The KutiMangoes koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

14. november: Vi har fanget The KutiMangoes til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Danske The KutiMangoes’ seneste udgivelse “Made In Africa” (2016) begejstrede anmeldere, radioværter og publikum fra London til Ouagadougou. Efter en række udsolgte koncerter i Tyskland vendte det DMA-vindende afrobeat-band næsen mod de danske landeveje i april og maj måned, og nu vender bandet atter tilbage til Aarhus.

… Læs mere

 

“Made In Africa” blev velsignet med ord som “The KutiMangoes forvandlede på ingen tid den udsolgte koncertsal til et afrikansk dansetempel af fineste slags” (Norddeutsche Zeitung) og “Et af klodens hotteste afro bands… Autenticitet handler mere om attitude end om oprindelse” (Kieler Nachrichten), og albummets første oplag var udsolgt efter blot fire måneder.

The KutiMangoes blev dannet i 2012 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher. Med en sound, der trækker på både Fela Kuti og Charles Mingus, var deres mål ikke at forsøge at lyde som afrikanske musikere (hvordan kunne de også det?), men at blande kulturerne og skabe en ny, global lyd.

Debutalbummet ”Afro-Fire” blev nomineret til fem Danish Music Awards og vandt priserne for “Best World Music Album” og “Best World Music Track” og bragte bandet på turné i Europa, Afrika, Asien og Mellemøsten såvel som Danmark.

I November 2016 udkom “Made in Africa”, der var blevet indspillet i det uroplagede Burkina Faso og Mali. Albummet har fået store roser (“bedre end den fænomenale debut” – 5/6 Gaffa), blev nomineret til den prestigefyldte “Preis der Deutschen Schallplattenkritik” og bliver spillet flittigt verden over på blandt andet BBC, RFI, WDR og WNYU.

Med på rejsen til Vestafrika fulgte dokumentarist Anders S. Jepsen, hvis film om bandet “Bamako Play” fik premiere på DFIs “Musik film festival” tilbage i april og i øvrigt blev vist til udvalgte koncerter.

“Musikken bliver levende for os, når vi deler den – både ved at skabe den sammen med andre og ved at dele den med vores publikum,” udtaler Gustav Rasmussen og fortsætter: “Det er én af grundene til, at vi forelskede os i afrikansk musik for længe siden – for dens måde at forene krop, hjerte og øre og for dens tradition, der forener alle, der deltager.”

Interview med The KutiMangoes
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Afrobeat med lidt jazz og soul. Fantastisk stemning og gode vibes fra et toptunet band, der virkelig glæder sig til at spille!”

Hvad har I med af merch?
“Vi har CD’er, LP’er og t-shirts.”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live?
“Vores favoritnummer live er “M’ba”, for der bliver altid sådan en fest, hvor publikum råber og danser, så der kan vi virkelig mærke, at vi deler musikken.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“I september var vi på turné og spillede udsolgte koncerter i England og Tyskland, og anmelderne skrev “der flyder en utrolig positivitet fra The KutiMangoes”, “KutiMangoes forvandlede aftenen med deres dansende horn-grooves”, “Hvem havde troet at et af klodens hotteste afrobands er fra Danmark?” Så vi er rigtig glade for den respons, vi møder!”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Som virkelig flinke og fantastiske musikere med energi, personligt udtryk og kæmpe sjæl. Alle tilfører deres eget særpræg til bandet – både personligt og musikalsk.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Vi er vilde med desert-blues bandet Tinariwen fra Mali, hvis musik rummer en smittende varme og et groove, der får én til at føle det som om, man kommer hjem til et sted, man ikke har været før.”

Hvad er jeres planer for vinteren og foråret?
“Først og fremmest glæder vi os til DMA-showet i december, hvor vores seneste album er nomineret til to priser. Og i det nye år glæder vi os til at turnere i Danmark, Tyskland og festivaler over hele Europa.”

Links
The KutiMangoes’ hjemmeside
Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.