The KutiMangoes koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 25. februar til den 16. september. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato.

Koncerten er en del af Spot Festivals Roots&Hybrid showcase på Vester Allé 15 (det tidligere Atlas). Købte billetter er stadig gældende til Roots&Hybrid-arrangementet, men man skal være opmærksom på, at billetterne ikke er garanti for adgang. Det skyldes, at alle billetkøbere til Spot Festival også har adgang, og at der dermed kan opstå den situation, at stedet når op at ramme sin maxkapacitet. Til gengæld har man adgang til hele Roots’n’Hybrid-programmet den 16. september.

Danske The KutiMangoes begejstrer stadig anmeldere, radioværter og publikum fra London over Sæby til Ouagadougou. Og her i 2021 rammer bandet landevejene i både Danmark og Tyskland. Denne aften gælder det Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Og det er med hele tre nomineringer i hatten: DMA roots 2020 – årets live-navn, årets udgivelse, årets komponist.

13. september 2019 udkom således det seneste album, “Afrotropism”, på Tramp Records, og de flotte anmeldelser væltede ind. Politiken bedømte således albummet til at være det 9. bedste af de 12 bedste udgivelser i Danmark 2019.

“Afrotropism” var opfølgeren til The KutiMangoes’ prisvindende første to albums, der sammenlagt modtog otte DMA-nomineringer, to DMA-priser og en nominering til Preis der deutschen Schallplattenkritik.

Flittigt liveband

Bandet har siden de fandt sammen i 2012 spillet over 150 koncerter i hele verden. Blandt andet på Roskilde Festival, Jarasum Int. Jazz Festival (S. Korea), Jazzy Koum Ben (Mali), Reeperbahn Festival (DE), Reykjavik Jazz Festival (I) og OCT-Loft Festival (C) med flere.

“Afrotropism” var en videreudvikling af The KutiMangoes’ farverige og markante lyd, hvor der arbejdes med synthesizere, soundscapes og elektroniske effekter, uden at musikken mister sit fokus på heftige grooves, stærke melodier og musikerskab udført med hjertet.

The KutiMangoes live er en festlig, livsbekræftende, grænsenedbrydende oplevelse, der sender folk på dansegulvet og hjem med en følelse af at have været vidne til noget nyt og skabende på tværs af genrer. Oplevelsen af et fælles musikalsk sprog.

Ny, global lyd

The KutiMangoes blev dannet i 2012 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher. Med en lyd, der trækker på både Fela Kuti og Charles Mingus var deres mål ikke at forsøge at lyde som afrikanske musikere (hvordan kunne de også det?), men at blande kulturerne og skabe en ny, global lyd.

Debutalbummet ”Afro-Fire” blev nomineret til fem Danish Music Awards og vandt priserne for “Best World Music Album” og “Best World Music Track” og bragte bandet på turné i Europa, Afrika, Asien og Mellemøsten – såvel som i Danmark.

I november 2016 udkom “Made in Africa”, der blev indspillet i det uroplagede Burkina Faso og Mali. Albummet fik store roser og blev nomineret til den prestigefyldte Preis der deutschen Schallplattenkritik samt to DMA og bliver spillet flittigt verden over på blandt andet BBC, RFI, WDR og WNYU.

Sangen “Tolma” fra albummet blev udvalgt som årets sang til børnenes U-landskalender 2017 og flittigt spillet på DR TV.

The KutiMangoes er:

Michael Blicher – saxophones, flute
Gustav Rasmussen – trombones, guitar
Aske Drasbæk – saxophones
Johannes Buhl Andresen – fender rhodes, moog bass
Casper Mikkelsen/Eddi Jarl – drums
Magnus Jochumsen – percussion

Anmeldercitater

“Med det nye album, Afrotropism – som vitterligt er vellykket – vil flere hovedveje ud i verden potentielt åbne sig for orkesteret. KutiMangoes har fra start imponeret, men den stringens, ro og nerve, der har indfundet sig i orkesterets nye musik vil kun aftvinge yderligere respekt. Det er raffineret, forfinet, happy og helt naturligt organisk. Og alt det tilsammen gør, at jeg vil hævde, at dette er noget af det bedste og mest stringente fra den danske verdensmusikscene i flere år.” (Gaffa, 2019)

“The KutiMangoes har aldrig været stærkere…et af de bedste livebands på den festlige del af den danske jazzscene…original afrojazz i verdensklasse.” (JazzNyt, 2019)

“Eksotisk og dragende. Der er noget tidløst over den afrikanske musiktradition som “Afrotropism” formidler. Det kan både føles nyt og gammelt. The KutiMangoes leverer med overbevisning en omgang hårdt krydret og velspillet fortolkning af traditionerne der beriger både den danske og den internationale musikscene.” (Phonopolet, 2019)

Links

The KutiMangoes’ hjemmeside
Instagram
Facebook
Twitter
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.