• Tone of Voice Orchestra koncert Atlas Aarhus
  • Nanna Bech koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

2. december: Vi har fanget Tone Of Voice Orchestra til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Tone of Voice Orchestra er et nyt og usædvanligt orkester med folk fra folkemusik-, roots-, jazz-, og indiepop-scenerne. Denne aften gæster orkestret Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Vi overlader præsentationen til orkestret selv: Vi er fire sangerinder, en sækkepibe- og drejelirespiller, en violinist, en saxofonist, en bassist og to trommeslagere. Med denne uortodokse instrumentation blander vi lyden af vores skandinaviske rødder med improvisation og melodiske ørehængere. Det er skandinavisk verdensmusik/jazz/indiepop med mere. Vi har det hele: festen, dybden, det smukke og det vilde.

Vi er inspirerede af alt muligt forskelligartet musik: Bulgarsk kvindekor, nordisk sangtradition, som de synger i det allerhøjeste nord, flerstemmig americana, free spirited improvisationsmusik, dansk traditionel folkemusik, indierock og en række alternative-folk og popbands med meget, meget mere.

Musikken/sangene er skrevet at Fredrik Lundin og Trinelise Væring, der blandt andet som Offpiste Gurus har samarbejdet om flere bands og anmelderroste internationale udgivelser.

Vi er fem kvinder og fem mænd, der alle er efterspurgte musikere, som blandt andet kan høres i bands som Spöket i Köket, Floating Sofa Quartet, Trolska Polska, Elmøe og Hoffmann, The Glas Vocal Ensemble, Visible Voices, Kynnes Kabale, The Art of Escapism, Rybacka & Pasborg, Hess is More, Trinelise Væring Band, Fredrik Lundins 5 Go Adventuring Again, Maluba Orchestra og mange flere.

I begyndelsen af 2020 går orkestret i studiet for at indspille deres debutalbum.

Tone of Voice Orchestra er:

Vokaler – Ania Rybacka, Maria Kynne,Tine Refsgaard og Trinelise Væring
Drejelire, sækkepibe, skalmeje og fløjte – Mads Kjøller-Henningsen
Violin – Emma Kragh-Elmøe
Saxofoner og basfløjte – Fredrik Lundin
Swedish harp bass – Joel Illerhag
Trommer og percussion – Jesper Uno Kofoed og Anders Provis

Interview med Tone Of Voice Orchestra

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Dette er historien om Tone of Voice Orchestra: Helt tilbage i oktober ’17 mødtes vi, til hvad der skulle have været en engangsting. Hér spillede vi fem numre, og vi og publikum syntes, det var så fedt, at vi måtte fortsætte. Orkestret består af utroligt travle musikere, så det lykkedes os først at samle folk igen et år senere, hvor vi arbejdede en uge på udvikle mere musik. Det endte med en slags workshopkoncert, som vi livestreamede til Facebook i december 2018 – den ligger her. Siden har vi henover sommeren spillet en række festival-koncerter, der kun har givet mere blod på tanden. Hér kan man høre optagelser (og se lysbilledeshow) fra koncerten i Brorsons kirke. Vi har endnu ikke turneret (selv om vi dog har været i Litauen og spillet på en festival dér), men spiller enkeltstående koncerter, hvor vi for hver koncert lægger nyt til, vi skal prøve af. Så på Atlas vil I også kunne høre to helt nye sange. Vores orkester er et skønt sammenrend af musikere fra mange genrer – folkemusik, pop, rock, impro og jazz med en helt usædvanlig sammensætning af instrumenter – fire sangerinder, sækkepibe, drejelire, violin, saxofoner, Swedish harp bass (en kontrabas med et utal af resonansstrenge, som vores bassist selv har opfundet og bygget) og hele to trommeslagere. Vi er inspirerede af alt muligt forskelligartet musik, bulgarsk kvindekor, nordisk sangtradition, som de synger i det allerhøjeste nord, flerstemmig americana, free spirited improvisationsmusik, dansk traditionel folkemusik, indie-rock og en række alternative folk- og popbands med meget, meget mere…”

Så altså, hvad kan man vente sig til koncerten?
“Fire sangerinder for fuld skrue, dybe grooves – vi har jo double-up på trommeslagere, fritgående sækkepibe og snerrende drejelire, ilter saxofon, der også får lov at strække ud i frie passager, den sejeste violinist, der både kan det lyriske og det groovy, og en decideret virtuos bassist på et helt særligt instrument. Vi har det hele: festen, dybden, det smukke og det vilde. Når vi selv skal sige det altså.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har endu ikke andet end den unikke liveoplevelse at sælge. Men som noget helt nyt kan vi her afsløre, at den store engelske producer John Parish har sagt ja til at producere det album, vi skal indspille til oktober! Yay! Der er alt for længe til! Parish er jo manden bag en lang række album med P.J. Harvey. Vi er rigtigt glade for et nyt album, han har lavet med Jesca Hoop. Han har også lavet flere album med Kira Skov. Det glæder vi os helt vildt til.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“De er da gået helt vildt godt! Da vi jo er et nyt orkester, er hver koncert næsten en ligeså ny oplevelse for os som for publikum. Festivalen i Litauen var en ganske særligt magisk oplevelse. Den foregik inden i og udenfor en oldgammel kirke langt ude på landet, solen skinnede, og der var fantastisk idyllisk. Vores publikum er lige som orkestret meget sammensat, og det blev særlig tydeligt her, hvor gamle, tørklædeklædte og lokale bondekoner blandedes med legende børn og smarte hipstertyper, der var kommet ud fra den nærmeste større by.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“Vi synes, at de skal kigge ind på vores hjemmeside eller vores Facebookside, hvor de kan finde videoer og slideshows med optagelser fra vores koncerter.”

Nanna Bech

Der er noget ufiltreret over den danske sanger/sangskriver Nanna Bech, der som Gaffa beskriver det serverer store sange i små forklædninger.

Den minimalistiske instrumentering og Nannas milde og pigede stemme står i stærk kontrast til teksterne, som er konfronterende, skæve og til tider makabre.

Nordisk folk noir og dyster americana mødes, når Nanna spiller sange fra debutalbummet “I Could Kill You In A Thousand Ways”. Sangene rummer historiefortællinger og tekster, du har lyst til at forstå, og der bliver hurtigt skabt et intimt og nært rum.

Links

Tone of Voice på Facebook
Nanna Bech på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.