• Bremer/McCoy koncert Atlas Aarhus
  • Tobias Elof koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bremer/McCoy spiller enkel og stemningsfuld jazz af den fineste slags, mens ukulele-virtuosen Tobias Elof eksperimenterer med den nordiske folkemusik.

… Læs mere

 

Bremer/McCoy
Jonathan Bremer (født 1991) har været i spotlyset på den danske jazzscene, siden han i 2010 blev fast tilknyttet Jazzhus Montmartre som husbassist. Bremer har udgivet to plader med bandet Surf in Stereo (som han som 17-årig vandt den prestigefyldte konkurrence Ung Jazz med) og to plader med Niels Lan Doky, hvis trio han er fast medlem af. Han har turneret med Lan Doky i Europa og Asien og i den forbindelse spillet med folk som Gino Vannelli, David Sanborn og mange andre. Bremer har i andre projekter eksperimenteret med at blande det akustiske med elementer fra electronica og dub, som viser kontrabassen fra en helt ny side. I disse projekter har han bl.a. optrådt med Mike Sheridan, Mikkel Metal, Palle Mikkelborg og August Rosenbaum.

Morten McCoy (født 1992) har været på scenen, siden han 12 år gammel spillede sit første job som frontmand i sit daværende band The Skandals. The Skandals turnerede i Tyskland, Danmark og Sverige, spillede i perioden 2005-2009 ca 50 koncerter og var på daværende tidspunkt et af de yngste bands med så stor live-rutine. Han har siden turneret Europa tyndt, udgivet to album, to singler og vundet en Danish Music Award World (live band of the year 2012) med Babylove & the Van Dangos, vundet Danish Youth Sound Clash (Rub A’Dub sommeren 2008) som DJ med Yute Rockers og spiller i øjeblikket med Raske Penge og Klumben som kapelmester i backing-bandet 80’erne. Deres koncert på Roskilde 2012 og den efterfølgende Tung Tur 2012 udløste en Steppeulv som Årets Live Navn. Morten McCoy brænder primært for den jamaicanske musik med dybe rødder i afrikansk kultur, men den nordiske melankoli er også en af hans største inspirationskilder.

De to musikere og komponister har haft en fælles vision om at komme tilbage til rødderne og skabe en tæt og nærværende stemning, som hvis man sad i samme stue som musikerne. Kompositionerne på debutalbummet “Enhed” (2013) er enkle og stemningsfyldte, og de to musikere har selv optaget musikken live uden overdubs.

Tobias Elof
Danske Tobias Elof er på få år gået fra en tilværelse som håbefuld, ung musiker til at have opnået mere end de fleste – spillejobs fra England til Hawaii, DM i Folk-vinder, nomineret til en Danish Music Award og optaget på konservatoriet som den første i verden – på ukulele vel at mærke. Elof begyndte allerede at spille ukulele som 8-årig – dengang fordi fingrene ikke var store nok til guitaren. Selv om fingrene voksede, blev lysten til at spille det særprægede instrument dog kun større, og i dag er det blevet hans levevej. Elof har sine musikalske rødder plantet i nordisk folkemusik. Med virtuositet, intimitet og passion udfordrer han genren ved at eksperimentere med musikken og tilpasse den ukulelen. I 2012 udgav Elof debutalbummet “12 Ornli’ Syge Tracks For Ukulele Og Kontrabas” med kontrabassist Nicolaj Wamberg. Dette værk sikrede duoen en DMA-nominering i 2013 og blev samtidig startskuddet på den lovende karriere, som i dag har fået sat Danmark på verdenskortet, når det drejer sig om ukulele-musik.

Links
Bremer/McCoys hjemmeside
Bremer/McCoy på Facebook
Tobias Elofs hjemmeside
Tobias Elof på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.