• Theory koncert Atlas Aarhus
  • Savage Machine koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

31. januar: Vi har fanget Theory-trommeslager Martin Kilic til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Theory er et dansk progressivt heavy metal-band á la Dream Theater, Nevermore og Symphony X med masser af tung tråd, teknik og en stærk ren vokal båret af Nicklas Sonne, der også er kendt fra Defecto, Evil Masquerade og Malrun. De fem medlemmer i Theory har alle mange år på bagen i metalmiljøet og masser af live-erfaring fra tidligere bands og projekter.

… Læs mere

 

Bandet blev dannet i 2011 af guitarist Odin L. Madsen og trommeslager Martin Kilic. Trods hyppige udskiftninger fra start tog sangene til debutpladen hurtigt form, og i 2015 havde de to medlemmer kreeret, hvad der skulle blive til den anmelderroste plade “The Art Of Evil”. I 2015 sluttede guitarist Esben Dueholm og bassist Kim Mikkelsen (ex-Twilight) sig til, og samme år begyndte indspilningerne af debutpladen ”The Art Of Evil”. Nicklas Sonne var på det tidspunkt et relativt ukendt navn, men et YouTube-cover af Dream Theaters klassiker “Another Day” overbeviste bandet om, at Sonne var den vokalist, som bandet manglede. Respekten blev gengældt, da Sonne hørte demoindspilningerne, og et samarbejde blev indledt. Lineup’et var en realitet.

Som prikken over i’et kontaktede bandet den legendariske keyboardspiller Derek Sherinian (ex-Dream Theater), der indvilgede i at optræde som gæstesolist på album-tracket ”Strangers Descent”. I efteråret 2016 lå det færdige album klar til udgivelse. Efter nøje overvejelser og vurderinger af interesserede pladeselskaber valgte bandet at gå DIY-vejen og udgive albummet digitalt gennem Gateway Music den 16. februar 2017 og den fysiske skive i slutningen af april 2017. I oktober 2017 udkom albummet på vinyl efter en succesrig crowdfunding-kampagne.

Interview med Martin Kilic
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Vi forventer da, at det bliver et lokalbrag og håber på et massivt fremmøde. Vi har også været superheldige med at kunne invitere to fantastiske bands med: Lokale Savage Machine, der lige nu er albumaktuelle med pladen “Abandon Earth” og spiller deres første koncert efter deres release, og de altid fede Prevail fra Randers, der lægger hårdt ud med en omgang fed jysk groovy dødsmetal! Der er dømt fuld smæk for kun 50 dask!!! Vi har fået øvet et lækkert set op bestående af tracks fra vores debutplade “The Art Of Evil”. Sidst vi gæstede Atlas var jo til vores release party, og man kunne jo håbe på, at albummet nu er kommet rigtig godt ind under huden på de fremmødte. Vi forventer helt klart, at folk har et højt humør, en hæs stemme og ondt i nakken, når vi alle er færdige.”

Hvad har I med af merch?
“Something for the ladies… Denne gang tager vi girly t-shirts med som noget helt nyt! Og det er faktisk også blevet til en ny, simpel og prisvenlig logo-shirt. Herudover har vi et par The Art Of Evil-hoodies (seriøst, der er kun et par tilbage), og vi har fået genoptrykt The Art Of Evil-shirt’en. Og så kan man naturligvis også købe vores CD og en håndnummereret, lækker og eksklusiv LP.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Tracket “Frozen” er helt klart et af de sjovere og mere udfordrende numre at spille på trommer, men hvis vi tænker lidt mere ovre i publikum, så er det altid en fornøjelse at spille tracket “The Art Of Evil” og se, når folk giver den gas!!!”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Sidst, vi spillede live, var i Hamborg til Full Metal Ship (en officiel Wacken-støttekoncert på et skib). Der var desværre ikke helt så mange fremmødte, som vi havde håbet på, men når der står en sød tysk pige helt up-front igennem hele koncerten og kan alle tekster udenad, og der samtidig er en gut, som har kørt 600 stive kilometer fra Sydtyskland i snevejr for at se os live og købe vores CD som en bryllupsgave til en anden Theory-fan med en personlig hilsen på… Ja, så er det som om, at de få fremmødte, snestormen på vej hjem og udgifterne til leje af bil er lidt ligegyldige. Det minder os om, at der er folk, der virkelig tager vores materiale helt ind i hjertet, og det giver os naturligvis blod på tanden til at fortsætte med at skrive nyt og endnu federe materiale.”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Uha… Nu skal jeg passe på, hvad jeg siger, så jeg gør det kort, haha… Sonne er bandets helt egen rockstar – en super travl og super dygtig mand, der acer alle instrumenter; han fungerer derfor også helt naturligt som vores co-producer – altså ud over at være vores fantastiske frontmand. Odin er en syg, syg shredder og bærer også titlen som riffmaster i bandet, og han er ud over toner også skidegod til rytmik og vel nok liiidt af en musiknørd – han kan for eksempel finde på at undervise os andre i én eller anden traditionel indisk måde at tælle taktslag på, og så står vi andre lidt af, haha… Esben er nok én af de mest stabile rytmeguitarister, jeg har spillet med, og når han får Odins crazy skriverier ind på rygraden, så sidder de altså bare fast – herudover er Esben elektroingeniør, så ud over at reparere vores gear, når det går i stykker, så har vi også æren af at teste hans egne pedaler og kreationer til guitarer og give feedback. Kim er rent musikalsk den mest erfarne af os alle og har udover sine fantastiske evner på bas også formået at være vores ultrastabile “postmand-Kim”. Det er Kim, der med kirurgisk præcision varetager forsendelser og lageropgørelser, når der bliver købt nyt merch i vores online shop.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Jeg tror, at jeg kan tale på hele bandets vegne, når jeg siger, at vi er ultravilde med Symphony X. Symphony X har hele pakken for mig. Alle i bandet er sindssygt skilled på deres instrument, og deres sangskrivning er lige efter mit hjerte. Det er musik på et højt teknisk niveau, men uden at gå på kompromis med den gode melodi og derfor også sangbart. Det er intelligent skrevet musik i mine ører. Det, at man skriver musik på en måde, hvor man både kan appellere til den brede del af metal-lytterskaren og til den ultrakræsne lytter og tekniske musiker. Det er helt klart noget, vi også eksperimenterer med i Theory. Og så spiller Symphony X selvfølgelig også fantastisk live.”

