Trio Dhoore koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Trio Dhoore blev dannet i 2010 af tre brødre fra Flandern i Belgien. Trioen er kendt for sine innovative instrumentale kompositioner, der har rødder i traditionel flamsk musik. Denne eftermiddag gæster de Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Ward, Hartwin og Koen voksede op i et hjem, hvor der blev ansporet til at spille musik, og hvor folkemusik altid var inden for rækkevidde. Allerede som 10-årige spillede de deres første traditionelle numre omkring køkkenbordet. Så var kimen lagt.

Som teenagere besøgte brødrene blandt andet festivalen Dranouter & Gooikoorts, der fungerede som en alle tiders introduktion til både traditionel musik og verdensmusik. Line-uppet bestod således altid af bands fra hele verden. Det var også på disse festivalers åbne scener, at de første gang optrådte offentligt. Toget var på skinner og er ikke siden stoppet. Over årene har brødrene formået af skabe deres egen musikalske identitet, der tilmed har tiltrukket mange lyttere også uden for de flamske grænser. De har med succes optrådt på adskillige festivaler, hvoraf højdepunkterne tæller Festival Dranouter (Belgien), Rudolstadt (Tyskland), Shetland FMF (Skotland), Sidmouth Folk Week (England), Féte de la Vielle (Frankrig), Körro FMF (Sverige) og Kaustinen FMF (Finland). Bandet har via koncerter i hele Europa (på festivaler såvel som i kunstcentre) opbygget en stor fanskare og sikret sig en flot karriere. Fire særdeles roste album er det foreløbig blevet til.

Bandets seneste af slagsen, “August” (2019), der består af ni instrumentale kapitler, fortæller historien om en flamsk fisker ved navn August, der overlevede 33 farlige rejser mellem Flandern og Island i det 18. århundrede for at skaffe føde til sin familie. En mand, der ikke gav op – en inspiration for mange. Diatonisk harmonika, drejelire, guitar og elektroniske effekter komplementerer elegant hinanden i det musikalske landskab, der er denne plade. “August” er en smuk samling numre skrevet af Dhoore-brødrene – og resultatet af 10 års samarbejde.

Beslægtede navne

Kadril
KV Express
Naragonia

Anmeldercitater

“Trio Dhoore has become a leading Flemish music export and firm festival favourite across Europe and Canada. Their terrific fourth album is often entrancing, always entertaining and seems likely to remain endlessly listenable.” (Songlines Magazine)

“This album strengthens the theory that something special happens when families perform together. An atmospheric and moving collection of instrumentals inspired by the Flemish tradition.” (RNR Magazine)

Links

Trio Dhoores hjemmeside
Facebook
Instagram
YouTube
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.