• Theory koncert Atlas Aarhus
  • Savage Machine koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Theory er et dansk progressivt heavy metal-band á la Dream Theater, Nevermore og Symphony X med masser af tung tråd, teknik og en stærk ren vokal båret af Nicklas Sonne, der også er kendt fra Defecto, Evil Masquerade og Malrun. De fem medlemmer i Theory har alle mange år på bagen i metalmiljøet og masser af live-erfaring fra tidligere bands og projekter.

… Læs mere

 

Bandet blev dannet i 2011 af guitarist Odin L. Madsen og trommeslager Martin Kilic. Trods hyppige udskiftninger fra start tog sangene til debutpladen hurtigt form, og i 2015 havde de to medlemmer kreeret, hvad der skulle blive til den anmelderroste plade “The Art Of Evil”. I 2015 sluttede guitarist Esben Dueholm og bassist Kim Mikkelsen (ex-Twilight) sig til, og samme år begyndte indspilningerne af debutpladen ”The Art Of Evil”. Nicklas Sonne var på det tidspunkt et relativt ukendt navn, men et YouTube-cover af Dream Theaters klassiker “Another Day” overbeviste bandet om, at Sonne var den vokalist, som bandet manglede. Respekten blev gengældt, da Sonne hørte demoindspilningerne, og et samarbejde blev indledt. Lineup’et var en realitet.

Som prikken over i’et kontaktede bandet den legendariske keyboardspiller Derek Sherinian (ex-Dream Theater), der indvilgede i at optræde som gæstesolist på album-tracket ”Strangers Descent”. I efteråret 2016 lå det færdige album klar til udgivelse. Efter nøje overvejelser og vurderinger af interesserede pladeselskaber valgte bandet at gå DIY-vejen og udgive albummet digitalt gennem Gateway Music den 16. februar 2017 og den fysiske skive i slutningen af april 2017. I oktober 2017 udkom albummet på vinyl efter en succesrig crowdfunding-kampagne.

Prevail
Prevail er et groovy dødsmetalband fra Danmark, der lever og ånder for deres mål: at lave musik, de elsker, og for at sprede det ud til verden. Dannet i 2009 af stiftende medlemmer af Svartsot (Napalm Records), Michael Lundquist (guitar/sangskriver) og sanger Claus Gnudtzmann (vokal), var de klar til at påtage sig nye udfordringer og skabte Prevail med det fælles mål at lave dødsmetal med et twist af groove, temposkift og masser af melodi.

Allerede efter et par koncerter viser bandet, at de er på vej i den rigtige retning. Prevail får hurtigt en dedikeret lokal fanbase, der roser bandet, og med et headliner-job på metalfestivallen Midwinter Meltdown, viser Prevail at de havde det, der skulle til.

Med hurtige riffs, der appellerer til publikum af den gamle skole, og iørefaldende groovy omkvæd inspireret af den nye metal-scene vil du opdage, at Prevail ikke kun appellerer til dødsmetalfans, men også til fans af en lang række andre metalgenrer. Lyrisk tager Prevail fat på mange emner og fortæller historier om de mørkere sider af det menneskelige sind, spørgsmål om krig, smerte, verdensomspændende sygdomsspredning og generelt de mørkeste hjørner af den menneskelige mentalitet.

Prevail er et meget aktivt og livligt band og giver en kick ass performance, som kræver, at deres publikum er lige foran scenen og tager del i showet. De har allerede delt scene med bands som Unearth, Ferocity, Corpus Mortale, Artillery, Illdisposed, Konkhra, One Machine og mange andre. Disse sidste par år har bandet spillet alle slags steder – fra de mindste klubber til de store scener og ufortrødent vil Prevail nu ramme så mange scener som muligt i det kommende år.

På dette tidspunkt har Prevail afsluttet indspilningen af deres første selvfinansierede album, som er indspillet og mixet i det legendariske danske Hansen Studios i Ribe og blev frigivet oktober 2016.

Savage Machine
Savage Machine hylder kongerækken af heavy metal med et moderne twist. På ambitiøs vis leverer maskinen “no-bullshit”-riffs med galopperende bas og tordnende trommer over en storslået og klar vokal. Bandet har eksisteret siden 2010 og har været en markant spiller i den danske undergrund, før de bevægede sig ud på den internationale scene på den famøse Wacken Open Air i 2015. I det forgangne år har Savage Machine indspillet et hårdslående debutalbum og turneret Europa med spanske Lords Of Black. “Abandon Earth”, som albumet er betitlet, blev indspillet sammen med Tommy Hansen, der tidligere har arbejdet med legender a la Helloween, Pretty Maids og Jorn. “Abandon Earth” udkommer den 19. januar. Gå ikke glip af muligheden for at fange Savage Machine live!

Links
Theorys hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
Prevail på Facebook
Savage Machines hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.