Thorbjørn Risager & The Black Tornado koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

“Så er den dér sgu’!”

Det var ordene fra sanger og guitarist Thorbjørn Risager, da han og The Black Tornado lod den sidste tone ringe ud efter indspilningen af bandets nye album med den – skulle det vise sig – såre præcise titel ”Change My Game”.

… Læs mere

 

For den der ”var dér”, var ikke så meget det nye album, men lige præcis dét ”Change My Game” repræsenterer. Nemlig vejen væk fra dén blå skygge, der altid har fulgt bandet, og hen til et sted, hvor man ikke længere ”bare” kan rubricere dette foretagende som blues.

”Jamen, jeg elsker blues, og det er også dér, vi kommer fra. Men vi har udviklet os meget, og nu ser jeg gerne, at det er skiltet med ”ROCK”, der lyser over os,” siger Thorbjørn Risager.

Det omtalte skilt blev allerede tændt, da bandets forrige studiealbum, den storswingende rock’n’roll skive ”Too Many Roads”, udkom i 2014. Men lysstyrken i skiltet vil blive skruet yderligere op, når man lytter til ”Change My Game” og dét overflødighedshorn af rodfæstet rock, blødende blå ballader, storbysoul, roots, westcoast og… Nå ja, ”ROCK” i bred forstand, som det nye album har at byde på.

En vigtig årsag til dette kan tilskrives, at bandet igen har produceret selv, delvist har overtaget indspilningerne og selv stået for mix. Den samlede kundskab hos disse otte musikere, som efterhånden har spillet 800 koncerter sammen, er høj, og at tage fuld kontrol over indspilning og sound var et vigtigt og klogt valg. Bandet har stilistisk udviklet sig derhen, hvor man måske nok kan lure forbillederne, men hvor det færdige resultat umiskendeligt er: Thorbjørn Risager & The Black Tornado.

Det lader sig i den grad høre, at bandet har 13 år på landevejen og et utal af koncerter bag sig. Thorbjørn Risager & The Black Tornado spiller med en overlegen selvfølgelighed, som man kun KAN lære derude på den endeløse landevej. Den vej, som i årenes løb har ført bandet rundt i det meste af Europa med afstikkere til så forskellige steder som Indien og Canada.

Fra de råt rockende numre ”Dreamland” og ”Train” til det swingende og melodiske westcoast-nummer ”Hard Times”. Over stampende sydstatsrock i ”Holler’n’Moan” til mørk storbystemning i titelnummeret og ”Long Gone”. Og ikke mindst dampende soulrock af fineste skuffe i ”Maybe It’s Alright” til sen-nat-i-baren-med-Tom-Waits-balladen ”Lay My Burden Down”.

”At gøre ”Change My Game” retfærdighed på skrift svarer nogenlunde til at forsøge at gennemføre en opera med signalflag. Sæt albummet på, nyd de gode sange og det følte spil… Og fryd dig så over, at der vitterlig stadig er klassisk rockmusik af så høj kvalitet derude,” lyder det fra Danmarks Mr. ROCK, Steffen Jungersen, der er én af bandets helt store tilhængere.

Som vanligt, fristes man næsten til at sige, følger en omfattende turné i kølvandet på udgivelsen fra det altid koncerttravle band. Sammenholdet og intensiteten er skam også fortsat stærk i bandet. Musikken er stadig livet, og livet er stadig musikken, og sådan er det for hele holdet, og det kan intet ændre på. Der, hvor gamet er anderledes og ændret for bandet, er i lyden og udtrykket med det helt skarpe og bevidste genremæssige hop. Hvorvidt bandbussen på næste tour således også vil emme af rock ’n’ roll-liv, med alt hvad der dertil hører, må guderne vide. Rockakkorderne er i hvert fald slået an…

Thorbjørn Risager & The Black Tornado er:
Thorbjørn Risager – sang, guitar
Peter Skjerning – guitar
Emil Balsgaard – keyboards
Søren Bøjgaard – bas
Martin Seidelin – trommer
Hans Nybo – tenorsax
Kasper Wagner – saxofoner
Peter Kehl – trompet

Links
Thorbjørn Risager & The Black Tornados hjemmeside
Thorbjørn Risager & The Black Tornado på Facebook
Thorbjørn Risager på YouTube
Info om handelsbetingelser m.m.

1 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.

  1. Kenny Vesterholm

    Vidunderlig oplevelse

    Jeg så dem her på Nordfyn. De er fantastiske. Koncerten var medrivende, rocket og med et vild stemning der havde både ældre og yngre publikum oppe af stolene. Efter koncerten var alle artisterne nede på gulvet og underskrive autografe, sælge plader osv og var ikke blege for en snak og en kolkd øl henover salget.

    Skal helst sikkert høres/ses igen, og gerne på Atlas i Århus.