Hvor langt er I med jeres nye album?
“Vi er ved at have dannet os et overblik over alt indholdet til den nye plade. Der forelægger planer om at lave et album i 2018 – så meget kan jeg godt afsløre. Men vi er endnu ikke klar med en dato for indspilningerne. Men det bliver så fedt at komme i studie med opfølgeren til “The Art Of Evil”. Og processen fra indspilning til færdiggørelse bliver også hurtigere denne gang, da vi nu samler alt og indspiller det hele under et tag hos Sonne Studios. Så planerne er faktisk løseligt lagt.”

Hvad er jeres planer for foråret og sommeren?
“Vi har faktisk ikke så meget i kalenderen endnu. Men det er primært fordi, at vi som sagt er i gang med at skrive plade og planlægge indspilninger. Der er dog et par enkelte gigs booket henover foråret og sommeren – men den eneste offentlige her og nu er, når vi headliner Musikhuset Posten i Odense (for første gang) den 2. juni 2018 sammen med lokale Encyrcle og et endnu uvist band.”

Prevail
Prevail er et groovy dødsmetalband fra Danmark, der lever og ånder for deres mål: at lave musik, de elsker, og for at sprede det ud til verden. Dannet i 2009 af stiftende medlemmer af Svartsot (Napalm Records), Michael Lundquist (guitar/sangskriver) og sanger Claus Gnudtzmann (vokal), var de klar til at påtage sig nye udfordringer og skabte Prevail med det fælles mål at lave dødsmetal med et twist af groove, temposkift og masser af melodi.

Allerede efter et par koncerter viser bandet, at de er på vej i den rigtige retning. Prevail får hurtigt en dedikeret lokal fanbase, der roser bandet, og med et headliner-job på metalfestivallen Midwinter Meltdown, viser Prevail at de havde det, der skulle til.

Med hurtige riffs, der appellerer til publikum af den gamle skole, og iørefaldende groovy omkvæd inspireret af den nye metal-scene vil du opdage, at Prevail ikke kun appellerer til dødsmetalfans, men også til fans af en lang række andre metalgenrer. Lyrisk tager Prevail fat på mange emner og fortæller historier om de mørkere sider af det menneskelige sind, spørgsmål om krig, smerte, verdensomspændende sygdomsspredning og generelt de mørkeste hjørner af den menneskelige mentalitet.

Prevail er et meget aktivt og livligt band og giver en kick ass performance, som kræver, at deres publikum er lige foran scenen og tager del i showet. De har allerede delt scene med bands som Unearth, Ferocity, Corpus Mortale, Artillery, Illdisposed, Konkhra, One Machine og mange andre. Disse sidste par år har bandet spillet alle slags steder – fra de mindste klubber til de store scener og ufortrødent vil Prevail nu ramme så mange scener som muligt i det kommende år.

På dette tidspunkt har Prevail afsluttet indspilningen af deres første selvfinansierede album, som er indspillet og mixet i det legendariske danske Hansen Studios i Ribe og blev frigivet oktober 2016.

Savage Machine
Savage Machine hylder kongerækken af heavy metal med et moderne twist. På ambitiøs vis leverer maskinen “no-bullshit”-riffs med galopperende bas og tordnende trommer over en storslået og klar vokal. Bandet har eksisteret siden 2010 og har været en markant spiller i den danske undergrund, før de bevægede sig ud på den internationale scene på den famøse Wacken Open Air i 2015. I det forgangne år har Savage Machine indspillet et hårdslående debutalbum og turneret Europa med spanske Lords Of Black. “Abandon Earth”, som albumet er betitlet, blev indspillet sammen med Tommy Hansen, der tidligere har arbejdet med legender a la Helloween, Pretty Maids og Jorn. “Abandon Earth” udkommer den 19. januar. Gå ikke glip af muligheden for at fange Savage Machine live!

Links
Theorys hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
Prevail på Facebook
Savage Machines hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.