• Tundra koncert Atlas Aarhus
  • Marí koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

13. marts: Vi har fanget Tundra-bassist Jeppe Abildgaard til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Timer blev til dage, dage til uger, uger til år. Bølgerne til lyd, drømmene til håb og tankerne til tekster. Alt dette kulminerer denne aften, hvor Tundra byder publikum indenfor på Atlas i Aarhus til den længe ventede release-koncert for deres selvbetitlede debutalbum. Kom og vær med til en uforglemmelig aften i selvskab med Tundra.

… Læs mere

 

Tundra er et nordjysk band med rødderne solidt plantet i melodisk, højtråbende og følelsesladet poprock med stor inspiration fra alverdens folkemusik.

De ser ingen æstetiske begrænsninger i at blande musikalske genrer. Derimod ser de unikke muligheder for at skabe vedkommende og fantastisk musik uden grænser. Som enkelte individer har de rejst det meste af verden rundt og lært en masse om kulturer og disses folkemusik. Disse sanselige indtryk søger de med unikke instrumenter at inkorporere i et smukt, smadret og udfordrende pop-univers med psykedeliske tendenser.

Interview med Tundra
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Publikum kan forvente en overvældende, skrøbelig, intens, smuk og sonisk totalkoncertoplevelse af planetariske dimensioner. Denne officielle releasekoncert er jo på mange måder kulminationen på flere års intenst arbejde med vores musik, der nu endelig bliver katalyseret igennem det fysiske medie vinylen og det digitale internet. Men vores helt store æstetiske og eksistentielle kæphest vil altid være live-koncerterne og mødet musikerne og publikum imellem. Det er i dette rum, at musikken virker stærkest og er mest givende. Endvidere har vi denne aften inviteret Analog Glasur til at lave nogle vilde live-visuals under den klingende kosmiske seance.”

Hvad har I med af merch?
“Siden vi har officiel release af vores album “Tundra” samme dag, tager vi lidt godter med fra merchandiseren. Jeg nævner i flæng: vinyler i valgfri farve, muleposer, t-shirts og flotte klistermærker.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Sangen “Nature” er altid en dejlig oplevelse at spille live og endvidere én af de store fænomenologiske publikumsbaskere. Og det på trods af at sangen både kombinerer inspirationer fra fløjsblød 80’er-pop, kontemporær klassisk klavermusik og episk 70’er-verdensrock. Ja, og så har der også lige sneget sig en fire-fem minutter lang modal tangentsolo med indiske solhilsner til den svenske jazzpianist Jan Johansson i taktarten 5/4 ind i nummeret!”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“I slutningen af februar spillede vi fire uforglemmelige koncerter langs den vendsysselske marina, hvor event-teknikeruddannelsen og Det Musiske Hus i Frederikshavn havde tilrettelagt nogle vanvittige koncepter og venues til os med havet som tema. Nogle af koncerterne blev filmet og live-projekteret ud i klitterne og på gamle fiskerbåde med det bølgende og brusende hav som uendeligt bagtæppe. En anden koncert fandt sted klods foran Nordsøen Oceanariets kæmpe akvarium med tusindvis af fisk og kongen over dem alle, Klumpfisken, som visuelle medspillere. Vi skulle gentænke vores lyd, instrumentering og arrangementer til hver koncert, og vi fik virkeligt taget vores musik ud på dybt vand. Endvidere var tilslutningen meget stor til alle koncerterne, og det brogede publikum var enormt tilstedeværende og både kritiske og uforbeholden taknemmelige på samme tid. Det kunne vi godt lære lidt af herinde i vores forskansende og kulturelle liv i byen. Med disse unikke oplevelser i vandkantsdanmark er vi derfor enormt veloplagte og glæder os til at vende tilbage til storbyen og smadre Atlas – på en god måde.”

Marí
Bag navnet Marí står den lettere ubeskrevne morsingbo Linda Josefsen, som tidligere på året var én af de fire sangskrivere i det lokale Aalborg-eksperiment Empty Tape Session. Med sin hjemsøgende vokal og sine minimalistiske sange med afsæt i folk-musikkens verden er hun i besiddelse af en naturkraft, hvor roen og det rå på naturligste vis går hånd i hånd.

Det sidste halve år har Linda spillet en række koncerter i ind- og udland med Andreas Westmark (Get Your Gun, Hjalte Ross m.fl.) i en duo-konstellation, hvor de har udforsket og strukket i sangenes form og udtryk, med ét mål for øje – at finde ind til kernen af en ny-spirende artists lyd. Planen er nu at indspille sangene i løbet af sommeren og efteråret 2019.

Links
Tundra på Facebook
Marí på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.