The William Blakes koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

18. september: Koncerten er desværre aflyst – vi har således modtaget følgende melding fra The William Blakes-lejren:

“Kære venner af The William Blakes. Det er med stor ærgerelse at vi er nødt til at aflyse den planlagte novembertour. Det er desværre ikke de første koncerter vi må aflyse i år – men på grund af længerevarende sygdom kan det ikke være anderledes. Det er en virkelig træls situation i en tid hvor vi ellers i bandet har oplevet en kreativ opblomstring som vi havde glædet os til at dele med Jer alle rundt omkring i landet. Vi håber naturligvis på jeres forståelse og glæder os til at se Jer igen i en nær fremtid. For at få refunderet jeres billetter anbefales det at I tager fat i billetudbyderen bag den respektive koncert, hvis de da ikke allerede har taget fat i Jer. Mvh Kristian, Bo, Fridolin og Frederik. The William Blakes”

Købte billetter refunderes automatisk.

OBS! KONCERT UDSAT, se nedenfor.

KONCERT FLYTTET PGA. SYGDOM!

Det er med stor ærgrelse, at vi på grund af sygdom i dag må meddele at The William Blakes’ koncert på VoxHall torsdag den 9. maj 2019 bliver rykket til onsdag den 20. november 2019. Om flytningen af koncerten udtaler bandet:

“Efter flere års turnépause har vi set ekstremt meget frem til igen at skulle på landevejen. Derfor har vi også set denne situation lidt an før vi i dag må erkende, at det pga. sygdom bliver umuligt for os at gennemføre den forestående forårstour inklusiv koncerten på VoxHall som vi ellers havde set frem til i månedsvis.
 
Det er heldigvis lykkedes os at finde en ny dato til koncerten i efteråret. Vi håber naturligvis at se Jer her og glæder os helt vildt til at spille for Jer!
 
Med grådkvalte hilsner,
The William Blakes”

Billetter købt til koncerten torsdag den 9. maj gælder også til koncerten onsdag den 20. november 2019. Bemærk i den ombæring, at dørene på den nye dato åbnes kl. 19.00, og at koncerten starter kl. 20.00. Og ikke hhv. klokken 20.00 og 21.00 som på den oprindeligt planlagte dato.

Har du/I ikke mulighed for at deltage i koncerten onsdag den 20. november, er det muligt at refundere sin billet/sine billetter frem til og med den 30. april kl. 12.00. Ønsker man at få refunderet sine billetter, bedes man kontakte vores billetudbyder, Billetten, på telefonnummer 70 20 20 96 eller mail-adresse info@billetten.dk.

Med venlig hilsen,
Atlas & VoxHall

The William Blakes debuterede i 2008 med pladen “Wayne Coyne” (Speed of Sound) og udgav i årene efter fem plader – én hvert år. De modtog i 2011 en DMA for Årets Orkester og Årets Album. De fik Kronprinsparrets Stjernedryspris og blev håndplukket til at varme op for Arcade Fire i Ballerup Super Arena. Siden 2014 har bandet ikke udgivet en plade, men deres syvende album “1991” er sat til at udkomme i marts. Denne aften gæster de VoxHall i Aarhus.

… Læs mere

 

“1991” er indspillet i løbet af 2018 i København, Bösebo og New York. I 2019 vil bandet spille en række koncerter rundt omkring i Danmark med en blanding af nyt og velkendt materiale.

Udsolgte koncerter

Selv om de ikke har udgivet en plade siden 2014s “Purple Ball” (Warner) har bandet stadig spillet en række koncerter. De spillede blandt andet tre udsolgte koncerter på legendariske Huset i København i 2018, og publikums entusiasme har været noget af drivkraften til den nye indspilning.

“Der var en periode, hvor vi ikke var helt klar over, hvor vi var på vej hen,” siger Bo Rande fra bandet. “En periode, hvor vi selv mistede troen på The William Blakes. Men folk blev ved med at dukke op til koncerterne. Og det blev en bekræftelse af, at bandet var større end vores tvivl. At det rent faktisk eksisterede.”

Uendelige samtaler

Efter en række revurderinger og uendelige samtaler gik bandet i studiet i løbet af sommeren i STC i København med lydtekniker Mads Nørgaard. Her indspillede de grundsporene til den nye plade. Arbejdet fortsatte i Brooklyn, New York, hvor forsanger Kristian Leth bor og blev afsluttet over nytår i bandets hus i Bösebo i Småland i Sverige.

“Vi er gået efter at genskabe en musik, nogen af os lyttede til, da vi var børn,” siger Kristian Leth. “De nye numre er klaversange ligesom hos mine gamle helte Supertramp, Elton John og The Beatles. De er stilistisk et godt stykke fra The William Blakes’ første plader. Målet har været at skrive store sange med store arrangementer og at indspille dem live i samme rum.”

Afgørende live-situationer

Bandet debuterede fire af de nye sange i november på Huset i København, og de passede perfekt ind i et sæt med sange fra alle de seks andre plader. “Det er som om, det bliver til historien om vores udvikling som band, når vi spiller live,” siger Fridolin Nordsø. “Lige så løssluppent og ekstatisk det kan være, lige så musikalsk nysgerrigt og opdagende skal det altså også være.”

Live veksler koncerterne fra fælles-omkvæd, hvor alle synger med på radiosingler som “Science Is Religion” og “Secretly”, til lange passager med musikalske udforskninger, der ændrer sig fra aften til aften. Bandet har rødder både i pop og rock, fusion og art-rock, jazz og konkretmusik, og alle tingene kommer frem i løbet af en enkelt koncert.

Bio
The William Blakes er et band, der består af fire bedstevenner, der har kendt hinanden, siden de var teenagere. De begyndte deres musikalske karrierer sammen, da de mødtes, men det var først i deres tyvere, at de grundlagde bandet opkaldt efter den visionære engelske poet: Ud fra ideen om at skabelsen af musik er en radikal, fri og spirituel handling. Noget, både plader og koncerter bærer præg af.

De har alle sideløbende med bandet medvirket i andre konstellationer – Frederik og Fridolin Nordsø i The Mountains, Bo Rande i Blue Foundation og Kristian Leth som soloartist – men The William Blakes er bandet, de vender tilbage til, og som de ikke kan melde sig ud af. Det er her, de er frie til at lave den musik, de ikke selv vidste, de kunne.

Første single “Gone” blev lavet i samarbejde med producer Jon Schumann, og den er netop blevet udgivet.

Links
The William Blakes på Facebook
SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.