazz og filmmusikken. The hOpenings debutalbum blev indspillet i Bristol som et resultat af fascinationen af triphop-lyden og de bands, som op igennem 90’erne tog deres afsæt fra netop byen i det sydvest-engelske.

Live line-up

Lennart Ginman / bas + elektronik
Jeppe Gram / trommer
Maggie Björklund / pedal steel-guitar
Anders Filipsen / keyboards

Interview med Jeppe Gram

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Instrumental musik med skarp kant og inderlig skønhed. Filmiske temaer og lydlandskaber med jazz- og rock-elementer i en vel balanceret helhed. Et møde med nogle fantastiske og dybt personlige musikere.”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Vi vil spille det meste af materialet fra vores album “Out Of Bristol” samt nyere numre.”

Hvad har I med af merch?
“Det vil være muligt at købe albummet “Out Of Bristol” på vinyl.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Personligt glæder jeg meget til en række nyere numre, som er kommet til efter udgivelsen af vores album. Lennart Ginmans nye nummer “Water” for eksempel. Men også numrene fra albummet er en fornøjelse at spille live. De er stadig nye og friske for os og har ikke lydt ens ved nogle af vores seneste koncerter.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vores seneste koncert var på Templet i Lyngby tilbage i oktober. Den gik forbløffende godt. Vi oplevede et publikum, som virkelig var på, og som efterfølgende gav udtryk for, at de havde fået en fantastisk og ikke mindst uventet og anderledes oplevelse.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“I kan tjekke instruktør Mathias Broes flotte video til vores nummer “The hOpening”. Videoen er naturligvis lavet i samarbejde med vores “pladeselskab” Meta Film, der som navnet røber faktisk er et filmselskab. Og så kan der grovlyttes til vores album “Out Of Bristol” – eksempelvis hér.”

Køs

Tre musikalske søskende fra den københavnske undergrund forener som Køs deres forkærlighed for storladenhed, udtryksfuldhed, skrøbelighed og nøgenhed i et elektroakustisk univers. Nogle gange lyder det som et pop-hit – andre gange som ambient elektronisk musik eller en dyne af 40 saxofoner. Gruppen, som har spillet sammen siden 2014, kendes fra så vidt forskellige bands som Cactus, Josiah Konder, Slår Skår og Franske Piger. I Køs blander de deres baggrunde fra fri improvisation, jazz og hiphop med inspirationer fra klassisk musik, ambient musik og støj. Det er et univers med langstrakte udviklinger, smukke melodier, repetitive rytmiske strukturer, brede klangflader og store dynamiske udsving.

Musik, hvor rejsen er det spændende – og nærvær og udsagn er essentielt. I maj 2017 udkom deres debut-EP “Køs”, og i 2020 udkommer en ny fuldlængde LP.

Maria Dybbroe – altsax
Valdemar Kragelund – elektronik
Kristian Isholm Saarup – trommer

Links

The hOpening på Facebook
Køs på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.