Uhrban Stöjband koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Entréen lyder på 100 kroner i døren for medlemmer af Aarhus Bluesforening.

Uhrban Stöjband på Atlas – en multimusikalsk aften.

Der findes livebands, og så er der Uhrban Stöjband!!

… Læs mere

 

Uanset om Uhrban Stöjband spiller på Det Kongelige Teaters gamle scene for en fyldt sal, om de træder op på én af landets festivalscener, eller om de står på et halvsnusket værtshus uden en rigtig scene, så befinder de sig som et ægte liveband lige godt alle steder, og det kan mærkes. For alle tre steder handler det om at spille musik for det publikum – de folk – som er til stede. Altså hver evig eneste gang at levere varen med nerve, energi og uovertruffen musikalitet. Med andre ord: folkemusik i ordets allerbredeste forstand – musik for folk.

Om der til lejligheden kræves en helt særlig og egenartet udgave af et Paul Butterfield Chicago Style bluesnummer, et stykke halvkringlet og hjemmestrikket balkanmusik, et stykke med Old School Country og banjo, eller om aftenen kalder på én af Neil Youngs klassikere i en helt personlig Uhrban Stöjband-fortolkning, så vil man til hver en tid blive taget med på en overraskende, varm og intens rejse, for der er plads til lidt af hvert.

Og det er lige netop dét, det handler om: At give folk/publikum en levende musikalsk oplevelse, som samlet viser, hvordan forskellige genrer alligevel er forbundne, så man efter koncerten uvilkårligt vil sige til sig selv: Nå, man kan altså godt spille blues, balkan, folk, country, bluegrass og rock i total sammenhæng med hinanden og få det til at lyde som det naturligste i verden, at de genrer hænger sammen og påvirker hinanden. Og når det så bliver gjort med den største finesse og sceneudstråling, så går alt op i en højere enhed – så er det Uhrban Stöjband.

De sidste tre og et halvt år har bandet, udover selvfølgelig at optræde som Uhrban Stöjband, sammen med et utal af musikalske venner i en række hyldestkoncerter under navnet ”Uhrban Stöjband and Friends – Celebrating The Last Waltz” spillet på kryds og tværs af Danmark. Som navnet siger, har det været en hyldest til The Bands sidste vals (”The Last Waltz”), der blev foreviget af koncertfilmmageren over dem alle, Martin Scorsese. En film, der for mange står som den ultimative koncertfilm, selv om den nu har 39 år på bagen.

”Celebrating The Last Waltz” blev rundet af i november 2016 med to koncerter for fyldte huse på henholdvis Det Kongelige Teaters Gamle Scene i København og afslutningskoncerten på Tobakken i Esbjerg den 24. november, Thanksgiving Night, selv samme aften som den originale koncert blev spillet for 41 år siden.

Men selvom Uhrban Stöjband har sagt pænt tak for hjælpen til vennerne fra det store ”Celebrating…”-hold, vil der dog også blive spillet musik af The Band denne aften på Atlas, for nogle af vennerne har sagt ja til at komme og spille og synge med lige netop denne aften, nemlig:

Martin Preisler, vokal
Niels Ole Thorning, tangenter
”Guldhornene” Mads Rahbek, Bjarke Nikolajsen og Casper Jensen på blæs.

Uhrban Støjband består i sig selv af:

Louise Støjberg, vokal, harmonika og sprechstallmeister
Peter Uhrbrand, violin
Jesper Dyhre Nielsen, bas
Mads Jørgensen, diverse strengeinstrumenter og vokal
Casper Mikkelsen, trommer og vokal

Links
Uhrban Stöjbands hjemmeside
Uhrban Stöjband på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.