The KutiMangoes koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

18. september: Vi har fanget The KutiMangoes’ Gustav Rasmussen til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Danske The KutiMangoes begejstrer anmeldere, radioværter og publikum fra London over Sæby til Ouagadougou. Her i 2019 rammer bandet landevejene i Danmark og Tyskland, og til september udkommer nyeste album fra bandet. Denne aften vender de tilbage til Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

The KutiMangoes blev dannet i 2012 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher. Med en sound, der trækker på både Fela Kuti og Charles Mingus, var deres mål ikke at forsøge at lyde som afrikanske musikere (hvordan kunne de også det?), men at blande kulturerne og skabe en ny, global lyd.

Debutalbummet ”Afro-Fire” blev nomineret til fem Danish Music Awards og vandt priserne for “Best World Music Album” og “Best World Music Track” og bragte bandet på turné i Europa, Afrika, Asien og Mellemøsten såvel som i Danmark.

I November ’16 udkom “Made In Africa”, indspillet i det uroplagede Burkina Faso og Mali. Albummet fik store roser og blev nomineret til den prestigefyldte “Preis der Deutschen Schallplattenkritik” samt to DMA og er blevet spillet flittigt verden over på blandt andet BBC, RFI, WDR, WNYU.

Sangen “Tolma” fra albummet blev udvalgt som årets sang til børnenes U-landskalender 2017 og flittigt spillet på DR TV.

Og den tredje udgivelse kommer som skrevet på gaden september 2019 med release samme uge som koncerten på Atlas.

The KutiMangoes live er en festlig, livsbekræftende, grænsenedbrydende oplevelse, der sender folk på dansegulvet og hjem med en følelse af at have været vidne til noget nyt, skabende på tværs af genrer. Oplevelsen af et fælles musikalsk sprog.

Interview med Gustav Rasmussen

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Publikum kan forvente sig en oplevelse, der taler til både ørerne, hjertet og benene. Glæde, farver, musikere, der spiller med hjertet, lyriske melodier, heftig energi spillet af et band med sin helt egen lyd og fremfor alt et band, hvis musikalitet har fokus på at kommunikere – både med hinanden og med publikum. Vi kommer lige fra en releaseturné i Tyskland og er i dén grad i form og klar til at spille for et aarhusiansk publikum. De sidste par år har vi spillet tre gange i Aarhus, og det bliver bare vildere og vildere for hver gang, så vi glæder os til at komme tilbage!”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Vi præsenterer hele vores nye album “Afrotropism” sammen med favoritterne fra vores to første udgivelser. Vi har lavet et særligt program, hvor der både er plads til eftertænksomhed, rytmiske trancer og vild, utæmmet energi.”

Hvad har I med af merch?
“Alle tre album på CD og vinyl samt to t-shirts designet til vores nye udgivelse.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Alle de nye numre har hver sit præg, og vi har kun numre, som vi elsker at spille. Men “Money is the Curse”, singlen fra vores album, er rigtig fed, fordi det på en måde er et klassisk afrobeat-nummer med masser af power og energi, men med en melankolsk understrøm.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vi har som band spillet over 150 koncerter, og det er sindssygt fedt at spille en masse nye numre – blandt andet for at føje nye dimensioner til, hvad The KutiMangoes er for et band. På denne turné har vi spillet syv koncerter i Tyskland – fra Berlin til München, Leipzig og Osnabrück, og publikum har virkelig taget godt imod vores nye musik.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
Gustav anbefaler, at man tjekker følgende ud: Musikvideoen til “Money is the Curse”, film om tilblivelsen af albummet “Afrotropism”, Jazznyts anmeldelse af “Afrotropism” og Resonators anmeldelse af “Afrotropism”.

“Made In Africa”-anmeldercitater

“Bedre end den fænomenale debut… En skive, der vil blive stående.” 5/6 Gaffa

“Great album! Very authentic and such great playing!” BBC (UK)

“World-class afro-jazz.” Globalagogo (US)

“Det er afrikansk og europæisk musik forenet i en sjælden vellykket grad. Fantastisk!” Abdoullaye Diallo, Jazz à Ouagadougou (BF)

“Hvem skulle have troet at et af klodens hotteste afro bands er fra Danmark?” Kieler Nachtrichten (DE)

Line-up

Michael Blicher – saxophones, flute
Gustav Rasmussen – trombones, guitar
Aske Drasbæk – saxophones
Johannes Buhl Andresen – fender rhodes, moog bass
Casper Mikkelsen/Eddi Jarl – drums
Magnus Jochumsen – percussion

Links

The KutiMangoes’ hjemmeside
Instagram
Facebook
Twitter
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.