The Sexican koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

13. maj: Vi har fanget Mike Hecchi fra The Sexican til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

The Sexican byder indenfor i et rablende tonecirkus, hvor skarpe politiske tekster bliver fremført med en smittende livsglæde, iver og energi, som har gjort dem eftertragtede langt udover landets grænser. Nu vender de på deres sidste tour tilbage til Atlas.

… Læs mere

 

Kvintetten har siden starten i 2006 støt og roligt arbejdet sig frem til en position som landets mest markante world/rock-band. Musikken er en heftig blanding af balkan, klezmer, rock, punk og mexicansk mariachi, og der er ikke sparet på energiudladningerne. Koncerterne er overlegne demonstrationer af energiudladninger, der har gjort dem til et efterspurgt liveband og bragt dem rundt i verden på turné på legendariske spillesteder og nogle af de helt store internationale festivaler fra Mexico til Europa.

Fænomenet har i Europa og især i Mexico opnået kæmpe succes og tourplanen har senest talt nogle af de helt store internationale festivaler som Vive Latino (MX), Mundial (NL), World Village (FI) samt legendariske Sziget Festival (HU). The Sexican kan som kultorkester sammenlignes med Gogol Bordello, Tom Waits og Kaizers Orchestra med deres seje blanding af balkan, gypsy-punk og mariachi-musik, som musikmagasinet Gaffa beskriver det.

Herhjemme var de i 2011 nomineret til en DMA for deres debutalbum “The Summoning”. Bandet har siden lavet opfølgeren “Conscription”, der modtog fornemme anmeldelser i blandt andet Billboard, L.A. Weekly og den mexicanske udgave af Rolling Stone. Men nu slutter et succesfuldt ti-år med en sidste tour, der tæller Vestafrika, Skandinavien samt udvalgte festivaler i Europa og Mexico.

Interview med Mike Hecchi
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Et top-energisk show på en bund af uforfalsket galskab og en genre-fusion uden sidestykke tør jeg godt love.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har postkort, plakater, t-shirts og selvfølgelig vores album på både vinyl og CD.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Pyh, det kan jeg simpelthen ikke svare på – vi har et luksus-problem med bare at skære ned under tyve numre på setlisten. Men det er altid en bizar fornøjelse at se folk tage den helt ud i polka-spasmer og dyrelyde til.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Fremragende – det nye line-up er virkelig skræddersyet og energisk. Vi har haft nogle koncerter for lige at spille os varme sammen inden tour’en. Vi er top-klar.”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Det vil jeg helst ikke – så kommer de efter mig. Vi skal jo helst have en ordentlig tone i band-bussen… Hehe. Ej, de er sgu fede. Når man som de fleste af os har været sammen i en årrække, bliver man jo efterhånden tætte, når man er stuvet sammen under transport og rejser verden rundt.”

Hvad er dit forhold til aftenens andet band, Piotr And The Imaginary Orchestar?
“De har været med os et par gange og supplerer os fremragende – de er spillelystne, humørfulde og kreative i deres udtryk, og musikken holder virkelig. Jeg er faktisk igang med at producere deres nye udgivelse – den kan I glæde jer til.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Anmeldere og publikum sætter os tit i forbindelse med Gogol Bordello. Det er jeg meget stolt af, for det er faktisk nok mit yndlings-orkester live. Jeg er nok lidt farvet, idet jeg kender ham personligt, men Manu Chao er virkelig også derop ad.”

Hvad skal der ske oven på denne sidste turné?
“Lidt ferie tænker jeg. Og så skal jeg igang med to solo-plader, som udkommer samtidigt, og som forener americana-folk med et world-præg. Jeg har fået nogle temmelig svedige ind- og udenlandske kunstnere med på den vogn og har 42 flyveklare numre, så jeg kommer ikke til at kede mig.”

Piotr And The Imaginary Orchestar
Det dansk/boliviansk/tyske orkester byder dig indenfor i en verden af dans og rytmer. Som et omrejsende cirkus tager orkestret dig på tur gennem world-musikkens energiske og dansable genrer.

Med en en alsidig og unik lyd indhyller det syv mand store orkester publikum i et magisk tekstunivers, hvor sangenes ørehængende melodier krydses med vuggende rytmer og bombastiske blæsere.

I et globalt samfund, hvor folk rykker længere og længere væk fra hinanden, springer Piotr And The Imaginary Orchestar over mure og grænsebomme og hiver dig ind i en spiral af positive energier, hvor dans og mangfoldighed står øverst på plakaten.

PiotrAnd The Imaginary Orchestar er et sammensurium af skøre, forskellige personligheder. Der er dem, der tror, de er sjove, dem, der tror, de er klogere end alle andre og dem, der tror, de kan ramme den rigtige akkord. Gennem musikken mødes de på den globale markedsplads for at sprede fest og godt humør.

Links
The Sexicans hjemmeside
The Sexican på Facebook
The Sexican på YouTube
Piotr And The Imaginary Orchestar på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.