• Thorbjørn Risager & The Black Tornado koncert Atlas Aarhus
  • Sebastian Bode koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Entréen lyder på 100,- for medlemmer af Aarhus Bluesforening.

Siden Thorbjørn Risager sidst gæstede Atlas for et års tid siden, er der sket ikke så lidt – læs blot videre:

… Læs mere

 

Fra Mojo til Mumbai
Thorbjørn Risager & The Black Tornado er som det første europæiske band nogensinde blevet inviteret til at spille på Asiens største bluesfestival Mahindra Blues i Mumbai, hvilket må siges, at være endnu en appelsin i turbanen for det travle danske band. 2014 har budt på albumudgivelse, top-anmeldelser og et hav af koncerter i både ind- og udland, DMA-modtager for andet år i træk og nu også med international pladekontrakt og amerikansk bookingbureau der skal satse på det amerikanske marked. Ja, Thorbjørn Risager & The Black Tornado har i den grad taget 2014 med storm. 2015 lader igen til at blive et susende travlt år for det scenevante band. Udover 39 allerede planlagte koncerter for årets første måneder, festivaljob i bl.a. Mumbai så er en live DVD/CD også i støbeskeen. Herhjemme har vi ingen problemer med at udtale Thorbjørns fornavn, men man kan sige, at i udlandet har kært barn mange navne. Thorbjurn, Thornbjorg, Thorgborn, Tjorborn, Thöbjorn … og man kan kun gisne om hvordan frontmandens navn vil blive udtalt, når bandet for første gang gæster Mumbai i Indien den 12. februar 2015. I bandets kontrakt med festivalen indgår desuden en jamsession med festivalens hovednavn; blueslegenden Buddy Guy.

Et kæmpe hit i udlandet
Thorbjørn Risager & The Black Tornado fantastiske mix af rock, soul og blues vækker i den grad begejstring ikke kun på spillestederne rundt om i verden, men bandet ligger også højt på mange af de udenlandske blues og rock-årslister og på flere af disse ligger bandet bedre placeret end internationalt anerkendte navne som Black Keys, Rival Sons, Walter Trout og Joe Bonamassa. Reaktionerne på ”Too Many Roads” fra de internationale anmeldere har været da også været intet mindre end overvældende. Mere end 150 super positive anmeldelser af det seneste album ”Too Many Roads” er indtil videre tikket ind og en sand stjerneregn er drysset over Thorbjørn Risager & The Black Tornado. ”One of the great soulful blues voices of our time”, skrev engelske Classic Rock’s Blues Magazine. Blues and Soul (UK) skrev: “If he had been doing this job in the ’50s and ’60s and lived in the USA, surely he would be a legend by now”.

Fakta om det seneste album ”Too Many Roads”
· Nummer 1 på Classic Rock’s Blues Magazine (UK) Best Of 2014-liste og nummer 5 på BluesRockReview (US) Best Of 2014-liste (læser/anmelder afstemning) Figurerer på ROCKS (DE) Best of 2014-liste
· Vinder af den prestigefyldte liste Preis der deutschen Schallplattenkritik Bestenliste 3/2014.
· Modtog en Danish Music Award (DMA) både 2013 og 2014 (intet andet band uanset genre har modtaget en DMA to år i træk tidligere).
· Har ligget blandt top 10 i sin genre i over fem måneder på Roots Music Report (verdens største ”independent radio chart”) og har fået airplay på mere end 250 radiostationer i USA, England, Tyskland, Frankrig, Holland mv.
· Var nomineret til en European Blues Award – de andre tre nominerede i kategorien Best Album var Rory Gallagher, Imelda May och Marcus Malone.

Fakta om bandet
· Har netop indgået kontrakt med Elmore Booking i USA, der skal tage sig af alle forespørgslerne fra de amerikanske spillesteder og festivaler.
· Indgik i januar 2014 pladekontrakt med Ruf Records, det prestigefyldte blues/crossover selskab. Ny live-CD/DVD ”Songs From The Road” er planlagt til udgivelse i efterår 2015.
· Bandet blev grundlagt i 2003 og fem af bandets otte medlemmer har været med siden starten. De har indtil videre spillet mere end 700 koncerter i 20 lande.

Line-up
Thorbjørn Risager: vocal/guitar
Emil Balsgaard: keyboards
Peter Skjerning: guitar
Kasper Wagner: sax
Peter Kehl: trompet
Søren Bøjgaard: bas
Martin Seidelin: trommer

Sebastian Bode
Det sker en gang imellem, at der dukker nye bluesmusikere op i miljøet blandt de allerede kendte (og ukendte) kolleger, og denne gang er heller ingen undtagelse. Med denne unge mand hér er der dog imidlertid tale om en fyr på kun 17 år, som med stort musikalsk talent og udpræget sans for genren har sat sig for at give den gamle blues en ordentlig krammer. Sebastian har sunget og spillet lige så længe, han husker, og han er trods sin unge alder en dedikeret bluesman med et bankende hjerte for Delta-blues og slideguitar. Han har lært af de rigtige og er altid mødt op, når der i hjembyen har været bluesmusik. Han har spillet med og lært af HP Lange, Troels Jensen og Hugo Rasmussen og Höfner-guitaren er for længst blevet skiftet ud med en National. Vi glæder os til at byde Sebastian velkommen i Aarhus!

Links
Thorbjørn Risagers hjemmeside
Thorbjørn Risager & The Black Tornado på Instagram
Thorbjørn Risager på Facebook
Thorbjørn Risager & The Black Tornado på Twitter
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.